Citynära familjehem i toppskick! Låg avgift!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Drivhusgatan 2A

Utgångspris
4 750 000 kr
Avgift
4 496 kr
Antal rum
5
Boarea
113 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 23/6, KL 15:00 - 15:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 24/6, KL 18:45 - 19:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Citynära familjehem i toppskick! Låg avgift!

Renoverad femrummare på hela 113 kvadratmeter med balkong! Stabil och välskött förening med låg avgift i ett citynära läge!

Bilder

Nu presenteras äntligen en större lägenhet på Drivhusgatan 2a!. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Nu presenteras äntligen en större lägenhet på Drivhusgatan 2a!
Vacker tapet från Josef Frank framhäver sig bakom en glasskiva!. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Vacker tapet från Josef Frank framhäver sig bakom en glasskiva!
. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Goda arbetsytor öppnar upp för timmar av matlagning i varandras sällskap. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Goda arbetsytor öppnar upp för timmar av matlagning i varandras sällskap
Dekorativ öppen spis smyckar rummet. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Dekorativ öppen spis smyckar rummet
Rymligt vardagsrum för hela familjen!. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Rymligt vardagsrum för hela familjen!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till detta trivsamma och renoverade familjehem i perfektion! Äntligen finns en större bostad ute till försäljning, dessutom med närhet till både Korsvägen, Liseberg och Avenyn med dess rika utbud!

Stort renoverat kök med matsal i anknytning, 3 rymliga sovrum, renoverat badrum samt en gäst wc. Öppen planlösning mellan de sociala ytorna samt balkong i ett härligt söderläge. Klädkammare som rymmer dina kläder och en tvättpelare som underlättar vardagen. Dekorativ öppen spis som kan tas i bruk!

Någon minuts promenad till buss- och spårvagnshållplats (Almedal) som trafikeras av bland annat 2:an och 4:an som på några få minuters resväg tar er in till stadspulsen. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg. Även Chalmers och Avenyn finns inom behagligt promenadavstånd. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom Willys och ICA Maxi samt en av friskvårdskedjan Nordic Wellness största anläggningar. I området finns dessutom många bra förskolor och närhet till Stuxis fritidspark!

Föreningen tillgodoser medlemmarna med ett stort cykelförråd samt ett låst barnvagnsutrymme i anknytning till bostaden. Övernattningsrum går att hyra för 50 kr/natten samt egen parkeringsplats för 275 kr/mån precis utanför. På innergården är det fritt att umgås med trevliga grannar, grilla eller spela kubb med vännerna! För den med gröna fingrar ligger ett mysigt koloniområde 100 m bort där säljarna själva har en kolonilott!

Interiör

HALL
Efter att ha tagit trappan upp till våning ett och klivit innanför dörren blir man lätt överraskad av lägenhetens ljus. Hallen har bra och smarta avhängningsmöjligheter som också erbjuder plats för en sittmöbel och en mindre byrå. Vacker fiskbensparkett, ljusgråa väggar och högt i tak, precis som i resten av lägenheten.

KÖK
Till vänster om hallen ligger köket med vita släta luckor och skåp hela vägen upp till tak. Goda förvaringsmöjligheter och inbyggd maskinell utrustning i borstat stål. Ett praktiskt fönster sitter beläget ovanför arbetsbänken för att göra jobbet i köket mer trivsamt. Bänkskivan i vitt är tunn och stilren och smälter samman med skåpen. Mellan arbetsbänk och överskåp vilar en tapet från Josef Frank bakom en glasskiva. Detta ger köket den färgklick det behöver, både elegant och smakfullt!

Köksmaskinerna består av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn i brösthöjd samt fullstor kyl och frys. Samtliga vitvaror utom frysen (bauknecht) är från kvalitetssäkra märket Siemens. Köket renoverades delvis under 2016 när man kompletterade och satte in fler skåputrymmen. För att få en mer öppen känsla öppnade man även upp mellan kök och matsal.

MATSAL
I en öppen planlösning mot köket ligger detta härliga rum som är som gjort för sociala tillställningar och middagsbjudningar. Plats för minst åtta runt middagsbordet och väggarna är målade i en ljusgrå färg som snyggt möter den vackra fiskbensparketten i original. Här ryms även favoritporslinet i den vägghängda skänken som klär ena sidan av väggen. Detta rum är som gjort för sällskap, socialt umgänge och familjemiddagar. Fiskbensparketten slipades under 2016 och väggarna i samtliga rum målades om för att höja kvalitén på ytskikten ytterligare.

GÄST-WC
I anslutning till hallen nås en liten men en mycket praktisk gäst-wc. Helkaklad där väggarna går i vitt som möter ett golv i en mörkare ton. Utrustad med wc-stol och handfat med spegel.

VARDAGSRUM MED ÖPPEN SPIS
Två bevarade skjutdörrar i original delar av matplatsen mot vardagsrummet. Här erbjuds gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang som önskas. Den till utseendet vackra öppna spisen, även den i original, smyckar ytan mellan soffa och tv. En vacker och dekorativ detalj. Väggarna är ljusgrå som resterande del av lägenheten och fiskbensparketten följer med.

