Mysig trea med balkong i väster i obelånad brf!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Drivhusgatan 19B

På förhand
Avgift
3 765 kr
Antal rum
3
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Mysig trea med balkong i väster i obelånad brf!

Hemtrevlig bostad. Solig balkong i västerläge! Välskött, obelånad förening och nära service! Charm möter funktion!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Detta är ett hem att trivas i, insynsfritt med naturen direkt utanför!. Drivhusgatan 19B - Bjurfors
Detta är ett hem att trivas i, insynsfritt med naturen direkt utanför!
Balkongen bjuder ut till harmoniska dagar i solen!. Drivhusgatan 19B - Bjurfors
Balkongen bjuder ut till harmoniska dagar i solen!
. Drivhusgatan 19B - Bjurfors
De charmiga detaljerna berikar detta hem!. Drivhusgatan 19B - Bjurfors
De charmiga detaljerna berikar detta hem!
. Drivhusgatan 19B - Bjurfors

"Ett citynära läge i ett lugnt område med naturen utanför fönstret!"

. Drivhusgatan 19B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett behagligt avstånd från vimlet i centrum och på en lugn återvändsgata ligger denna ljusa och väldisponerade bostad. Här har du möjlighet att disponera över tre rum med ett vardagsrum stort nog att rymma matsalsbordet. Gott om förvaring och välbevarade ekparketter i original. Bo i en grönskande omgivning två trappor upp. Solig balkong i västerläge! Välskött, icke-belånad förening och nära service!

Någon minuts promenad till buss- och spårvagnshållplats (Almedal) som trafikeras av flertalet linjer med några få minuters resväg till city. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg. Även Chalmers och Avenyn finns inom behagligt promenadavstånd. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom Willys, ICA Maxi och Coop samt friskvårdskedjorna Nordic Wellness och Fysiken.

Interiör

Stig in i en centralt placerad hall som binder samman bostaden. Här finns plats för hatthylla samt ytterligare förvaringsmöbel. Redan i hallen tar den vackra stavparketten vid och går över till en fiskbensparkett i hemmets vardagsrum. Detta är ett ljust hem med hög trivselfaktor och med en anmärkningsvärt bra planlösning!

Välkomnas in i ett väl tilltaget vardagsrum med plats för allt du kan önska. Fönsterpartiet med balkongdörr är stort och har ett otroligt härligt ljusinsläpp. Fönsterbräden är klädd i vacker natursten. Från vardagsrummet nås balkongen i ett högt, fritt och soligt västerläge. Vardagsrummet kan med fördel möbleras med en soff-del samt ett större matsalsbord med plats för 6-8 personer.

Köket är praktiskt och smakfullt. Ljusa luckor följt av ett glaskakel i en dovt blå/grön kulör samt arbetsbänk i massiv ek. Till den maskinella utrustningen hör häll samt ugn (Electrolux 2012) och fläkt. Kombinerad kyl och frys (Whirlpool) och diskmaskin (Beko 2020). Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vitlaserat laminatgolv. Även i detta rum är ljusinsläppet tacksamt!

Via den inre hallen nås de mer privata delarna av bostaden. Här pryds väggarna av en smakfull tapet (Boråstapeter) och det råder inte brist på förvaring. Stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar finns här. Det första sovrummet är väl tilltaget och rymmer med enkelhet en dubbelsäng. Väggarna är vitmålade med en kontrastvägg i koppar (Little trees, Midbec) och på golvet ligger en ekparkett. Från detta sovrum nås återigen balkongen, - ett underbart sätt att starta dagen med en kopp kaffe här!

På andra sidan den inre hallen finns ytterligare ett rymligt sovrum. Ekparkett och ljusa väggar. Även här ryms en dubbelsäng alternativt ett barns alla leksaker eller varför inte hemmakontoret!

Tillbaka ut via den inre hallen nås badrummet (2011). Stora vita kakelplattor följt av en strimma av svart mosaik i duschen. På golvet ligger ett klinker i svart-vit schackrutigt mönster. Smakfullt och enkelt. Badrumsprylarna ryms i ett högskåp samt i den vita kommoden under handfatet. Dusch-hörnan är försedd med vikbara dörrar av glas samt med en takdusch. Utrustningen består sedan av WC samt spegel med hyllplan och handdukstork.

