Generös trea i gott skick på femte våningen!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 35

På förhand
Avgift
4 431 kr
Antal rum
3
Boarea
81,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 1/10, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Generös trea i gott skick på femte våningen!

Välkomna till denna genomgångstrea belägen högt upp i huset i en mycket stabil förening med solig balkong och ljuvlig utsikt.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna på visning!. Mölndalsvägen 35 - Bjurfors
Välkomna på visning!
Interiörbild. Mölndalsvägen 35 - Bjurfors
Interiörbild. Mölndalsvägen 35 - Bjurfors
Föreningen har många gemensamma utrymmen så som festlokal, flera tvättstugor och ett gym. Mölndalsvägen 35 - Bjurfors
Föreningen har många gemensamma utrymmen så som festlokal, flera tvättstugor och ett gym
Ett par minuters promenad från knutpunkten Korsvägen. Mölndalsvägen 35 - Bjurfors
Ett par minuters promenad från knutpunkten Korsvägen

Beskrivning

Beskrivning

På behagligt promenadavstånd från Korsvägen och innerstadens puls välkomnas ni till Mölndalsvägen 35. En väldisponerad trea i populär förening med naturens lugn utanför den soliga balkongen i västerläge. Bostaden är renoverad nyligen och är i mycket gott skick. Ta hissen upp från entréplan upp till våning 5 och kliv in i detta hem med fritt genomgångsläge och trevlig utsikt. Föreningen erbjuder gott om gemensamma utrymmen så som grillplatser, gym, bastu, festlokal, tennisbana samt flera tvättstugor. Under 2015 drogs elen om i hela lägenheten.

Här bor ni i ett lugnt och omtyckt område med direkt närhet till såväl innerstadspuls som till grönområden och promenadstråk. Ett högkvalitativt boende med allt man kan tänkas önska runt hörnet. I Området finns flera förskolor varav en ligger i föreningens lokaler vid Mölndalsvägen 29.

Välkomna på visning!

Interiör

Den stora moderna hissen går direkt från entréplanet till husets femte våning. Välkomnas in gör ni i en rymlig hall med klinkerplattor på golvet som sedan övergår i en ekparkett som löper vidare mot vardagsrummet. Plats för avhängning samt förvaring av ytterkläder finns i hallen och redan här får man känslan av ett renoverat och väldisponerat hem som sedan bevisas i resten av lägenheten.

Köket nås från både hallen och vardagsrummet och är mycket välutrustat i modern design. Väggarna är vitmålade med en grå fondvägg och på golvet ligger svart klinker. Bänkskivorna är svarta och bryter av mot de vita skåpsluckorna. Utrustningen i köket består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin från Siemens (2015), mikrovågsugn (2015), induktionshäll, fläkt samt varmluftsugn. Ovanför arbetsytorna sitter svart glasmosaik och belysningen består av LED-armaturer. I köket finns gott om plats för ett matbord.

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för både matplats och soffgrupp. Från det stora fönsterpartiet är utsikten närmast milsvid. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

Det stora sovrummet ligger till vänster från hallen, via en rymlig klädkammare med elfa-system. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Längs ena väggen står garderober och härifrån nås den ljuvliga balkongen som ligger mot Brf Såpbrukets omtalade innergård. Lugnet på gården är sällsynt med detta centrala läge och något unikt för denna förening. På balkongen skiner solen under eftermiddag och kväll.

Även det tredje rummet ligger mot gården. Detta rum lämpas utmärkt som ett barn-, gäst- eller arbetsrum.

Badrummet ligger i anslutning till hallen. På golvet ligger vit klinker och väggarna är klädda med vita kakelplattor med svarta hörn. Gott om förvaring i väggskåp och kommod. I ena hörnet står en tvättpelare från Miele från 2015.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 1:12

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 10 kvm.

Tillgång till många välskötta gemensamma utrymmen i form av festlokal, gym, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och elektroniksoprum. I föreningen finns även 2 grovsoprum inom fastigheten som är belägna vid uppgång 29 och 41 där du kan slänga möbler, cyklar, trädgårdsavfall och stora mängder wellpapp. Som komplement till bostadens moderna och nyligen insatta tvättpelare från Miele finns ett flertal tvättstugor i föreningen.

