Etta med hotellkänsla i ett lugnt och avskilt läge med närhet till både centrum och Chalmers!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16C

På förhand
Avgift
2 440 kr
Antal rum
1,5
Boarea
41,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Etta med hotellkänsla i ett lugnt och avskilt läge med närhet till både centrum och Chalmers!

Underbar etta med avskild sovdel och väl tilltagen balkong i lugnt läge! Låg avgift i stabil brf!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en stilfull cityetta!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Välkommen till en stilfull cityetta!
Redan i hallen slås du av det generösa ljusinsläppet. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Redan i hallen slås du av det generösa ljusinsläppet
Ett smakfullt kök i sobra färgval. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Ett smakfullt kök i sobra färgval
Den sociala planlösningen bjuder in till umgänge. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Den sociala planlösningen bjuder in till umgänge
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna fantastiska etta bjuder på en yteffektiv planlösning med öppna sociala ytor med avskild sovdel. Lägenheten har ett helkaklat modernt badrum och ett stilsäkert ljust kök. Praktiskt med goda arbetsytor och förvaringslösningar. Sovalkoven är mysig och på ett smakfullt sätt avskärmad från resten av lägenheten. Parkettgolv och väggar i en ljus färgsättning ger en stilren känsla i bostaden. Huset är försett med hiss och lägenheten har ett lugnt och tyst läge med väl tilltagen balkong att spendera sommarens dagar på.

Närhet till b.la. mataffär, gym, apotek och grönområden. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd och spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på endast några minuter.

I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation vilket ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser. Vidare erbjuder föreningen b.la. cykelförråd, gemensam tvättstuga, sopsortering och en grönskande innergård för de boende att njuta av. Föreningen erbjuder även en mysig takterass med loungedel och tv. Perfekt plats att umgås med vännerna på!

Interiör

Välkommen in i en härlig etta med mysig hotellkänsla. Kliv in i bostadens ljusa hall med gott om avhängningsmöjligheter, samt praktisk förvaring i den inbyggda garderoben. Redan i hallen slås du av att bostaden har det där lilla extra.

Till höger i hallen finns hemmets stilrena badrum. Materialen har valts ut med noggrannhet och färgsättningen är tidlös, där kaklade väggar i vitt möter ett golv som pryds av kakel i grå nyans. I ett av hörnen finns en dusch med väggar i klarglas. Tvättmaskin med kombinerad torktumlare skapar komfort till hemmet. Badrummet har en WC-stol, en vit kommod och överhängande spegel med belysning samt en stilren handdukstork.

Via hallen tar du dig vidare in i denna ljuvliga etta och möts av en öppen och ljus planlösning. Direkt till vänster finns det stilrena köket placerat. Med ljusa luckor i kombination med en grå bänkskiva som kontrast känns köket smakfullt och tidlöst. Kyl, frys, diskmaskin samt en inbyggd mikro står för kökets utrustning. Invid köksdelen finns gott om plats för ett större bord där middagar kan avnjutas i goda vänners lag. Bostadens stora fönsterparti bjuder på ett underbart ljusinflöde. På fönsterbänkarna finns plats för både favoritprylar och gröna växter. Den sociala ytan överraskar och bjuder in till umgänge.

Rummets andra del skapar utrymme för både soffa och tillhörande möblemang. Härifrån nås bostadens ljuvliga balkong för sköna sommardagar att avnjuta. Med ett lugnt läge kan du i godan ro utnyttja den väl tilltagna balkongen under sommarens varma dagar. Mot den ljuvligt gröna väggen mitt emot det stora fönsterpartiet kan du med lätthet placera ett sideboard eller en byrå om så önskas.

Avskilt från den öppna planlösningen med kök och vardagsrum finner du den mysiga sovalkoven, sov-delen med sin alldeles egna lilla oas. Här sover du gott och ostört om natten. I den stora garderoben finns plats för alla dina kläder och i vägghängda skåp hittar du ytterligare förvaringsmöjligheter.

Hemmets materialval och sobra färgsättning skapar en känsla av hotell och kvalité. Varmt välkommen till ett hem att njuta av!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

Månadsavgift

Avgift
2 440 kr

Av den totala avgiften (2440kr) avser 2330 kr månadsavgift och 110 kr obligatoriskt tillägg för Kabel-TV, bredband och telefoni. Utöver detta tillkommer en kostnad för varmvatten (51,88 kr/mån) och hushållsel (250 kr/mån) som regleras var tredje månad utefter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,342%
Andel av årsavgiften är
0,34%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
33022
Våningsplan
3 av 7*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
41,5 kvm**

* Våning 2 från hissen

** Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2017/18

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

Besök gärna föreningens välinformerade hemsida på: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär.
Det finns inga planerade avgiftsförändringar idagsläget. (2020-06-15).

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 kommer föreningens tvåårsbesiktning att ske för att få åtgärdat eventuella brister som dykt upp efter produktionen.

Det finns inga planerade underhållsåtgärder.
Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en underhållsplan. Arbetet för att ta fram underhållsplanen kommer att göras i slutet av septemer 2020

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har valt Com Hem som leverantör av såväl TV som bredband och telefoni. Gruppavtalet är upphandlat gemensamt för föreningens samtliga hushåll och går inte att välja bort. Det ger dig Bredband 100/100 (50-100 Mbit/s).

Gruppavtalet ger dig även tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning. På föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för medlemmarna. I föreningen finns en cykelverkstad på innergården.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16C

Ebbe Lieberathsgatan 16C,
412 65 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-09-22 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 439 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-09-27 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 14B
  Pris
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  2 215 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Visning: 2020-09-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16c
  Månadsavgift
  2 357 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 87 B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 304 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Visning: 2020-09-28 17.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2A
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!