Light Factory vån 8

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 87 B

Utgångspris
2 200 000 kr
Avgift
2 304 kr
Antal rum
1,5
Boarea
35 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 10
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 28/9, KL 17:45 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Light Factory vån 8

Äntligen erbjuds en etta i exklusiva Light Factory i växande Södra Centrum. Påkostad etta på våning åtta av tio.

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Mölndalsvägen!. Mölndalsvägen 87 B - Bjurfors
Välkommen till Mölndalsvägen!
Ett hem som känns större än sina kvadrat. Mölndalsvägen 87 B - Bjurfors
Ett hem som känns större än sina kvadrat
Karismatisk fabrikscharm. Mölndalsvägen 87 B - Bjurfors
Karismatisk fabrikscharm
Köket från Marbodal. Mölndalsvägen 87 B - Bjurfors
Köket från Marbodal
De solida materialen och det dova färgtemat gör detta till ett konceptboende utöver det vanliga. Mölndalsvägen 87 B - Bjurfors
De solida materialen och det dova färgtemat gör detta till ett konceptboende utöver det vanliga
. Mölndalsvägen 87 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi kan stolt presentera denna påkostade etta med ett högt läge på våning åtta av tio!

Light Factory Göteborg är kvarteret som markerar Göteborgs växande södra centrum på kartan. Projektet är signerat välrenommerade JM som är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Nu har de uppfört elegant upplysta byggnader med adresserna Mölndalsvägen samt Falkenbergsgatan. I byggnaden har det gjorts plats för en gemensam tvättlounge och lyxig takterrass med många soltimmar för föreningens medlemmar att njuta av. Byggnaden är formad som ett L och har hela 10 våningar. I projektet ingår totalt 234 lägenheter med allt från 1 till 5 rum och kök. Detta påkostade boendekoncepten är namngett Nyx och Nova.

Dessa två koncept skiljer sig åt. Nyx som i den grekiska mytologin betyder nattens gudinna tillhör den mörkare delen av Light Factory. I denna del finns ettor om 35 kvm, tvåor om 43 kvm samt generös gaveltreor om 72 kvm. Det mörkare konceptet är genomgående för dessa bostäder. Mot ljusgråa ytskikt bryter svarta lister och strömbrytare ut och ger en exklusiv industriell känsla. Vitvaror i svart, djupa fönsternischer och trådlös ljudanläggning i badrum är några av många spännande detaljer som ger hemmet rätt karaktär.

Light Factory är ett påkostat framtidsboende med praktiska lägenhetsförråd på samma våningsplan som bostaden är belägen. Här finns även en bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel där bland annat låsbara cykelboxar finns. På bottenplan kommer affärslokaler med bland annat caféer och andra verksamheter att finnas. Köp med dig morgonkaffet och ta vagnen in till city på endast ett fåtal minuter.

Interiör

Det första du slås av är de stora fönstren och de smarta ytorna, ett hem som känns större än sina kvadrat. Sedan kan du förstås varken undgå eller värja dig mot inredningens karismatiska fabrikscharm. De solida materialen och det dova färgtemat gör Light Factory Nyx till ett konceptboende utöver det vanliga.

Light Factory Nyx utmärker sig med en inredningsgrund som inte skäms för sig. Redan i de omsorgsfullt ljussatta trapphusen med svartmönstrade mattor från Bolon sätts en formkänsla som följer med hela vägen hem.

I din entréhall möts du av dimbara, infällda spotlights och skjutdörrsgarderober med spegelglas. Ett gråtonat plankgolv leder vidare in i lägenheten och kompletteras med handplockade detaljer som svarta lister, brytare och eluttag.

Köket från Marbodal är inrett med ljusgrå luckor, svart laminatbänkskiva och stänkskydd i mattsvart laminat. Kyl och frys är helintegrerade medan övriga vitvaror går i svart – liksom diskhon, fläktkåpan och blandaren i mörk krom.

I badrummet är såväl golv och väggar klädda med varmgrå klinkerplattor som påminner om betong. De dova tonerna lättas upp av det fräscht vita handfatet och den infällda belysningen. En smart detalj är den vitlackade kommoden som också tjänstgör som trådlös ljudanläggning.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Föreningens medlemmar kan njuta av en takterrass som blir en självklar plats för såväl lata sommardagar som glada nyårsfester.

TV/bredband

Bredband med telefoni och TV tecknas med Telia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår.

Månadsavgift

Avgift
2 304 kr

Av angiven månadsavgift avser 220 kr bredband och Triple Play (TV och telefoni). Utöver månadsavgiften tillkommer årsavgift för varmvatten, hushållsel. Årsavgift för varmvatten och hushållsel debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1155%
Andel av årsavgiften är
1,12%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 200 000 kr
Lägenhetsnummer
61705
Våningsplan
8 av 10*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
35 kvm

* Våningsplan 8 av 10.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2018
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster med aluminiumklädd utsida

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
65
Energideklarationsdatum
2018-06-04

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nyx
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
80
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Nyx är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 80 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

JM har påbörjat sin byggnation i södra Centrum. För mer information om projekten vänligen se hemsida. https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/sodra-centrum/

Föreningens ekonomiska förvaltning sker av Husjuristerna.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfnyx.se
Föreningen har nyligen bytt ekonomisk förvaltare till Husjuristerna och den tekniska förvaltningen kommer att bytas till Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt representant från styrelsen. (2020-01-31).

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga renoveringar är gjorda då huset stod klart 2018. Föreningen har inga planerade underhåll. Just nu pågår 2års besiktning enligt representant från styrelsen. (2020-01-31)

Parkering

I föreningen finns det 26 garageplatser. Går att hyra för 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 2 MC-platser samt 5 cykelboxar. Mc-plats går att hyra för 400 kr/månad och 70 kr/månad för cykelbox. Till samtliga platser är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättlounge belägen på plan 1 och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd. Gemensam innergård med utemöbler samt takterrass.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 87 B

Mölndalsvägen 87 B,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-09-22 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 439 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-09-27 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 14B
  Pris
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  2 215 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Visning: 2020-09-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!