Hoppa till innehåll
Välkommen till Thorburnsgatan 8C!. Thorburnsgatan 8C - Bjurfors

Missa inte denna mysiga etta i hjärtat av Almedal.

 • På förhand
 • 37 kvm
 • 1 rum
 • 2 290 000 kr

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Thorburnsgatan 8C

Utgångspris:
2 290 000 kr
Avgift:
2 463 kr
Antal rum:
1
Boarea:
37 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 3

Missa inte denna mysiga etta i hjärtat av Almedal.

Mysig etta i grönskande och expansiva Almedal. Välkommen!

Beskrivning

I populära Almedal finner ni denna mysiga bostad. En underbar etta om 37 kvadratmeter. Bevarad fiskbensparkett breder ut sig i vardagsrummet och de vackra fönsterpartierna i två väderstreck berikar hemmet med ljus. Välplanerad planlösning med ett stort luftigt rum. Från köket blickar du ut över den grönskande innergården. Renoverat kök från 2018 och en mysig innergård som blir en skön oas sommartid!

Någon minuts promenad till spårvagnshållplats (Almedal) som trafikeras av bland annat 2:an och 4:an som på några få minuters resväg tar er in till stadspulsen. Kort promenad till Liseberg. Även Chalmers och Avenyn finns inom behagligt promenadavstånd. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness.

Varmt välkommen till populära Almedal!

Interiör

Välkommen in i den centralt belägna hallen. Här finns plats för avhängning i anslutande garderob med skjutdörrar och garderoben sträcker sig från golv till tak. Garderoben är från Mirro och installerades 2012. Hallen fungerar som bostadens nav och binder samman bostadens kök, badrum och rum.

Till höger från hallen ligger köket som är renoverat 2018 och ger ett stilrent intryck. Skåpluckorna är svarta med handtag i mässing och ovan bänkskivan i sten sitter vitt kakel. Till den maskinella utrustningen hör kombinerad kyl/frys i rostfritt, induktionshäll samt kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ung och inbyggd mikro. Här finns ett bevarat skafferi för ytterligare förvaring. Intill fönstret finns plats för en sittgrupp för fyra personer. Blickar ni ut genom fönstret ser ni den stora innergården med sittgrupper för föreningens medlemmar att njuta av.

Badrummet renoverades i föreningens regi 2015. På golvet ligger mörk klinkers och på väggarna sitter vitt kakel. I badrummet finns en praktisk dusch, handfat, ovansittande spegelskåp med belysning, wc och ett badrumsskåp.

Rummet är väl tilltaget och rymmer såväl sovplats som soffgrupp. Här finns även plats för en läshörna om så önskas. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en bevarad fiskbensparkett i original som slipades och oljades 2018. Genomgångsläget gör att bostaden upplevs som mycket ljus och inbjudande.

Välkommen att trivas!

Mäklare

Håll koll på detta objekt

 • Välkommen till Thorburnsgatan 8C!
 • Köket renoverades 2018!
 • Väl tilltaget rum som rymmer såväl sovplats som soffgrupp
 • Vacker bevarad fiskbensparkett pryder golvet
 • Hallen erbjuder gott om förvaring!
 • Matbutiker praktiskt nära!
 • Få förunnat med ICA Maxi på gångavstånd från hemmet

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:12

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd & ett vindsförråd.

TV/bredband

Leverantör: Telenor Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Leverantör: Telenor ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 463 kr

I föreningens månadsavgift ingår TV (basutbud), bredband, telefoni, värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,20955%
Andel av årsavgiften är
1,20955%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 290 000 kr
Lägenhetsnummer
1215
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37 kvm*

*Areakälla enligt ekonomisk förvaltare och säljare.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
170 kr
Försäkring
147 kr
Summa
317 kr

