Stabil och välskött förening med låg avgift!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Drivhusgatan 2A

På förhand
Avgift
2 667 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Stabil och välskött förening med låg avgift!

Fin tvåa med balkong i stabil och välskött förening med låg avgift. Citynära läge! Möjlighet att göra om till en trea.

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Drivhusgatan 2A!. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Välkomna till Drivhusgatan 2A!
. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Den gemensamma innergården mot vilken sovrum, vardagsrum samt balkong vetter. Drivhusgatan 2A - Bjurfors
Den gemensamma innergården mot vilken sovrum, vardagsrum samt balkong vetter

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en trivsam och välbevarad bostad. Ett hem att trivas i med närhet till Korsvägen, Liseberg och Avenyn med dess rika utbud!

Ett större kök med plats för matbord invid ett tilltaget fönsterparti. Vid behov är köket möjligt att dela av till ett ytterligare sovrum eller arbetsrum. Vidare in i bostaden finns ett rymligt sovrum med gott om plats för förvaring. Vardagsrummet är luftigt och ljust, härifrån nås bostadens balkong med sol större delen av dagen. Kaklat badrum, med möjlighet till att bygga ut samt en klädkammare med maxade förvaringsmöjligheter. Bostadens charm förstärks med välbevarad originalparkett i både hall och vardagsrum.

Någon minuts promenad till buss- och spårvagnshållplats (Almedal) som trafikeras av bland annat 2:an och 4:an som på några få minuters resväg tar er in till stadspulsen. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg. Även Chalmers och Avenyn finns inom behagligt promenadavstånd. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom Willys och ICA Maxi samt en av friskvårdskedjan Nordic Wellness största anläggningar. I området finns dessutom många bra förskolor och närhet till Stuxis fritidspark!

Föreningen tillgodoser medlemmarna med ett stort cykelförråd samt ett låst barnvagnsutrymme i anknytning till bostaden. Övernattningsrum går att hyra för 50 kr/natten samt egen parkeringsplats för 275 kr/mån precis utanför. På innergården är det fritt att umgås med trevliga grannar, grilla eller spela kubb med vännerna! För den med gröna fingrar ligger ett mysigt koloniområde 100 m bort!

Interiör

Ta trappan upp till våning två och kliv innanför dörren till denna mysiga bostad. Hallen har gott om plats för att hänga av ytterkläder. Vacker originalparkett pryder golvet här och bidrar till hemmet med sin charm. Till höger om hallen ligger köket med ljusa luckor, gott om ytor och väl tilltagna förvaringsmöjligheter. Köksutrustningen består av spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn samt kyl och frys. Ett väl tilltaget fönsterparti skapar ett härligt ljusinflöde. Idag rymmer köket både matsalsbord och avlastningsskänk. Möjligheten finns att dela av köket för att skapa ett andra sovrum, perfekt för den lilla familjen.

I vardagsrummet erbjuds gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och ytterligare möblemang som önskas. Även ett matsalsbord ryms med lätthet. En vacker originalparkett pryder golvet och kombineras med ljusa väggar. Från vardagsrummet nås balkongen med sol under stor del av dagen, belägen mot föreningens mysiga innergård. Andas ut i vardagen och njut av såväl solens strålar som grönskan som här råder. Läget kan inte vara bättre.

Lägenheten har ett stort sovrum som bjuder på många nätter av god sömn. Fönsterpartierna gör rummet ljust och trivsamt. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord och annat möblemang om så önskas. Även från sovrummet kan du ta dig ut på balkongen.

Klädkammaren i hallen är försedd med Elfa hyllsystem och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ett ypperligt komplement till källarförrådet och vindsförrådet som hör till lägenheten. För den som bor här råder inte brist på förvaringsytor.

Badrummet är klätt i kakel, här finns wc, handfat och spegel samt dusch. Det är möjligt att sätta in en tvättmaskin. Det finns även möjligheter till att bygga ut badrummet, perfekt för den som önskar ett större badrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 15:7

TV/bredband

Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Leverantör: Comhem.

