Exklusiva Light Factory i växande Södra Centrum

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 87D

På förhand
Avgift
2 862 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 10
Hiss
Ja

Exklusiva Light Factory i växande Södra Centrum

En tvåa med tidlös elegans i bostadskvarteret Light Factory!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Mölndalsvägen 87D, ett område under expansion med närheten till allt!. Mölndalsvägen 87D - Bjurfors
Mölndalsvägen 87D, ett område under expansion med närheten till allt!
En smakfull tvåa med en känsla av lyx!. Mölndalsvägen 87D - Bjurfors
En smakfull tvåa med en känsla av lyx!
En elegant och om kvällarna upplyst byggnad. Mölndalsvägen 87D - Bjurfors
En elegant och om kvällarna upplyst byggnad
Kök av Kvalité signerat Marbodal. Mölndalsvägen 87D - Bjurfors
Kök av Kvalité signerat Marbodal
Matbutiker oförskämt nära. Mölndalsvägen 87D - Bjurfors
Matbutiker oförskämt nära
Få förunnat med ICA Maxi på andra sidan gatan. Mölndalsvägen 87D - Bjurfors
Få förunnat med ICA Maxi på andra sidan gatan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Elegans, rymd och lyx! Nu finns chansen att förvärva denna moderna tvåa på 50 kvadratmeter. Lägenheten präglas av tidlös elegans och ljusa färgval som skapar en perfekt genomgående bas för det skandinaviska hemmet. Den vitpigmenterade askparketten löper genom bostaden och kombineras med väggar och lister i kritvit nyans. Rikligt ljusinsläpp och gott om sociala ytor erbjuds. I övrigt erbjuder bostaden ett helkaklat modernt badrum med egen tvättutrustning, stilsäkert kök från Marbodal samt ett mysigt sovrum med klädkammare. Föreningen har en gemensam loungeyta med trådlöst internet, elegant inredda och ljussatta trapphus samt glasad hiss mot gatan. Perfekt för dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla! Möjlighet till parkering i garage finns.

Light Factory Göteborg är kvarteret som markerar Göteborgs växande södra centrum på kartan. Den elegant upplysta byggnaden med adresserna Mölndalsvägen sticker ut i positiv bemärkelse. BRF Norra Nova är ett påkostat framtidsboende med praktiska lägenhetsförråd på samma våningsplan som bostaden är belägen. Här finns även en bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel där bland annat låsbara cykelboxar finns. På bottenplan kommer affärslokaler med bland annat caféer och andra verksamheter att finnas. Köp med dig morgonkaffet och ta vagnen in till city på endast ett fåtal minuter.

Interiör

Hotellkänslan infinner sig redan i trapphuset som tar er till denna väldisponerade tvårummare. Väl inne i bostaden är hallen inbjudande och erbjuder såväl avhängning samt förvaringsmöjligheter i en stor och praktisk skjutdörrsgarderob. De ljust målade väggarna som möter det ljusa askparkettgolvet skapar ett gediget första intryck.

Ta dig vidare in i en öppen och luftig planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier skänker bostaden rikligt med ljus. Köket är av kvalité från Marbodal med vitvaror från Siemens och går i ljusa toner som smälter samman med den övriga bostaden. Bänkskivan i grått möter ett vitt kakel. Övrig utrustning består av ugn, häll, kyl och frys, diskmaskin och spottar som förstärker ljuset under skåpluckorna.

Vardagsrummet i öppen planlösning är lätt att möblera med gott om plats för att inreda med soffgrupp och matbord för långa kvällar med vännerna.

Från vardagsrummet når du sovrummet via smakfulla skjutdörrsgarderober. Ett luftigt och harmoniskt rum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Kläderna förvarar du med enkelhet i den stora klädkammaren. Väggarna är klädda i en ljus kulör och på golvet ligger askparketten som är tröskellöst genomgående för hela bostaden. Sovrummet leder er ut till bostadens uteplats i härligt läge in mot föreningens innergård.

Det stilrena och väl tilltagna badrummet har väggar som är kaklade i vitt och på golvet vilar ett klinker i mörkgrått. Badrummet är välutrustat med rymlig duschhörna med vikbara glasväggar. WC, handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning ger badrummet en helhet. Spotlights i taket ger fin belysning. Egen tvättavdelning med kombinerad tvätt och torktumlare ger dig den vardagslyx du förtjänar. Praktiskt och bekvämt!

Välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 33:8

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd på samma våningsplan i nära anslutning. I föreningen finns gemensam lounge med sköna sittplatser och trådlöst internet, cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN) vilket läggs som ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 220kr.

En trådlös router och digitalbox för TV hör till lägenheten.

Månadsavgift

Avgift
2 862 kr

2862 kronor utgör föreningens årsavgift per månad som inkluderar värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr tillkommer och avser el, bredband, tv och telefoni. Utöver månadsavgift och obligatoriska tillägget för bredband tillkommer kostnad för varmvatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9682%
Andel av årsavgiften är
0,99%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
51102
Våningsplan
1 av 10*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
50 kvm

* Våningsplan

Byggnadssätt

Byggår
2017-2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Uteplats/balkong

Bottenvåning

Bostadsrättsförening

Namn
Norra Nova
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Norra Nova (769631-7374) är en äkta bostadsrättsförening och består av 91 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har också fyra lokaler för uthyrning i bottenplanet mot Mölndalsvägen.

Föreningens ekonomi

Sedan januari 2020 sköts den ekonomiska förvaltningen av Husjuristerna.

Föreningen följer en amorteringsplan, som är större än den amorteringsplan som finns redovisad i den ekonomiska planen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Då fastigheten är nyproducerad finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Parkering

I föreningen finns 42 garageplatser i gemensamhetsanläggning som nås med hiss direkt ifrån trapphusen varav två av dessa är avsedda för elbilar och plats för elbil kostar 1650kr per månad. Plats kan hyras till en kostnad om 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 2 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om 400 kr/månad. Det finns en kölista över de som önskar p-plats. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I garaget kommer det också finnas 2 bokningsbara bilpoolsfordon.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN).

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam lounge som kan bokas. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 87D

Mölndalsvägen 87D,
412 63 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 083 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 17 A
  Månadsavgift
  3 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2B
  Månadsavgift
  2 853 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 19B
  Månadsavgift
  3 765 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 18B
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Pris
  2 180 000 kr
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2021-03-07 14.00 Boka här