Missa inte denna etta!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Thorburnsgatan 10

På förhand
Avgift
2 463 kr
Antal rum
1
Boarea
37 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Missa inte denna etta!

Mysig etta i grönskande Almedal. Låg avgift i stabil och välmående BRF!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Thorburnsgatan 10. Thorburnsgatan 10 - Bjurfors
Välkommen till Thorburnsgatan 10
. Thorburnsgatan 10 - Bjurfors
Den grönskande innergården är fantastisk om sommaren!. Thorburnsgatan 10 - Bjurfors
Den grönskande innergården är fantastisk om sommaren!
Ta en morgonpromenad i området och handla helgfrallor och fikabröd. Thorburnsgatan 10 - Bjurfors
Ta en morgonpromenad i området och handla helgfrallor och fikabröd
Matbutiker praktiskt nära!. Thorburnsgatan 10 - Bjurfors
Matbutiker praktiskt nära!
Få förunnat med ICA Maxi på gångavstånd från hemmet. Thorburnsgatan 10 - Bjurfors
Få förunnat med ICA Maxi på gångavstånd från hemmet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära Almedal, där grönskan breder ut sig och fåglarnas kvitter hörs som allra vackrast, finner ni denna mysiga bostad. En underbar etta om 37 kvadratmeter. Bevarad fiskbensparkett breder ut sig i vardagsrummet och de vackra stora fönsterpartierna i två väderstreck berikar hemmet med ljus. Välplanerad planlösning med ett stort luftigt rum. Från köket blickar du ut över den grönskande innergården. Bra förvaringsmöjligheter och en mysig innergård som blir en skön oas sommartid!

I Almedal har du nära till allt staden har att erbjuda. Någon minuts promenad till buss- och spårvagnshållplats som trafikeras av flertalet linjer med några få minuters resväg till city. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg och Chalmers, även Korsvägen och Avenyn inom behagligt promenadavstånd. I närområdet ligger flertalet matvarubutiker såsom bl.a. Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness.

Interiör

Kom in via porten på Thorburnsgatan 10, ta trapporna upp och kliv vidare över tröskeln till denna trevliga etta med kök. Välkomnas direkt av bostadens ljus tack vare ljusinsläpp i två väderstreck. I hallen finns goda möjligheter till att hänga av ytterkläder samt att möblera efter behov.

Vidare genom bostaden är de ljusa ytskikten återkommande och förstärker bostadens härliga ljusinsläpp. Till vänster från hallen finner du det funktionella köket. Köket har stilrena ljust gråa luckor i kombination med ljus bänkskiva och vitt kakel. Med spishäll, köksfläkt, kyl/frys och gott om förvaring har köket allt du kan tänkas behöva. Invid fönstret kan långa middagar avnjutas vid matbordet i goda vänners lag, med blicken vilandes över föreningens grönskande innergård.

Vardagsrummet, som är beläget på andra sidan bostaden, ger en luftig känsla tack vare återkommande ljusa ytskikt och stort fönsterparti. Här finner du gott om yta för socialt umgänge. En soffgrupp med tillhörande möblemang och förvaring ryms med lätthet. Längs ena väggen får sängen sin naturliga plats. Den stilfulla originalparketten pryder golvet och bidrar till hemmets charm.

Bostadens badrum är helkaklat, i smakfulla färgval. Utrustningen består av toalett, handfat med överhängande spegel, vägghängt förvaringsskåp samt dusch.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:11

TV/bredband

Leverantör: Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Leverantör: Bredbandsbolaget 250/100 Mbit ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är 347 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift
2 463 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,20955%
Andel av årsavgiften är
1,20955%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1120
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1941

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drivhusgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
69
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Drivhusgatan bildades år 2004, och består av fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10 (Helmutsrogatan 5 A-B/Drivhusgatan 5-7), Göteborg Krokslätt 11:11 (Drivhusgatan 9-13/Thorburnsgatan 10). Samt Göteborg Krokslätt 11:12 (Thorburnsgatan 8 A-C). Föreningen upplåter 69 stycken lägenheter med bostadsrätt samt 18 stycken lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av höjda tomträttsavgifter.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Månadsavgiften sänktes den 1/1-2012 med 3 % och var kvar på den nivån år 2013, då inkluderat med Bredband, telefoni och TV. Oförändrad avgift för år 2014 och år 2015. Avgiften sänktes januari år 2016. Sänkningen har möjliggjorts på grund av överskott de senaste åren och det fördelaktiga ränteläget. Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt representant från styrelsen. (2020-08-27).

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1983-1985: Takbyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädning av fasader.
2001: Översyn och renovering av tak.
2002: Renovering elinstallationer.
2008: Radonmätning av fastigheten. Byte av samtliga kodlås utanför entréer.
2009-10: Säkerhetsdörrar och postboxar installerades och trapphusen målades om. Uppgradering av elen till 3-fas. Byte från gasspisar till elspisar.
2009-2010: VA-stambyte och renovering av badrum.
2010: Fasadtvätt.
2010: Byte av värmeväxlare.
2010-2011: OVK besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll).
2011: Målning av fönster.
2012: Bredbandsbolaget tar över TV, Telefoni och Bredband allt inkluderas i avgiften.
2012: Installation av portar tillsammans med grannföreningen.
2012: Garantibesiktning av Badrummen, kommer innebära vissa ombyggnationer men ingen kostnad för föreningen då det går på garanti.
2012: Energioptimering genom värmejusteringar och byte av termostatventiler på befintliga radiatorer.
2013: Byte av maskiner i tvättstugan
2014: Relining av avloppsrören i fastigheternas bottenplan. Samtidigt renoverades samtliga badrum.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Fasaden tvättades. Två tvättmaskiner i den mindre tvättstugan byttes och en i den större. Nya utemöbler på innergården
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats, Under hösten har SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) inletts där de ser över brandskyddet och säkerheten vid händelse av brand i alla föreningens gemensamma utrymmen. Belysning med rörelsesensorer installerad på alla vindar.
2017: OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019: Föreningen har bytt ut alla gemensamma lås och även ändrat till rörelsekänslig belysning i trappuppgångar och källare.

Kommande Renoveringar:
Det större underhållet som är planerat är taket, fasad och fönster just nu till 2024 men kan komma att bli tidigare beroende på besiktningar.

Parkering

Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är 347 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetsanläggningar:
Två stycken tvättstugor med torkrum
Tre stycken cykelförråd
Ett gästlägenhet med kök och badrum som kan hyras. Kostnaden är 250kr/natt.

Övrigt

Föreningen håller på att genomföra en ny radonmätning men tidigare värden som var för höga var i lägenheter där ägaren ej ville att föreningen skulle genomföra åtgärder. Enligt styrelsen.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Thorburnsgatan 10

Thorburnsgatan 10,
412 64 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Bomgatan 3
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 002 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16B
  Månadsavgift
  2 439 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 10C
  Månadsavgift
  2 720 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!