Stilren tvåa med väl tilltagen balkong!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16C

På förhand
Avgift
3 600 kr
Antal rum
2
Boarea
53,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Stilren tvåa med väl tilltagen balkong!

Äntligen presenteras en tvåa på Ebbe Lieberathsgatan 16 C. Stabil förening och låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Upplev en modern tvåa med stor balkong!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Upplev en modern tvåa med stor balkong!
Låg avgift i stabil förening!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Låg avgift i stabil förening!
Föreningens trevliga innergård bidrar med en härlig atmosfär!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård bidrar med en härlig atmosfär!
Här finns rejäl matgrupp, separat kök och toalett för medlemmarna att disponera. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Här finns rejäl matgrupp, separat kök och toalett för medlemmarna att disponera
Området har på bara några år expanderats med café, restauranger och matbutiker. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Området har på bara några år expanderats med café, restauranger och matbutiker
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Runt huskrönet köper du morgonfrallan eller fikabrödet till kaffet. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Runt huskrönet köper du morgonfrallan eller fikabrödet till kaffet
Matbutiker når du med en kort promenad!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Matbutiker når du med en kort promenad!

Beskrivning

Beskrivning

Genom den trivsamma bakgården och hissen upp till husets andra våningsplan välkomnas du till denna smakfulla tvåa med stor balkong. Det kvalitetssäkra köket från Marbodal ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett stort fönsterparti ger lägenheten ett härligt ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär. Balkongen når du från vardagsrummet, den fullkomligt badar i ljus och lämnar plats för såväl utemöbler som växtlighet. Sovrummet erbjuder en skön oas nattetid. Kläderna förvaras med enkelhet i en större skjutdörrsgarderob. Badrummet är helkaklat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är många, inte minst i hallens fyra garderober. Denna bostad måste upplevas på plats!

Föreningens bokningsbara, gemensamma terrass finner du högst upp i huset. Högt upp njuter du av härliga sommarkvällar i goda vänners lag. Lounge-grupp med storbildsskärm och utemöbel för långa sommarkvällar.

Studio 256 är ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen. Kvarteret byggs i en stadsdel i omvandling och präglas av en spännande och hållbar arkitektur. Här finns nu 256 bostäder i olika storlekar.

För dig som vill ha ett boende med stadskänsla. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på bara några minuter. Till Landvetter kör flygbussen från Korsvägen. I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Precis intill Ebbe Lieberathsgatan ligger ett av Nordic Wellness största gym och rakt över gatan kan ni spendera kvällen med vännerna på O' Learys med bowling, Shuffleboard och Laserdome. ICA maxi och Willys som granne gör livet enkelt och på bara några få minuter når ni Korsvägen och stadens puls. Bo nära vimlet i grönskande Almedal!

Interiör

Stig in i den rymliga hallen och häng av dig jackan. Här erbjuds gott om förvaring i en inbyggd garderobslänga och yta finns för ytterligare förvaring. På golvet löper ett ljust parkettgolv och väggarna är målade i ljusa toner.

Intill hallen når du det sovrummet, din alldeles egen oas om natten. Parkettgolvet möter ljusa väggar och gör rummet luftigt och trivsamt. Från fönstret blickar du ut över föreningens innergård.

Vidare in i bostaden återfinns det stilfulla badrummet. På golvet ligger ett ljusgrått klinker och väggarna är klädda med vita rektangulära kakelplattor med ljusgrå fog. Här finns en duschhörna med glasvägg, wc, handfat med kommod samt överhängande spegel. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning. I ena hörnet står en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

När du kommer in i köket och vardagsrummet i öppen planlösning möter du de stora och breda fönsterpartierna som berikar rummet med ljus. På fönsterbrädena i sten dekorerar du med både blommor och ljusstakar. Ytan lämnar plats för soffdel och matsalsbord. Trivsamma middagar avnjuts med glädje här.

Ett modernt kök från Marbodal i en grå kulör smälter fint ihop med hemmets övriga ljusa toner. Praktiskt utformat med många skåputrymmen och arbetsytor. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt integrerad diskmaskin, mikro och kombinerad kyl/frys som även den är integrerad. Väggarna är mestadels ljusa och en mörkare vägg och arbetsbänken som kryper en bit upp på väggen skapar en kontrast i rummet. Snyggt och elegant!

