Hoppa till innehåll
Välkomna till Mölndalsvägen 39!. Mölndalsvägen 39 - Bjurfors

Gårdstvåa med stor balkong

  • På förhand
  • 65,5 kvm
  • 2 rum
  • 2 450 000 kr

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 39

Pris:
2 450 000 kr
Avgift:
3 897 kr
Antal rum:
2
Boarea:
65,5 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 8
Balkong:
Ja

Gårdstvåa med stor balkong

Välkomna till Mölndalsvägen 39 och denna tvåa belägen i ett av föreningens gårdshus. Väldisponerade ytor och stor balkong. Möjlighet till garageplats!

Beskrivning

Varmt välkomna till denna tvåa i ett av de två gårdshusen i en stabil brf. Bostaden har ett fritt läge och från balkongen blickar ni ut över föreningens grönskande gård. Optimalt planerad planlösning med gedigna rumsvolymer.

Här bor ni i en mycket populär och stabil förening vilken erbjuder många fina gemensamma utrymmen såsom välutrustat gym, bastu samt festlokal. Gårdsäget på Mölndalsvägen 39 är lugnt trots att ni genom promenadavstånd når Korsvägen, Avenyn, Scandinavium och allt man kan önska av innerstans serviceutbud. Möjlighet till garageplats.

Välkomna på visning!

Interiör

Välkommen in i ett mycket trivsamt hem med fönster och balkong vettandes ut mot den lummiga innergården. Du välkomnas in på gården och vidare in i det välskötta trapphuset. Där tar du hissen eller trapporna från entréplan upp till första våningsplanet.

Väl inne i lägenheten välkomnas du av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ytterligare förvaring i en generöst tilltagen klädkammare. I hallen finns det även plats för en byrå eller ett skrivbord. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett ljust klickgolv. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Det rymliga köket ligger centralt i lägenheten och är färgsatt i ljusa, tidlösa färger. Köket erbjuder gott om förvaring och även gott om plats för ett större matbord intill ett fönsterparti i vinkel mot balkongen. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn och mikro, spishäll, fläkt och diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljus linoleummatta.

Innanför köket ligger vardagsrummet som också nås från hallen. Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor med ett härligt ljusinsläpp från fönsterparti och balkongdörr mot innergården. Här finns det gott om plats för social gemenskap där både soffa, soffbord, tv-möbel och matplats inryms. Golvet pryds av ekparkett och väggarna är tapetserade i en ljus strukturtapet. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora balkong med plats för både bord, stolar och trevliga planteringar. Balkongen känns som ett extra rum under årets varmare månader och är en given plats att umgås på under svala sommarkvällar. Från balkongen blickar man ut över föreningens lugna gård och trafiken från Mölndalsvägen känns helt avlägsen.

Sovrummet ligger i anslutning till hallen och erbjuder, med sin storlek, gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och ytterligare garderobsutrymmen. Väggarna är tapetserade i en nougatfärgad ton och på golvet ligger ett klickgolv i ljus träfärg. Längs ena väggen står vita skjutdörrsgarderober med gott om plats för kläderna.

Det rymliga badrummet ligger i anslutning till hallen och är inrett med wc, kommod, handfat och badkar. Väggarna är kaklade med vita plattor och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta.

Välkomna på visning!

Mäklare

Håll koll på detta objekt

  • Välkomna till Mölndalsvägen 39!
  • Snart säljs en tvåa om 65,5 kvm i populära Brf Såpbruket
  • Bo i ett ypperligt läge i stan med närhet till Korsvägen och Avenyn

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt tillgång till många välskötta gemensamma utrymmen i form av flera tvättstugor, festlokal, gym, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och elektroniksoprum. I föreningen finns även 2 grovsoprum inom fastigheten som är belägna vid uppgång 29 och 41 där du kan slänga möbler, cyklar, trädgårdsavfall och stora mängder wellpapp.

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som är belägna i källaren. I varje tvättstuga finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp att tillgå.

Föreningen har en föreningslokal i uppgång 37 som boende kan hyra för fester etc för 250 kr/tillfälle. I lokalen finns kök, bardisk, kapprum och toalett.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Parkering

Föreningen hyr låsta inhägnade garageplatser av SGS på Framnäsgatan 13. Garaget är kameraövervakat. Priset för en garageplats är 400kr/mån. Lediga platser finns. Särskild tvättplats finns i garaget som kan användas av alla som hyr garageplats. Fastighetsnyckeln ger dig tillträde till föreningens tvättplats.

Möjlighet till parkeringsplats framför fastigheten för 400kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 897 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4106%
Andel av årsavgiften är
0,4106%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
902 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 450 000 kr
Lägenhetsnummer
161
Våningsplan
1 av 8*
Rum
2
Boarea
65,5 kvm

*Våningsplan 1 av 8.

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Såpbruket
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen (716409-5833) registrerades 1979-03-08 och föreningen äger fastigheten Krokslätt 1:12 med därpå uppförda 3 stycken byggnader med 211 lägenheter och 4 lokaler. Byggnaderna är uppförda år 1985, och föreningens adresser är Mölndalsvägen 27-43. Lägenhetsfördelningen är 90 st 2 rok, 87 st 3 rok, 28 st 4 rok och 6 st 5 rok.

Tomten är friköpt. Sammanlagd lokalyta är 822 kvm och sammanlagd bostadsyta är 16 286 kvm.

Belåningsgraden uppgår enligt årsredovisning 2017/2018 till 5 111 kr/kvm.

Exempel på tidigare utfört underhåll är:
2013 - Trapphusrenovering
2013 - Ny belysning
2014 - Renoverat golv i soprum
2015 - Interiör hissar
2015/2016 - Relining
2016 - OVK
2017 - Installation av säkerhetsdörrar
2018 - Ventilationsaggregat
2018 - Spolning av stammar

Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

För vidare information besök gärna föreningens hemsida https://www.sapbruket.se/.

Parkering

Föreningen hyr låsta inhägnade garageplatser av SGS på Framnäsgatan 13. Garaget är kameraövervakat. Priset för en garageplats är 400 kr/mån och kö gäller. Särskild tvättplats finns i garaget som kan användas av alla som hyr garageplats. Fastighetsnyckeln ger dig tillträde till föreningens tvättplats.

Kön till garageplatserna varierar men det är sällan man behöver vänta särskilt länge på att få en plats.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och grönskande gård med lekplats, utemöbler samt grillmöjlighet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som är belägna i källaren. I varje tvättstuga finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp att tillgå.

Föreningen har även många välskötta gemensamma utrymmen i form av festlokal, gym, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och elektroniksoprum. I föreningen finns också två grovsoprum inom fastigheten som är belägna vid uppgång 29 och 41 där du kan slänga möbler, cyklar, trädgårdsavfall och stora mängder wellpapp.

Festlokalen är belägen i uppgång 37 vilken medlemmar kan hyra för fester etc. Detta kostar cirka 250 kr/tillfälle. I lokalen finns kök, bardisk, kapprum och toalett.

I anslutning till föreningen finns dessutom en tennisbana som går att nyttja kostnadsfritt.

Övrigt

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kontaktperson i föreningen är ordförande Christina Fremlén: 0703-464332.

Om Johanneberg - Almedal

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Mölndalsvägen 39

Mölndalsvägen 39

412 63 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Mölndalsvägen 39

Liknande bostäder