Byggnadssätt

Byggår
1941

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-03-09

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drivhusgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
69
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Drivhusgatan bildades år 2004, och består av fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10 (Helmutsrogatan 5 A-B/Drivhusgatan 5-7), Göteborg Krokslätt 11:11 (Drivhusgatan 9-13/Thorburnsgatan 10). Samt Göteborg Krokslätt 11:12 (Thorburnsgatan 8 A-C). Föreningen upplåter 69 stycken lägenheter med bostadsrätt samt 18 stycken lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av höjda tomträttsavgifter.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Månadsavgiften sänktes den 1/1-2012 med 3 % och var kvar på den nivån år 2013, då inkluderat med Bredband, telefoni och TV. Oförändrad avgift för år 2014 och år 2015. Avgiften sänktes januari år 2016. Sänkningen har möjliggjorts på grund av överskott de senaste åren och det fördelaktiga ränteläget. En liten avgiftshöjning är planerad till 2022 men inget beslut har fattats än. (2021-03-28) enligt representant från styrelsen. Kommande år därefter kan det bli tal om en mindre justering för att ta höjd för de tak- och fönsterbyten som är planerade (2021-02-26).

I december 2020 band de om ett lån och valde då att amortera av 150000 sek/år

Renoveringar - Utförda och planerade

Nedan finns ett urval av utförda och planerade renoveringar för mer information se årsredovisningen eller kontakta styrelsen.
Genomförda renoveringar:
1983-1985: Takbyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädning av fasader.
2001: Översyn och renovering av tak.
2002: Renovering elinstallationer.
2008: Radonmätning av fastigheten. Byte av samtliga kodlås utanför entréer.
2009-10: Säkerhetsdörrar och postboxar installerades och trapphusen målades om. Uppgradering av elen till 3-fas. Byte från gasspisar till elspisar.
2009-2010: VA-stambyte och renovering av badrum.
2010: Fasadtvätt.
2010: Byte av värmeväxlare.
2010-2011: OVK besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll).
2011: Målning av fönster.
2012: Bredbandsbolaget tar över TV, Telefoni och Bredband allt inkluderas i avgiften.
2012: Installation av portar tillsammans med grannföreningen.
2012: Garantibesiktning av Badrummen, kommer innebära vissa ombyggnationer men ingen kostnad för föreningen då det går på garanti.
2012: Energioptimering genom värmejusteringar och byte av termostatventiler på befintliga radiatorer.
2013: Byte av maskiner i tvättstugan
2014: Relining av avloppsrören i fastigheternas bottenplan. Samtidigt renoverades samtliga badrum.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Fasaden tvättades. Två tvättmaskiner i den mindre tvättstugan byttes och en i den större. Nya utemöbler på innergården
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats, Under hösten har SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) inletts där de ser över brandskyddet och säkerheten vid händelse av brand i alla föreningens gemensamma utrymmen. Belysning med rörelsesensorer installerad på alla vindar.
2017: OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019: Föreningen har bytt ut alla gemensamma lås och även ändrat till rörelsekänslig belysning i trappuppgångar och källare.

Kommande Renoveringar:
Under sommaren ska föreningen tvätta husfasaderna i föreningen och grannföreningen som delar innergård med föreningen ska låta uppföra balkonger vilket kommer förändra utsikt.
Det större underhållet som är planerat är taket, fasad och fönster. Just nu planerat till 2024 men kan komma att bli tidigare beroende på besiktningar.

Parkering

Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är 347 kr/mån.

TV/bredband

Tv: Leverantör: Telenor Grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Leverantör: Telenor bredband ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Två stycken tvättstugor med torkrum
Tre stycken cykelförråd
Ett gästlägenhet med kök och badrum som kan hyras. Kostnaden är 250kr/natt.

Övrigt

Föreningen har genomfört en ny radonmätning men tidigare värden som var för höga var i en lägenhet där ägaren ej ville att föreningen skulle genomföra åtgärder. Enligt styrelsen. Kommentar från styrelsen (2020-12-10): "Jag kan informera att alla värden i de uppmätta lägenheterna var inom normalt intervall, förutom i en lägenhet där de var något förhöjda. Utredning för en eventuell åtgärd pågår. Detta är inte i den fastighet där Thorburnsgatan 10 ligger. "

Om Johanneberg - Almedal

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Thorburnsgatan 8C

Thorburnsgatan 8C

412 64 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Thorburnsgatan 8C

Liknande bostäder