39 kvadratsmeters perfektion

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 63

På förhand
Utgångspris
2 490 000 kr
Avgift
2 351 kr
Antal rum
1,5
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

39 kvadratsmeters perfektion

Modern 1,5:a från 2015 med tilltalande planlösning och balkong i västerläge. Kök signerat HTH, goda förvaringsmöjligheter samt egen tvättavdelning.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till denna ljusa och moderna 1,5:a i expansiva Almedal. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Varmt välkommen till denna ljusa och moderna 1,5:a i expansiva Almedal
Allt möblemang har sin naturliga placering och ryms utan att det upplevs som trångt. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Allt möblemang har sin naturliga placering och ryms utan att det upplevs som trångt
Självklart ryms matbord för flera sittande gäster. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Självklart ryms matbord för flera sittande gäster
Ljusinsläppet är fantastiskt.... Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Ljusinsläppet är fantastiskt...
Bostadens balkong är perfekt till storlek och här kan du njuta av det sköna västerläget. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Bostadens balkong är perfekt till storlek och här kan du njuta av det sköna västerläget
. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Vi har nöjet att presentera en lägenhet om 39 välplanerade kvadratmeter. Nära service, universitet och innerstadens puls. Denna nyproducerade bostad disponerar över en ytterst yteffektiv planlösning med öppna sociala ytor, helkaklat modernt badrum från Svedbergs med egen tvättutrustning från Siemens, stilsäkert och välutrustat kök från HTH samt en mysig sovalkov. Detta kvalitativa boende erbjuder alla tänkbara bekvämligheter samt med påkostade och väl genomtänkta materialval från golv till tak.

Almedals Terrasser har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, ICA Maxi, ett av Nordic Wellness största anläggningar där Elisedals spårvagnshållplats där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på bara några minuter. Från Korsvägen kör flygbussen till Landvetter flygplats på bara cirka 20 minuter. Här har du nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd.

Interiör

Stig in i den ljusa och rymliga hallen. Till höger finns gott om plats för kläd- och skoförvaring i en platsbyggd garderobsvägg. Ljusa väggar och stilrent parkettgolv ger ett mycket fräscht och gediget intryck vilket är genomgående i hela bostaden.

Du går vidare in i det stora rummet som med sina ljusa väggar och sin öppna planlösning mot köksdelen skapar fina luftiga ytor. Rummet är lättmöblerat och erbjuder gott om plats för både soffa och matbord. Ljusinsläppet är fantastiskt tack vare generösa fönsterpartier.

Balkongen i västerläge är givetvis ett stort plus för bostaden.

Det smakfulla köket från HTH är inrett med vita skåpsluckor. Utrustningen består av rostfri (tillval) kyl och frys i kombination, inbyggd ugn, spishäll, inbyggd micro, integrerad diskmaskin samt fläkt. Vid rummets naturliga placering för matbord kan du äta en god söndagsbrunch med vänner och blicka ut mot den härliga innergården vilken blir till en skön oas under vår- och sommartid.

Vill du lägga dig till ro går du in till den avskilda sovalkoven. Här får både säng och sängbord plats. Dessutom finns en rejäl garderob med skjutdörrar för praktisk förvaring.

Det stora badrummet är helkaklat och signerat Svedbergs. Vitt stilrent kakel på väggar och mörkare klinker på golv. Inredningen består av en rymlig duschhörna med lyxig takdusch, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegelskåp med belysning. Handdukstork finns för att värma handdukar och det finns givetvis även golvvärme. I badrummet finns också en alldeles egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 184:2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Almedals Trädgård
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Arkitektkontoret som ritat Almedals Terrasser (projektnamn för området) heter ABAKO. De hade som vision att förverkliga nyskapande och funktionell arkitektur för att berika allas vardag. ABAKO söker långsiktigt hållbara lösningarna. Skanska Sverige AB genomförde byggnadsprojektet på totalentreprenad. Sverigehuset i Göteborg AB har varit med och utvecklat lägenheterna.

Brf Almedals Trädgård består av 71 lägenheter och 4 lokaler i ett flerbostadshus som nyproducerats av Sverigehuset och stod klart 2015-2016. Föreningen äger fastigheten Göteborg Krokslätt 184:2 med adress Mölndalsvägen 63-67. Den totala boarean uppgår till 4131 kvm och den totala lokalytan uppgår till 276 kvm. Eftersom huset är nybyggt så finns det inga kommande renoveringar planerade.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
35st 1rok, 23st 2rok, 2st 3rok och 11st 4rok.
De 4 lokalerna hyrs just nu ut till följande verksamheter:
Le sushibar, Sushiverksamhet
Cafee Alaaya, Libanesisk mat och caféverksamhet
Flexmassage, friskvård
Salong Romeo och Julia, damfrisering.

NordicLife Förvaltning AB sköter den ekonomiska och administrativa förvaltningen åt föreningen. Det finns i dagsläget inga planer på att höja månadsavgifterna.

För mer information gällande föreningen vänligen se senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i föreningens styrelse.

Föreningens ekonomi

Föreningen kommer inte att göra några avgiftshöjningar de kommande åren. Enligt representant för styrelsen (2019-10-08). Innan dess höjdes avgiften med 2% varje år från 2016 till 2019.

Renoveringar - Utförda och planerade

För tillfället inga planerade underhåll. Fastigheten är bara 4 år så fortfarande gäller garantin 1 år till.

Parkering

Föreningen har 46 st parkeringsplatser för bilar och 4 st för mc i garaget ihop med föreningens systerförening som endast får användas av de med giltigt avtal. P-plats i parkeringsgarage hyrs ut med ett sidoavtal. Kostnaden ingår inte i avgiften utan debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten upphör sidoavtalet att gälla. Föreningen tillämpar kösystem. Avgiften för en plats är 1200kr/månad. Avgiften för en Mc- plats är 300kr/mån.

Från bostaden kan ni ta hissen ner till parkeringsgaraget.

I garaget finns även en bilpool med två elbilar. Medlemskapet är frivilligt.

Gårdsplats/innergård

Det gröna temat går igen på flera ställen. Mellan huskropparna finns det trädgårdsytor och en trevlig lekplats för de minsta. Här finns det också en samlingsplats till i den så kallade glaskuben. Gården delas med grannföreningen.

Gemensamma utrymmen

På ena huskroppen finns det en stor gemensam takterrass vilken delas med grannföreningen. En perfekt plats för er som vill stressa av efter en hektisk dag och bara beskåda solnedgången bakom Krokslättsberget.

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Månadsavgift

Avgift
2 351 kr

I månadsavgiften ingår värme, TV, bredband och IP-telefoni.

Vattenförbrukning debiteras separat.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,0885%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 490 000 kr
Lägenhetsnummer
A3-1302
Våningsplan
4 av 7
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
39 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
90 kr
Summa
90 kr

Driftkostnaderna avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är baserad enligt schablon och kan variera.

Byggnadssätt

Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
60

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 63

Mölndalsvägen 63,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Pris
  2 180 000 kr
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2021-03-07 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!