GÄSTRUM
Låt vännerna sova över i detta tillbyggda rum. Disponeras idag som gästrum/kontor men har alla förutsättningar att göras om till det rum man önskar, behovet får styra.

BALKONG
Balkongen når du från gästrummet och den ligger belägen mot den mysiga innergården. Andas ut i vardagen och njut av såväl solens strålar som grönskan som här råder. När det blir för varmt rullar du ner markisen och kopplar av. Rymden ger dig friheten att placera både bord, stolar samt växtlighet. Läget kan inte vara bättre, med ett härligt söderläge kan man njuta av solen från morgon till kväll.

KLÄDKAMMARE
I bostadens inre hall, avdelat från de sociala utrymmena, når du hemmets resterande rum. En praktisk klädkammare gör livet enklare och smarta anordningar skapar möjlighet att hålla ordning och reda. Byggdes till under 2017 och kan vara ett av hemmets bästa investeringar.

Hallens skjutdörrsgarderober lämnar plats till resterande förvaring. Ett utrymme här har frigjorts där tvättmaskin och torktumlare i stapel har hittat sin givna plats, båda från Siemens med inbyggd i-dos funktion. För de stora tvättarna finns föreningens gemensamma tvättstuga.

STORA SOVRUMMET
Lägenhetens större sovrum bjuder på många nätter av god sömn. Fönsterpartierna gör rummet ljust och trivsamt. Rummet används idag som föräldrasovrum och här ryms dubbelsäng, nattduksbord och annat möblemang om så önskas.

LILLA SOVRUMMET
Används idag som barnrum. Ytan lämnar plats för timmar av bus och lek!

BADRUM
Badrummet är relativt stort och renoverades smakfullt 2016. Gott om plats för vägghängd wc-stol, brett handfat med vit kommod och översittande spegelskåp från Svedbergs. Duschhörna med skjutbara glasväggar tar sparsamt med plats. I taket sitter infällda spotlights och både golv och tak är helkaklat i neutrala färger.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 15:7

TV/bredband

Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Leverantör: Comhem.

Bredband ingår i månadsavgiften (100/10). Leverantör: Comhem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 496 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,71%
Andel av årsavgiften är
5,7192%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
113 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Om föreningen

Namn
Brf Skärvlången 7 i Johanneberg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skärvlången 7 registrerades 1946. Föreningen är ett privatbostadsföretag och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Krokslätt 15:7. Fastigheten bebyggdes 1947 och består av ett flerbostadshus som värms upp med Fjärrvärme. Föreningen upplåter 24 stycken lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.

I föreningen finns ett övernattningsrum för medlemmarnas gäster. Föreningen är mycket välskött vad gäller såväl den tekniska samt ekonomiska förvaltningen. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2040 där det kommande underhållsbehovet är lågt.

Nedan följer ett urval av genomförda åtgärder för fastigheten:

2019: Fasadtvätt
2019: Bytt ut elskåp i samtliga lägenheter
2017: Relining (avloppsrör under marken)
2016: Målning av plåtdetaljer på taket
2015: Mekanisk frånluft för ökad luftomsättning
2013-2014 Byte av tvättmaskin och torktumlare
2012: Renovering fönster och balkongdörrar, OVK och elinventering
2011: Stamrenovering (relining), säkerhetsdörrar och renovering tvättstuga
2010: Asfaltering av befintliga p-platser och anläggning av nya, fasadunderhåll och anläggning av sopsorteringshus
2008: Övernattningsrum
2005-2006: Utbyte dränering
2005: Målning trappuppgångar
2001: Elstambyte
1995: Nya balkonger
1994-1995: Omputsning av fasad, omläggning av tak
1984-1985: Fönsterbyte, 3-glas

Kommande/planderade renoveringar:
2018: Underhåll av gemensamutrymmen
2018: Uppfräschning av gästtoalett
2018: Byte termostatventiler mm
2018: Målning av balkongplattor över/under
2018: Grundbevarande åtgärder
2019: Impregnering grundpålar
2020: Byte garageportar
2020: Obligatorisk ventilationskontroll

Styrelsen mäter årligen grundförhållandena och har anlitat en grundkonsult för att genomföra en fördjupad grundundersökning. Resultatet hittills visar på låga bakteriehalter i grundvatten och tillfredsställande grundvattennivå.

Föreningens ekonomi är mycket välskött vilket avspeglar sig i den låga årsavgiften. Utöver årsavgifterna till föreningen ger hyreslokalerna föreningen ett extra tillskott på 200.000kr/år. Ett vanligt nyckeltal som används för att få en översikt över ekonomin är belåningsgrad/kvm som brukar ligga mellan 0-12.000 kronor/kvm. I brf Skärvlången 7 uppgår detta nyckeltal endast till 1627kr/kvm. (Siffror tagna från årsredovisning 2017)

Parkering

Föreningen har tillgång till 24 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar för 275 kr/mån. För närvarande är det ingen kö. Det finns även två garageplatser som tillhör föreningen. För närvarande är dessa uthyrda men det står ingen i kö. Kostnaden för dessa är 525 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett övernattningsrum som går att hyra för 50 kr/natten. Stort cykelrum finns i källaren samt ett låst barnvagnsrum.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Drivhusgatan 2A

Drivhusgatan 2A,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder