Modern trea för stadsmänniskan som önskar det lilla extra

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 87 F

Utgångspris
3 895 000 kr
Avgift
4 172 kr
Antal rum
3
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 10
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 11:30 - 12:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Modern trea för stadsmänniskan som önskar det lilla extra

En stor balkong, moderna materialval och ett citynära läge har skapat denna trerummare att trivas i.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till denna välplanerade trea!. Mölndalsvägen 87 F - Bjurfors
Varmt välkommen till denna välplanerade trea!
Köket och vardagsrummet samsas i en öppen disposition. Mölndalsvägen 87 F - Bjurfors
Köket och vardagsrummet samsas i en öppen disposition
Från vardagsrummet nås den stora balkongen. Mölndalsvägen 87 F - Bjurfors
Från vardagsrummet nås den stora balkongen
Här finns gott om plats att njuta under sommarhalvåret!. Mölndalsvägen 87 F - Bjurfors
Här finns gott om plats att njuta under sommarhalvåret!
. Mölndalsvägen 87 F - Bjurfors
Ljuset flödar in tack vare generösa fönsterpartier och balkongdörr. Mölndalsvägen 87 F - Bjurfors
Ljuset flödar in tack vare generösa fönsterpartier och balkongdörr

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Modern trea i Light Factory. Elegans, rymd och lyx präglar detta nyproducerade Nova-hem. Nyproduktion utöver det vanliga. I Brf Nova präglar stil och lyx materialvalen i bostaden. Trea på våning 2 med balkong. Den aktuella delen av light Factory kallas Nova och är står för en ljus, stilren och elegant stil.

Light Factory Göteborg är kvarteret som markerar Göteborgs växande södra centrum på kartan. Projektet är signerat välrenommerade JM som är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Nu har de uppfört elegant upplysta byggnader med adresserna Mölndalsvägen samt Falkenbergsgatan. Byggnaden är formad som ett L och har hela 10 våningar. I projektet ingår totalt 234 lägenheter med allt från 1 till 5 rum och kök. Detta påkostade boendekoncepten är namngett Nyx och Nova.

Light Factory är ett påkostat framtidsboende med praktiska lägenhetsförråd på samma våningsplan som bostaden är belägen. Här finns även en bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel där bland annat låsbara cykelboxar finns. På bottenplan kommer affärslokaler finnas. Ta vagnen in till city på endast ett fåtal minuter.

Interiör

Stig in i en välkomnande hall som erbjuder generöst med plats för ytterkläder och skor i praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörrar till höger. På golvet vilar en vitlaserad trestavsparkett som löper genom bostaden tillsammans med väggarna i ljusa toner.

Vidare disponeras bostaden med en öppen och social planlösning som inbjuder till umgänge. Det välutrustade köket har stilren inredning från välrenommerade Marbodal. Den maskinella utrustningen består av helintegrerad diskmaskin, kyl-och frys i fullhöjd i rostfritt, induktionshäll, ugn och mikro i rostfritt. Köksön delar naturligt av mellan kök och vardagsrum samtidigt som den inbjuder för umgänge, här trivs kocken med vänner!

Vardagsrummet är lättmöblerat med gott om plats för en soffa för mysiga hemmakvällar. Perfekt planlösning för middag och mingel! Det generösa fönsterpartiet släpper in mycket ljus och ger en skön känsla av välbefinnande. Härifrån nås även balkongen.

Bostadens stora sovrum nås via vardagsrummet och är av generös storlek och erbjuder erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob.

Intill köket vilar det mindre sovrummet som idag disponeras som gäst och arbetsrum.

Badrummet är helkaklat och fräscht. Stilrent med vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinkers på golvet med underliggande golvvärme. Utrustningen består av duschhörna, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegel med belysning. I badrummet finns även egen tvättmaskin och torktumlare med ovanpåliggande bänkskiva. Praktiskt och bekvämt!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Norra Nova
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Norra Nova består av 91 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har också fyra lokaler för uthyrning i bottenplanet mot Mölndalsvägen.

JM har påbörjat sin byggnation i södra Centrum. För mer information om projekten vänligen se hemsida.
https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/sodra-centrum/

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt förvaltare. (2019-04-10)
Utöver överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften, tar föreningen ut en avgift för andrahandsupplåtelser. Denna avgift uppgår till max 10% av prisbasbeloppet (4650 kr för 2019) per år och lägenhet. Avgiften tas ut månadsvis och läggs på avin (388 kr/mån för 2019).

Renoveringar - Utförda och planerade

Då fastigheten är nyproducerad finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Parkering

I föreningen finns 42 garageplatser i gemensamhetsanläggning som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Det finns en kölista över de som önskar p-plats. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I garaget kommer det också finnas 2 bokningsbara bilpoolsfordon.

TV/bredband

Telia Triple Play

Gemensamma utrymmen

Det kommer finnas en loungeyta med bland annat trådlöst internet, soffa, pentry och matplats. Till bostaden disponeras ett förråd intill lägenheten. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

TV/bredband

Telia Triple play med bredband, fast telefoni och tv. (Obligatorisk månadsavgift om 220 kr).

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 172 kr

Varav 3 952 kronor utgör föreningens årsavgift per månad som inkluderar värme och kallvatten samt 220 kronor utgörs av obligatoriskt tillägg för bredband. Utöver månadsavgift och obligatoriska tillägget för bredband tillkommer månadsavgift för varmvatten. Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,34%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
41204
Våningsplan
3 av 10*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
78 kvm**

* Våning 2 från hissen

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen upprättad energideklaration avseende byggnaden, energideklarationen finns inte heller hos boverket eller föreningen.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 87 F

Mölndalsvägen 87 F,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 37
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  3 290 000 kr
  Månadsavgift
  3 251 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!