Välkommen till en unik trea i populära BRF Södra Fredriksdal! Stor Balkong.

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16A

På förhand
Pris
3 950 000 kr
Avgift
4 488 kr
Antal rum
3
Boarea
69,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 24/1, KL 12:00 - 12:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välkommen till en unik trea i populära BRF Södra Fredriksdal! Stor Balkong.

Ett smakfullt boende för den lilla familjen!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Detta är ett boende för dig som söker stadskänsla och som vill bo i ett lugnare kvarter!. Ebbe Lieberathsgatan 16A - Bjurfors
Detta är ett boende för dig som söker stadskänsla och som vill bo i ett lugnare kvarter!
Ljusinflöde från två väderstreck skapar ett fantastiskt ljus i bostaden!. Ebbe Lieberathsgatan 16A - Bjurfors
Ljusinflöde från två väderstreck skapar ett fantastiskt ljus i bostaden!
Balkongen ligger i ett fritt och högt läge med sol stor del av dagen. Ebbe Lieberathsgatan 16A - Bjurfors
Balkongen ligger i ett fritt och högt läge med sol stor del av dagen
Ett smakfullt kök från Marbodal flyter på ett snyggt vis ihop med den övriga inredningen. Ebbe Lieberathsgatan 16A - Bjurfors
Ett smakfullt kök från Marbodal flyter på ett snyggt vis ihop med den övriga inredningen
Upplev en modern trea med stor balkong!. Ebbe Lieberathsgatan 16A - Bjurfors
Upplev en modern trea med stor balkong!
Föreningen tillgodoser medlemmarna med en gemensam takterrass!. Ebbe Lieberathsgatan 16A - Bjurfors
Föreningen tillgodoser medlemmarna med en gemensam takterrass!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Balkong- Stor yta- Högt upp i huset!
Gå genom den trivsamma innergården och ta hissen upp. Välkomnas sedan till denna unika trea om 69,5 kvm och tre rum. Det kvalitetssäkra köket från Marbodal ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Flera stora fönsterpartier i två väderstreck ger lägenheten ett häpnadsväckande ljus och den höga takhöjden i kombination med smakfulla färg- och materialval skapar en luftig atmosfär. Balkongen når du från vardagsrummet, den fullkomligt badar i kvällsljus och lämnar plats för såväl utemöbler som växtlighet. Badrummet är stilrent och helkaklat med både tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är många, inte minst i den stora garderoben i det större sovrummet!

Studio 256 är ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen. Kvarteret byggs i en stadsdel i omvandling och präglas av en spännande och hållbar arkitektur. Här finns nu 256 bostäder i olika storlekar. Föreningen har också en gemensam takterrass med en storbildsskärm. Perfekt för varma sommarkvällar!

För dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på 5 min. Till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen. I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Interiör

När du kliver ut ur hissen, högt upp i ett ostört läge, finner du en bostad att imponeras av. Ett hem att vistas i tillsammans med familj och vänner!

Stig in i den rymliga hallen och häng av dig jackan. Här finns gott om yta att hänga av ytterkläder. På golvet ligger en praktisk klinker och väggarna är målade i ljusa toner.

Från hallen når du bostadens stora sovrum. Fantastisk förvaring i en hel vägg med skjutdörrsgarderober. Fönsterpartier i två väderstreck skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Här ryms en stor dubbelsäng, sängbord samt ytterligare möbler utefter behov. Sovrummet ligger avskilt och insynsfritt, högt över gatuplan.

Det smakfullt utformade badrummet ligger i anslutning till hallen. På golvet ligger ett ljusgrått klinker och väggarna är klädda med vita rektangulära kakelplattor med ljusgrå fog. Här finns en duschhörna med glasvägg, wc, handfat med kommod samt överhängande spegel. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning. Längs ena kortsidan finner du tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva och vägghängda förvaringsskåp. Detta är ett badrum där det inte har tummats på komforten!

När du kommer in i bostadens sociala yta slås du direkt av den pampiga takhöjden. Taklampan kan sväva fritt och du får genast en unik känsla. De stora och breda fönsterpartierna berikar rummet med ljus. Ljusinflöde från två väderstreck skapar ett fantastiskt ljus i bostaden och på fönsterbrädena i sten dekorerar du med både blommor och ljusstakar. Ytan lämnar plats för soffdel och matsalsbord. Trivsamma middagar avnjuts med glädje här. En härligt öppen planlösning att trivas i!

En glasdörr separerar vardagsrummet från balkongen. Den ligger i ett fritt och högt läge med sol stor del av dagen. Möblera enkelt med bord och stolar och härligt gröna växter. Detta är din alldeles egen oas på Ebbe Lieberathsgatan. NJut av fågelkvitter och känslan av att bo ett stenkast från cityvimlet i lugna Almedal.

