Tvåa med original-detaljer och charm som präglar bostaden!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Framnäsgatan 18B

På förhand
Avgift
3 240 kr
Antal rum
2
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Tvåa med original-detaljer och charm som präglar bostaden!

Nu presenteras denna charmiga tvåa om 63 kvadratmeter i ett grönskande och citynära område!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Detta är ett hem att trivas i, fyllt av charm!. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Detta är ett hem att trivas i, fyllt av charm!
. Framnäsgatan 18B - Bjurfors

En bostad fylld av charm och med en hög mysfaktor!

. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Här kan du njuta av lugnet utan risk för förbipasserande. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Här kan du njuta av lugnet utan risk för förbipasserande
. Framnäsgatan 18B - Bjurfors

Vackra detaljer berikar hemmet

Tillbringa långa sommarkvällar på föreningens mysiga takterass!. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Tillbringa långa sommarkvällar på föreningens mysiga takterass!
Härlig utsikt uppifrån takåsarna!. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Härlig utsikt uppifrån takåsarna!
. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Välkommen till Framnäsgatan 18B. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Välkommen till Framnäsgatan 18B
Här bor du i lugnet med grönskan som din närmaste granne. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Här bor du i lugnet med grönskan som din närmaste granne
Med balkongen i lugnt läge mot en härlig natur. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Med balkongen i lugnt läge mot en härlig natur
. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Bara ett stenkast från Korsvägen och Avenyn, Göteborgs kända landmärken. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Bara ett stenkast från Korsvägen och Avenyn, Göteborgs kända landmärken
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på endast några minuter. Framnäsgatan 18B - Bjurfors
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på endast några minuter

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva denna ljuvliga tvåa om 63 kvadratmeter belägen i ett mysigt och citynära område. Här bor ni tryggt med både Johannebergs och Almedals utbud om husknuten. Bostaden erbjuder fiskbensparkett och bevarade original-detaljer som präglar bostaden. Insynsskyddat läge och om sommaren grönskande omgivningar precis utanför. Strategiskt placerad inom gränsdragningen för vägtullarna. Ljus, genomgående planlösning, trevlig balkong och gott om förvaringsmöjligheter. Ljusa ytskikt, kök med bevarade originaldetaljer med alla bekvämligheter ni kan önska, helkaklat och stamrenoverat badrum från -08. Gemensam takterrass med grillmöjlighet och härlig utsikt över omgivningarna. Fönster i två väderstreck ger hemmet en härlig öppen och ljus atmosfär!

Framnäsgatan är den perfekta adressen för dig som vill bo tryggt och lugnt ett stenkast från cityvimlet. På Gibraltargatan, en kort promenad från bostaden finns ett rikt restaurangutbud samt god detaljhandel. Några minuters promenad till buss- och spårvagnshållplats som trafikeras av flertalet linjer med några få minuters resväg till city. Avenyn når ni på ett behagligt promenadavstånd och det är tacksamt nära Liseberg och Chalmers samt Korsvägen. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom bl.a. Willys och ICA Maxi samt friskvårdsanläggningarna Nordic Wellness och Fysiken Gibraltar som ligger i närområdet. Vårdcentral och tandläkare ligger bekvämt nära. För dig som gillar att röra på sig ute i naturen är det underbart att promenera i Safjällets promenadområde eller i Mossens motionsspår. Detta är ett hem för dig som vill ha nära till allt och som önskar komma undan citypulsen i ett lugnt hem om kvällen!

Interiör

Välkomnas in i en härlig tvåa, tacksamt placerat i huset och i ett insynsfritt läge på våning 1. Möts av en öppen hall som ger en överblick över bostadens samtliga rum. Avhängning sker innanför dörren och bostadens två klädkammare finner du i anslutning. Fantastiskt med hela två stora förvaringsutrymmen. De ljusa väggarna tillsammans med golvet i ekparkett skapar rymd.

