En tvåa med klass! Stor Balkong och öppen planlösning. Välkommen!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16C

På förhand
Avgift
3 587 kr
Antal rum
2
Boarea
52 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

En tvåa med klass! Stor Balkong och öppen planlösning. Välkommen!

En smakfull tvåa med stil! Detta är ett hem för livsnjutaren.

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en ljuvlig och ljus tvåa!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Välkommen till en ljuvlig och ljus tvåa!
På en gemensam takterass finns rejäl matgrupp, separat kök och toalett för medlemmarna att disponera. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
På en gemensam takterass finns rejäl matgrupp, separat kök och toalett för medlemmarna att disponera
Föreningens trevliga innergård. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på några minuter. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på några minuter
Området har på bara några år expanderats med café, restauranger, matbutiker och gym!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Området har på bara några år expanderats med café, restauranger, matbutiker och gym!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Balkong och öppen planlösning!
Gå genom den trivsamma innergården och ta hissen upp. Välkomnas sedan till denna unika tvåa om 52 kvm. Det kvalitetssäkra köket från Marbodal ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett stort fönsterparti ger lägenheten ett häpnadsväckande ljus och takhöjden i kombination med smakfulla färg- och materialval skapar en luftig atmosfär. Balkongen når du från vardagsrummet, den är en av de större i föreningen och lämnar plats för såväl utemöbler som växtlighet. Badrummet är stilrent och helkaklat med både tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är många, inte minst i den stora garderoben i sovrummet!

Studio 256 är ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen. Kvarteret byggs i en stadsdel i omvandling och präglas av en spännande och hållbar arkitektur. Här finns nu 256 bostäder i olika storlekar. Föreningen har också en gemensam takterrass med en storbildsskärm. Perfekt för varma sommarkvällar!

För dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på 5 min. Till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen. I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Interiör

Ta hissen upp till våning fyra och gå in i lägenheten genom den privata entrén. Kliv över tröskeln till en ljuvlig bostad med hotellkänsla. Här välkomnas du in i en genomgångslägenhet med ljusa ytskikt och ett rikligt ljusinsläpp. Häng av dig ytterkläderna och stig in på det ljusa parkettgolvet i ask, som löper vidare in i rummet. De praktiska garderoberna mellan hall och kök smälter smakfullt in i den övriga inredningen.

Till höger ligger det mysiga sovrummet, här finner du en oas att komma till ro i om kvällen. Inbyggda garderober ger gott om förvaring. Ett fönsterparti ut mot innergården berikar sovrummet med ljus.

Fortsätt in i bostadens luftiga rum med öppen planlösning, där kök och vardagsrumsdel skapar bostadens sociala ytor. Den praktiska garderobsväggen smälter på ett smakfullt vis ihop med det stilfulla köket, signerat Marbodal. De ljusa skåpluckorna passar väl med betonggråa laminatskivan som följer med väggen en bit upp. Köksutrustningen har allt du kan tänkas behöva, utrustningen består av ugn, häll, fläkt, mikro, integrerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. En matplats med ett större bord ryms med lätthet, här kan middagar avnjutas.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Här kan en soffa med tillhörande möbler enkelt få sin naturliga plats och mysiga hemmakvällar kan spenderas i den härligt öppna planlösningen. En inbyggd bänk används med fördel som tv-bänk med inbyggda lådor inunder. Via glasdörren kan du stiga ut på den väl tilltagna balkongen och njuta av varma dagar om sommaren. Här ryms med enkelhet både möblemang och växtlighet. Drömlikt med en av föreningens större balkonger. Solen missar du inte i denna bostad!

Det stora badrummet är helkaklat och smakfullt. Vitt kakel på väggarna och grå klinkers på golvet i en stilren kombination. Här finns en rymlig duschhörna, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegel med belysning. Stilren Handdukstork för varma handdukar. I badrummet har du även en alldeles egen kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt och bekvämt! Inredningen kommer från kvalitetssäkra Vedum.

Ett ljuvligt hem att leva i!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår via ett obligatoriskt tillägg.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår via ett obligatoriskt tillägg.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. 26 stycken elplatser som kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw. Dessutom finns två stycken är handikappsplatser. Fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

Månadsavgift

Avgift
3 587 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om (110 kr) som avser bredband, TV och telefoni. El (250 kr) och uppvärmning av varmvatten (66,25 kr) betalas a conto och räknas av utefter individuell förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,415%
Andel av årsavgiften är
0,41%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
14003
Våningsplan
4 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
52 kvm**

* Våning 3 i hissen.

** Area enligt föreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Vatten/Avlopp
67 kr
Övrigt
110 kr
Summa
527 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning. "Övrigt" avser ett obligatoriskt tillägg för bredband, TV och telefoni.

Byggnadssätt

Byggår
2018

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i december 2016 och byggnaden stod klar 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Föreningen består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida på adress: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planerade avgiftsförändringar idag (2021-01-25) och inte heller på sikt. I juni 2020 gjordes en väsentlig extraamortering på 7,1 mkr. Efter årsskiftet 20/21 fanns det 6,6 mkr i kassan varav en stor del kommer att användas till amorteringar under 2021. Efter extraamorteringen 2020 uppgår de långfristiga skulderna till 186,9 mkr och kommer alltså bli ännu lägre efter amorteringen 2021. Utöver detta görs även löpande amorteringar vilket är något styrelsen fortsatt kommer att prioritera. Föreningens belåningsgrad uppgår till ca 14 400 kr/kvm 2020 vilket är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Styrelsen arbetar även mycket aktivt med omförhandling av räntor för lån som löper ut. Det senaste lånet som omförhandlades var på 10,3 miljoner kronor. Man fick då ner räntan från 1,06% till 0,42% vilket ger föreningen en besparing på ca 66 000 kr/år.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 skedde föreningens tvåårsbesiktning och då åtgärdades eventuella brister som dykt upp efter produktionen. Det finns i övrigt inga planerade underhållsåtgärder. Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år och efter den perioden utförs ytterligare en så kallad femårsbesiktning.

Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en långsiktig underhållsplan som upprättades i oktober 2020.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal via Com Hem för Bredband, Tv och Telefoni som är gemensamt för alla medlemmar. I avtalet som motsvarar ett obligatoriskt tillägg på 110 kr/mån ingår bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) inklusive trådlös router och tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår det även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Som medlem i brf Södra Fredriksdal har man tillgång till många fina gemensamma utrymmen, som exempelvis två bokningsbara takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. Den ena terrassen erbjuder lounge och TV och den andra har matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning i lägenheten men på föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för samtliga medlemmarna.

Det finns cykelparkering i garaget och flera olika cykelparkeringar utomhus. På gården finns en cykelverkstad med verktyg, mekställ och cykeltvätt. På gården finns även cykelpump och avspolningsplats.

För sophantering finns ett miljö/återvinningsrum som ligger intill garageinfarten. Hushålls- och matavfall slängs i sopsugsanläggningen som finns utanför varje entré.

Övrigt

Energideklarationen för fastigheten är nu upprättad 2021-02-01. Byggherren är ansvarig att lämna in energideklarationen till Boverket senast 24 månader efter att byggnaden tagits i bruk (sista tillträdet var i januari 2019). S

Räknat från det sista planerade tillträdet (januari 2019) så blir sista månad för inlämnande januari 2021. Skanska uppger att Studio 256 uppfyller "Energiklass B" och ligger tryggt inom spannet för energiklassen. Det ger de boende möjlighet att söka så kallade "gröna bolån" vilket hos många banker ger en lägre bolåneränta.

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16C

Ebbe Lieberathsgatan 16C,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 083 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 18B
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!