Familjetrea i toppskick! Stor balkong med sol hela dagen - hiss finns!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16C

På förhand
Avgift
4 517 kr
Antal rum
3
Boarea
67,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Familjetrea i toppskick! Stor balkong med sol hela dagen - hiss finns!

Äntligen presenteras denna gavelbostad högt upp i huset på Ebbe Lieberathsgatan 16C! Stabil förening där bredband ingår i månadsavgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna gaveldröm på Ebbe Lieberathsgatan 16C!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Varmt välkomna till denna gaveldröm på Ebbe Lieberathsgatan 16C!
Här bor ni i en av föreningens få treor, dessutom med högre takhöjd och gavelläge!. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Här bor ni i en av föreningens få treor, dessutom med högre takhöjd och gavelläge!
Det härliga ljusinsläppet harmoniserar vackert med de ljusa och stilrena ytskikten. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Det härliga ljusinsläppet harmoniserar vackert med de ljusa och stilrena ytskikten
Luftiga sociala ytor möjliggör möblering med både soffgrupp och matplats. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Luftiga sociala ytor möjliggör möblering med både soffgrupp och matplats
. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Platsbyggt kök i tidlösa färg- och materialval. Ebbe Lieberathsgatan 16C - Bjurfors
Platsbyggt kök i tidlösa färg- och materialval

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Genom den trivsamma bakgården och hissen upp till husets fjärde våningsplan välkomnas du till denna familjetrea i toppskick. Det kvalitetssäkra köket från Marbodal ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och avskilt från de sociala ytorna ligger bostadens två sovrum. Gavelläget gör lägenheten ljus och den generösa takhöjden skapar en luftig atmosfär.

Balkongen når du från vardagsrummet, den fullkomligt badar i ljus från morgon till kväll och lämnar plats för såväl bord som stolar. Badrummet är helkaklat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är många, inte minst i hallens fyra garderober. Gavelläget gör bostaden ljus och insynsskyddad!

Studio 256 är ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen. Kvarteret byggs i en stadsdel i omvandling och präglas av en spännande och hållbar arkitektur. Här finns nu 256 bostäder i olika storlekar. Föreningen har också en gemensam takterrass med en storbildsskärm. Perfekt för varma sommarkvällar!

För dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på 5 min. Till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen. I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Interiör

Interiör:: Varmt välkomna in i denna välplanerade och stilrena bostad. Det första ni slås av är den enhetliga känslan och ljuset som fyller hemmet från två håll tack vare det härliga gavelläget. Här bryts vita väggar av med en fondvägg i grått som går fint ihop med det praktiska golvet i klinkers. Här finns plats för avhängning eller förvaringslösningar. En lång garderobslänga följer med från hallen in i det stora vardagsrummet.

Vardagsrummet är hemmets hjärta, och den sociala planlösningen mellan kök och umgängesytor bjuder in till både stora middagar och mysiga hemmakvällar. De två stora fönsterpartierna fyller rummet med dagsljus från två håll. Här går väggarna i en grå nyans, och golvet kläs genomgående av ett ljust parkettgolv. Vardagsrummet rymmer med enkelhet den större soffan med tillhörande möblemang. En matplats gör sig utmärkt invid fönstret, och en platsbyggd sittbänk skapar plats för nära och kära runt bordet.

Köket löper längs rummets ena långsida och smälter samman med de inbyggda garderoberna, vilket ger en känsla av rymd. Köket, signerat Marbodal upplevs exklusivt, med ljusa färgval och klassiska materialval. Goda arbetsytor och skåputrymmen. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin, mikro och fullstor kyl och frys som även den är integrerad.

Härifrån nås hemmets ljuvliga balkong i soligt söderläge. Här finns plats för sittgrupp och växtlighet. Trätrallen gör att det känns ombonat. Läget är högt och fritt, och tack vare gavelläget bor ni med grönskan som granne.

Från vardagsrummet finner ni hemmets mindre sovrum, som gör sig utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum. En inbyggd garderob tar hand om förvaringen.

Bostadens stora sovrum ligger i anslutning till hallen. Två inbyggda garderober löser frågan om förvaring. Även här har ni fönster åt två håll, som tillsammans med de ljusa ytskikten gör att rummet känns luftigt. Möblera gärna med dubbelsäng och tillhörande sängbord.

Det stilfulla badrummet nås även det från hallen. Badrummet är tidlöst - här möter de stora, vita kakelplattorna ljusgrå klinkers. Här finns handfat med kommod och ovanhängande spegel med belysning, wc samt dusch bakom glasväggar. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning. Längs ena väggen står både tvättmaskin och torktumlare med en praktisk bänkyta ovan sig och förvaring i väggfasta överskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften. 100/100 (50-100 Mbit/s)

Parkering

30 garageplatser. Går att hyra för 1 300 kr/mån.
2 MC-platser (garage). Går att hyra för 400kr/mån.
Till samtliga platser är det separat kö.
I föreningen finns det en bilpool.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 517 kr

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg.

Kostnad för hushållsel och uppvärmning av varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning. Obligatoriskt tillägg för TV/bredband/telefoni om 110 kr/mån. Månadsavgift + obligatoriskt tillägg = 4517 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,513%
Andel av årsavgiften är
0,51%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
15014
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
67,5 kvm**

* Våning 4 från hissen

** Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2017/18

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

Besök gärna föreningens välinformerade hemsida på: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär.
Det finns inga planerade avgiftsförändringar idagsläget. (2020-06-15).

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 kommer föreningens tvåårsbesiktning att ske för att få åtgärdat eventuella brister som dykt upp efter produktionen.

Det finns inga planerade underhållsåtgärder.
Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en underhållsplan. Arbetet för att ta fram underhållsplanen kommer att göras i slutet av septemer 2020

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har valt Com Hem som leverantör av såväl TV som bredband och telefoni. Gruppavtalet är upphandlat gemensamt för föreningens samtliga hushåll och går inte att välja bort. Det ger dig Bredband 100/100 (50-100 Mbit/s).

Gruppavtalet ger dig även tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning. På föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för medlemmarna. I föreningen finns en cykelverkstad på innergården.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16C

Ebbe Lieberathsgatan 16C,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 6C
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  4 746 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-07-14 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Utgångspris
  4 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 147 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  2 440 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 7
  Månadsavgift
  3 414 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 59 A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 822 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!