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som är belägna i källaren. I varje tvättstuga finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp att tillgå.

Föreningen har en föreningslokal i uppgång 37 som boende kan hyra för fester etc för 250 kr/tillfälle. I lokalen finns kök, bardisk, kapprum och toalett. I anslutning till föreningen finns dessutom en tennisbana som går att nyttja kostnadsfritt.

TV/bredband

Ansluten till kabel-TV. Leverantör: Com Hem.

Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 431 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och sophantering.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
80
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Såpbruket
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen (716409-5833) registrerades 1979-03-08 och föreningen äger fastigheten Krokslätt 1:12 med därpå uppförda 3 stycken byggnader med 211 lägenheter och 4 lokaler. Byggnaderna är uppförda år 1985, och föreningens adresser är Mölndalsvägen 27-43. Lägenhetsfördelningen är 90 st 2 rok, 87 st 3 rok, 28 st 4 rok och 6 st 5 rok.

Tomten är friköpt. Sammanlagd lokalyta är 822 kvm och sammanlagd bostadsyta är 16 286 kvm.

Belåningsgraden uppgår enligt årsredovisning 2017/2018 till 5 111 kr/kvm. Styrelsen har ännu inte beslutat kring eventuell avgiftshöjning men det kan bli att föreningen beslutar att höja avgifterna med cirka 2% inför verksamhetsåret 1 juli 2019 - 30 juni 2020. Månadsavgifterna har under flera verksamhetsår inte justerats.

Exempel på tidigare utfört underhåll är:
2013 - Trapphusrenovering
2013 - Ny belysning
2014 - Renoverat golv i soprum
2015 - Interiör hissar
2015/2016 - Relining
2016 - OVK
2017 - Installation av säkerhetsdörrar
2018 - Ventilationsaggregat
2018 - Spolning av stammar

Inglasning av balkonger diskuteras i föreningen. Det pågår även en diskussion gällande bastun, om den ska förbli bastu eller om den ska göras om till lägenhet eller kanske en övernattningslägenhet.

Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning. Tidigare skötte Riksbyggen förvaltningen.

För vidare information besök gärna föreningens hemsida https://www.sapbruket.se/.

Parkering

Föreningen hyr låsta inhägnade garageplatser av SGS på Framnäsgatan 13. Garaget är kameraövervakat. Priset för en garageplats är 400 kr/mån och kö gäller. Särskild tvättplats finns i garaget som kan användas av alla som hyr garageplats. Fastighetsnyckeln ger dig tillträde till föreningens tvättplats.

2019-02-06 fanns 1 person i kö och i slutet av februari 2019 kommer två garageplatser bli lediga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och grönskande gård med lekplats, utemöbler samt grillmöjlighet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som är belägna i källaren. I varje tvättstuga finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp att tillgå.

Föreningen har även många välskötta gemensamma utrymmen i form av festlokal, gym, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och elektroniksoprum. I föreningen finns också två grovsoprum inom fastigheten som är belägna vid uppgång 29 och 41 där du kan slänga möbler, cyklar, trädgårdsavfall och stora mängder wellpapp.

Festlokalen är belägen i uppgång 37 vilken medlemmar kan hyra för fester etc. Detta kostar cirka 250 kr/tillfälle. I lokalen finns kök, bardisk, kapprum och toalett.

I anslutning till föreningen finns dessutom en tennisbana som går att nyttja kostnadsfritt.

Övrigt

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kontaktperson i föreningen är ordförande Christina Fremlén: 0703-464332.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 35

Mölndalsvägen 35,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 89B
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 441 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Visning: 2019-09-22 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Mölndalsvägen 69 C
  Utgångspris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  4 343 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Helmutsrogatan 3A
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-09-22 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  3 290 000 kr
  Månadsavgift
  3 251 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  4 212 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Helmutsrogatan 5A lgh 1101
  Månadsavgift
  3 995 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!