Bredband ingår i månadsavgiften (100/10). Leverantör: Comhem.

Parkering

Varje lägenhet har sin parkering - ingen kö och kostar 275kr per månad.

Månadsavgift

Avgift
2 667 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,39102%
Andel av årsavgiften är
3,39272%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
00014
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
62 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Byggnadssätt

Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skärvlången 7 i Johanneberg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skärvlången 7 registrerades 1946. Föreningen är ett privatbostadsföretag och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Krokslätt 15:7 som förvärvades 1990. Fastigheten bebyggdes 1947 och består av ett flerbostadshus som värms upp med Fjärrvärme. Föreningen upplåter 24 stycken lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt.

Lägenhetsfördelningen är 3 stycken 2 rok., 12 stycken 3 rok., 6 stycken 4 rok samt 3 stycken 5 rok-

I föreningen finns ett övernattningsrum för medlemmarnas gäster. Föreningen är mycket välskött vad gäller såväl den tekniska samt ekonomiska förvaltningen. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2046. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Nedan följer ett urval av genomförda åtgärder för fastigheten:

2020: Installation av fiber
2019:Byte av tvättmaskin
2019: 3 nya vindsförråd
2019: Renovering av gästtoalett, styrelserum, dörrar till elskåpen.
2019: Brandskyddsinspektion
2019: Installation av ljudtäta fönster mot Mölndalsvägen och Drivhusgatan, delvis bullerbidrag från kommunen.
2019: Kontroll av skyddsrummet
2019: Utökning en p-plats
2019: El: Byte av mätartavlor
2019: Fasadtvätt
2019: Bytt ut elskåp i samtliga lägenheter
2017: Infodring servis spillvatten
2016: Målning av plåtdetaljer på taket
2015: Mekanisk frånluft för ökad luftomsättning
2013-2014 Byte av tvättmaskin och torktumlare
2012: Renovering fönster och balkongdörrar, OVK och elinventering
2011: Stamrenovering (relining), säkerhetsdörrar och renovering tvättstuga
2010: Asfaltering av befintliga p-platser och anläggning av nya, fasadunderhåll och anläggning av sopsorteringshus
2008: Övernattningsrum
2005-2006: Utbyte dränering
2005: Målning trappuppgångar
2001: Elstambyte
1995: Nya balkonger
1994-1995: Omputsning av fasad, omläggning av tak
1984-1985: Fönsterbyte, 3-glas

Kommande/planerade renoveringar och underhåll:
2020: Energideklaration
2020: Besiktning av balkonger
2020: OVK- obligatorisk ventilationskontroll

För mer information om kommande och gjorda renoveringar se årsredovisningen.

Under 2019 har fortsatt kontroll av grundvattennivån genomförts i samråd med WSP. Undersökningen visar att grundvattennivån är tillfredsställande. Kontrollen kommer att fortlöpa.

Radonhalten i fastigheten ligger idag med godkänt värde. För vidare information se energideklarationen. Föreningen har installerat automatiska frånluftfläktar som ventilerar ut alla lägenheter samt följer de regelverk som krävs enligt standard. 2020-09-22, representant ur styrelsen.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket välskött vilket avspeglar sig i den låga årsavgiften. Belåningsgraden ligger endast på 2 248kr/kvm bostadsrättsyta enligt årsredovisningen från 2019.

Parkering

Varje lägenhet har sin parkering - ingen kö och kostar 275kr per månad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett övernattningsrum som går att hyra. Cykelrum samt barnvagnsrum finns i källaren. Det finns en tvättstuga med 3 tvättmaskiner och torktumlare och torkrum. Hantverkarrum för hemmafixaren, med verktyg att låna.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Drivhusgatan 2A

Drivhusgatan 2A,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Pris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 488 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-24 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 554 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 18B
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 7
  Månadsavgift
  3 414 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!