Vägg i vägg ligger en stor och praktisk klädkammare, även i denna pryds väggarna av en tapet (Boråstapeter). Platsbyggd förvaring med hyllor och klädstänger förenklar vardagen.

Icke att förglömma är även de två förråd som hör till bostaden, varav ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Välkomna till ett hemtrevligt boende att trivas i!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Drivhusbacken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Drivhusbacken bildades 2002 och består av 1 flerbostadshus med 18 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en privatbostadsförening och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Föreningens ekonomi är mycket god. Med hjälp av intäkterna från försäljningen av tre hyresrätter 2014 och 2015 har föreningen kunnat amortera av sina långfristiga skulder och är således inte belånad idag. För ytterligare information, se årsredovisningen. Den ekonomiska förvaltningen sker via SBC och fastighetsskötseln sker via Halléns Fastighetsskötsel, ett externt bolag sköter även städningen av trapphus samt tvättstuga.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1630 kvm, varav 1501 kvm utgör lägenhetsyta och 129 kvm utgör lokalyta. Fördelningen av bostadsrätter lyder: 3 rok (13 st), 4 rok (6 st).

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda åtgärder:
2020: Nya parkeringar på tomten
2020: Vindskydd runt grillplatsen/uteplatsen
2020: Byte av tvättmaskin
2019: Målning av trapphus
2019: Energideklaration
2018: Byte av maskiner i tvättstuga
2018: Underhåll av plåtar på tak
2018: El för elbilsladdning med egen elmätare till garageplatser
2018: Byte av takfläktar
2016: Indragning av Telia fiber. Kollektivt bredband 100/100 Mbit/s
Kollektiv Bredbandstelefoni, Kollektiv digital-tv Lagom
2015-2016: Balkongrenovering
2015-2016: OVK besiktning: rensning av ventilationskanaler och don
2015: Framtagning av ny underhållsplan för år 2015 till år 2044
2014: Ljudförbättrande åtgärder i gemensam tvättstuga
2013: Värmejustering
2013: Ny belysning utomhus och i trapphus.
2011: Plåtinklädnad skorstenar, fasadförbättringar
2010: Bättring av fasad
2009: Byte till säkerhetsdörrar
2008: Dränering, OVK
2005: Renovering av balkonger, stamventilsbyte
1993: Rotrenovering med stambyte, köks- och badrumsrenovering, fönsterbyte

Planerade renoveringar:
BRF Drivhusbacken har en upprättad underhållsplan som sträcker sig fram till 2044. Enligt 2019 årsredovisning finns inga större underhållsarbeten planerade för närmsta tiden.

Parkering

Föreningen disponerar över 4 garageplatser (650 kr/månad) och 7 parkeringsplatser (400kr/månad), till vilka det är separat kö. I området råder fri parkering på flera gator samt betalparkering. Möjlighet att köpa parkeringskort för ca 200-400 kr/mån i närheten.

Gårdsplats/innergård

För medlemmarna att nyttja finns det en trevlig uteplats med vindskydd.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarutrymme, en vind med förråd, kombinerat cykel- och barnvagnsförråd. Dessutom finns det ett rum för frysförvaring, där medlemmar har möjlighet att placera en privat frys.

Tvättstugan som ligger i källaren är försedd med 3 st tvättmaskiner, en torktumlare samt 2 st torkrum. Tvättid bokas via ett digitalt bokningssystem via en app.

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd varav ett på vinden samt ett i källaren.

TV/bredband

Telia digital-tv

Telia Fiber med bredband 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni och digital-tv som ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift
3 765 kr

I avgiften ingår värme, vatten, Digital-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,17%
Andel av årsavgiften är
5,16947%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
72 kvm**

* 2 trappor upp.

** Area enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
300 kr
Försäkring
158 kr
Summa
458 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på förbrukning samt avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1953

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-01-08

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Drivhusgatan 19B

Drivhusgatan 19B,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 27
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 123 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 5
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  88,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-04-25 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 488 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-05-16 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fredriksdalsgatan 5 E
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  4 382 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 274 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  68,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brynolfsgatan 1C
  Månadsavgift
  4 132 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!