En glasdörr separerar vardagsrummet från balkongen. Den ligger i ett fritt och högt läge med sol stor del av dagen. Möblera enkelt med bord och stolar och härligt gröna växter.

Upplev denna härliga två i centralt belägna Almedal!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i avgiften via ett obligatoriskt tillägg.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften. 100/100 (50-100 Mbit/s)

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw. Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.I föreningen finns en bilpool.

Månadsavgift

Avgift
3 600 kr

Utöver detta tillkommer en kostnad för obligatoriskt tillägg om (110 kr/mån) som avser Kabel- tv, Bredband och telefoni. Där utöver tillkommer en kostnad för varmvatten (prel. 66,88kr/mån) och hushållsel (prel. 250kr/mån) som regleras var tredje månad utefter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,417%
Andel av årsavgiften är
0,42%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
12008
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53,5 kvm*

* Areakälla enligt föreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Vatten/Avlopp
67 kr
Summa
317 kr

Detta är preliminära kostnader och varierar utefter varje hushålls konsumtion.

Byggnadssätt

Byggår
2017/2018

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i december 2016 och byggnaden stod klar 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Föreningen består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida på adress: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planerade avgiftsförändringar idag (2021-01-25) och inte heller på sikt. I juni 2020 gjordes en väsentlig extraamortering på 7,1 mkr. Efter årsskiftet 20/21 fanns det 6,6 mkr i kassan varav en stor del kommer att användas till amorteringar under 2021. Efter extraamorteringen 2020 uppgår de långfristiga skulderna till 186,9 mkr och kommer alltså bli ännu lägre efter amorteringen 2021. Utöver detta görs även löpande amorteringar vilket är något styrelsen fortsatt kommer att prioritera. Föreningens belåningsgrad uppgår till ca 14 400 kr/kvm 2020 vilket är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Styrelsen arbetar även mycket aktivt med omförhandling av räntor för lån som löper ut. Det senaste lånet som omförhandlades var på 10,3 miljoner kronor. Man fick då ner räntan från 1,06% till 0,42% vilket ger föreningen en besparing på ca 66 000 kr/år.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 skedde föreningens tvåårsbesiktning och då åtgärdades eventuella brister som dykt upp efter produktionen. Det finns i övrigt inga planerade underhållsåtgärder. Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år och efter den perioden utförs ytterligare en så kallad femårsbesiktning.

Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en långsiktig underhållsplan som upprättades i oktober 2020.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal via Com Hem för Bredband, Tv och Telefoni som är gemensamt för alla medlemmar. I avtalet som motsvarar ett obligatoriskt tillägg på 110 kr/mån ingår bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) inklusive trådlös router och tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår det även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Som medlem i brf Södra Fredriksdal har man tillgång till många fina gemensamma utrymmen, som exempelvis två bokningsbara takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. Den ena terrassen erbjuder lounge och TV och den andra har matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning i lägenheten men på föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för samtliga medlemmarna.

Det finns cykelparkering i garaget och flera olika cykelparkeringar utomhus. På gården finns en cykelverkstad med verktyg, mekställ och cykeltvätt. På gården finns även cykelpump och avspolningsplats.

För sophantering finns ett miljö/återvinningsrum som ligger intill garageinfarten. Hushålls- och matavfall slängs i sopsugsanläggningen som finns utanför varje entré.

Övrigt

Planerad byggnation i området, se Göteborgs Hemsida:
https://goteborg.se/wps/portal/start/byggande--lantmateri-och-planarbete/kommunens-planarbete/plan--och-byggprojekt/!ut/p/z1/lYyxDoIwFEW_xvm9FmxhbCUQKQFUiPAW0oGYJogOBBO_XuKkC9G73eScAwQN0Ghnd7GTu412WH5LoitZegg0U1gkYYz7ypRxbrICjQ_nN4BfU6iPXHuIScGB_vc_S7_5KwCt59vFl53PE2Spz0wgtESVmZ0njBQmk3ACAppd_4j6yboBWp0j2_INshDu17punpV6Af06BJM!/#

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16C

Ebbe Lieberathsgatan 16C,
412 65 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 27
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 123 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 488 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-05-16 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Fredriksdalsgatan 5 E
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2021-04-26 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Pris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 274 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  68,5 kvm

  Visning: 2021-04-27 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brynolfsgatan 1C
  Månadsavgift
  4 132 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 8C
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 083 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!