Från hallen når du det moderna badrummet som renoverades i föreningens regi i samband med stambytet -08. Färgerna går i klassiska toner, på golvet vilar ett mörkt klinker och väggarna kläs i vitt. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med väggar i klarglas, kommod med handfat samt ett spegelskåp. Här finns ett praktiskt vädringsfönster som skapar ett härligt ljusinsläpp.

Köket präglas av original-snickerier med bland annat ett stort skafferi för smart förvaring. Golvet pryds av en smakfull parkett. Naturlig plats för köksbord finner du intill fönstret, här kan du dricka morgonkaffet och njuta av områdets grönska. Kökets rymd skapar god plats för ett större matbord att spendera långa middagar och mysiga helgfrukostar vid.

Sovrummet erbjuder lugna nätter då det är placerat mot den rogivande baksidans grönskande omgivningar. Utanför fönstret är det en plan öppen yta, utan förbipasserande, detta skapar en känsla av avskildhet. I rummet ligger ett parkettgolv och väggarna är färgsatta i en ljus ton. Storleken på rummet lämnar utrymme för både dubbelsäng och sängbord.

Vardagsrummet har en öppen och social planlösning med plats för både soffa och matbord för trevliga middagsbjudningar. Detta är ett stort plus för denna generösa tvårummare, både köksbord och matsalsbord ryms med lätthet. På golvet ligger en vackert bevarad fiskbensparkett och väggarna går i ljus kulör. Rummet framhävs av det ljusinsläpp fönsterpartierna bjuder på. Från vardagsrummet nås bostadens balkong med sol stor del av dagen. Balkongen möter den grönskande baksidan, här finns tid för avkoppling och njutning. Återigen känns bostaden avskild och insynsfri, årstiderna kan följas genom det stora fönsterpartiet och från hemmets balkong.

Föreningen tillgodoser även en magisk takterrass för nyårsskålen eller grillkvällar med vänner. Söker du en bostad med bevarad charm, i en stabil förening med god ekonomi och låg belåning, då är detta bostaden för dig. Välkommen att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 158:2

Övriga byggnader/utrymmen

Takterass, cykelförvaring, barnvagnsförvaring, fritidsrum med pingisbord, tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Vind samt källarförråd hör till lägenheten.

TV/bredband

Kabel-tv via telenor ingår i avgiften.

Internet fiber 100/100 via telenor ingår via ett obligatoriskt tillägg till bostadsrättsföreningen.

Parkering

Boendeparkering i området med låg avgift. Föreningar har 7 parkeringsplatser som går att hyra. För närvarande är det kö till dessa.

Månadsavgift

Avgift
3 240 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om (165kr). I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,06%
Andel av årsavgiften är
5,06%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Färgen 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Färgen 2 äger tomträtten till fastigheten Göteborg Krokslätt 158:2 som innefattar 20 bostadslägenheter. Välhållen och rustik fastighet med god ljudisolering mellan lägenheterna. Välskött och stabil förening med god ekonomi.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar i urval:

2003 Balkonger
2005 Fönster, tak och fasadrenovering
2008 Byte V/A-stammar och badrumsrenovering
2012 Installation av säkerhetsdörrar
2013 Anslutning till fibernät för gruppanslutning
Radonmätning utförd med låga värden ( under 100 Bq/m3)
2017 Upplåtit 2 lägenheter med bostadsrätt
2017 Dränering av hela fastigheten
2018 Sänkte månadsavgifterna med 10%

Parkering

Föreningar har 7 parkeringsplatser som går att hyra. För närvarande är det kö till dessa.

Gemensamma utrymmen

Takterass, cykelförvaring, barnvagnsförvaring, fritidsrum med pingisrum. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
07
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63 kvm*

* 1
1 Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Framnäsgatan 18B

Framnäsgatan 18B,
412 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 27
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 123 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Bomgatan 5
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  88,9 kvm

  Visning: 2021-04-25 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  4 488 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-05-16 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Fredriksdalsgatan 5 E
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2021-04-26 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Pris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 274 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  68,5 kvm

  Visning: 2021-04-27 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brynolfsgatan 1C
  Månadsavgift
  4 132 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!