Ett smakfullt kök från Marbodal flyter på ett snyggt vis ihop med den övriga inredningen. Praktiskt utformat med många skåputrymmen och arbetsyta. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt integrerad diskmaskin och mikro. En dubbel uppsättning av kombinerad kyl och frys. Lyx och kvalité! Disponera det ena kylskåpet som dryckeskyl och den andra för matvaror, för en lyxig känsla, även dessa är självklart integrerade. Väggarna är ljusa och den mörkare arbetsbänken som även kryper en bit upp på väggen skapar en kontrast . Snyggt och elegant! En väl genomtänkt och platsbyggd sittbänk skapar sittyta och smälter snyggt ihop med köket.

Det mindre sovrummet nås från den sociala ytan. Perfekt att disponera som barnrum såväl som gästrum!

Förutom den privata balkongen erbjuder föreningen en stor gemensam takterrass, med något så unikt som en storbilds utomhus-TV. Kanske kan det vara här som ni följer sommarens event tillsammans med grannar och vänner?

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår via ett obligatoriskt tillägg.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår via ett obligatoriskt tillägg.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. 26 stycken elplatser som kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw. Dessutom finns två stycken är handikappsplatser. Fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

Månadsavgift

Avgift
4 488 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om (110 kr) som avser bredband, TV och telefoni. El (350 kr) och uppvärmning av varmvatten (87 kr) betalas a conto och räknas av utefter individuell förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,525%
Andel av årsavgiften är
0,52%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
25008
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
69,5 kvm

* Våning 4 i hissen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
350 kr
Vatten/Avlopp
87 kr
Övrigt
110 kr
Summa
547 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning. "Övrigt" avser ett obligatoriskt tillägg för bredband, TV och telefoni.

Byggnadssätt

Byggår
2018

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i december 2016 och byggnaden stod klar 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Föreningen består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida på adress: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planerade avgiftsförändringar idag (2020-11-01) och inte heller på sikt. I juni 2020 gjordes en väsentlig extraamortering på 7,1 mkr. Efter extraamorteringen uppgår de långfristiga skulderna till 186,9 mkr. Utöver detta görs även löpande amorteringar vilket är något styrelsen fortsatt kommer att prioritera. Föreningens belåningsgrad uppgår till ca 14 400 kr/kvm vilket är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Styrelsen arbetar även mycket aktivt med omförhandling av räntor för lån som löper ut. Det senaste lånet som omförhandlades var på 10,3 miljoner kronor. Man fick då ner räntan från 1,06% till 0,42% vilket ger föreningen en besparing på ca 66 000 kr/år.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 kommer föreningens tvåårsbesiktning att ske och då åtgärdas eventuella brister som dykt upp efter produktionen. Det finns i övrigt inga planerade underhållsåtgärder. Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år och efter den perioden utförs ytterligare en så kallad femårsbesiktning.

Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en långsiktig underhållsplan som upprättades i oktober 2020.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal via Com Hem för Bredband, Tv och Telefoni som är gemensamt för alla medlemmar. I avtalet som motsvarar ett obligatoriskt tillägg på 110 kr/mån ingår bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) inklusive trådlös router och tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår det även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Som medlem i brf Södra Fredriksdal har man tillgång till många fina gemensamma utrymmen, som exempelvis två bokningsbara takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. Den ena terrassen erbjuder lounge och TV och den andra har matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning i lägenheten men på föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för samtliga medlemmarna.

Det finns cykelparkering i garaget och flera olika cykelparkeringar utomhus. På gården finns en cykelverkstad med verktyg, mekställ och cykeltvätt. På gården finns även cykelpump och avspolningsplats.

För sophantering finns ett miljö/återvinningsrum som ligger intill garageinfarten. Hushålls- och matavfall slängs i sopsugsanläggningen som finns utanför varje entré.

Övrigt

Energideklarationen för fastigheten är ännu inte upprättad. Byggherren är ansvarig att lämna in energideklarationen till Boverket senast 24 månader efter att byggnaden tagits i bruk (sista tillträdet var i januari 2019). Skanska har tagit på sig ett antal byggherreuppgifter och kommer att lämna in en energideklaration.

Räknat från det sista planerade tillträdet (januari 2019) så blir sista månad för inlämnande januari 2021. Skanska uppger att Studio 256 uppfyller "Energiklass B" och ligger tryggt inom spannet för energiklassen. Det ger de boende möjlighet att söka så kallade "gröna bolån" vilket hos många banker ger en lägre bolåneränta.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16A

Ebbe Lieberathsgatan 16A,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Utgångspris
  2 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 601 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2021-01-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 2A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 496 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!