Ljuvlig tvåa inbäddad i grönska med sydvästbalkong!
På förhand
Avgift
4 183 kr
Antal rum
2
Boarea
55,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Ljuvlig tvåa inbäddad i grönska med sydvästbalkong!

Välplanerad tvåa med genomgående planlösning och balkong inbäddad i grönskande omgivningar

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till denna charmiga tvåa i citynära Fredriksdal!. Brynolfsgatan 3B - Bjurfors
Välkomna till denna charmiga tvåa i citynära Fredriksdal!
På golvet vilar den bevarade fiskbensparketten i original. Brynolfsgatan 3B - Bjurfors
På golvet vilar den bevarade fiskbensparketten i original
Lugnt och härligt område med grönskande omgivningar. Brynolfsgatan 3B - Bjurfors
Lugnt och härligt område med grönskande omgivningar
. Brynolfsgatan 3B - Bjurfors
Med en gemensam park med grillplats och sittgrupper för de boende att njuta av. Brynolfsgatan 3B - Bjurfors
Med en gemensam park med grillplats och sittgrupper för de boende att njuta av
Vy över parken en sommardag. Brynolfsgatan 3B - Bjurfors
Vy över parken en sommardag

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en lugn gata i grönskande och citynära Fredriksdal ligger denna optimalt planerade tvåa om 55 kvadratmeter. Genomgående ljusa ytskikt, helkaklat stamrenoverat badrum och härlig balkong med utsikt över föreningens grönskande innergård. Öppna sociala ytor och välplanerade kvadratmeter speglar detta hem.

Ett stort vindsförråd och mindre källareförråd tillhör lägenheten!

Föreningens hus omsluter en gemensam park med lekplats, sittgrupper och stor grillplats som är en given plats för njutning för föreningens medlemmar. Ett par minuters promenad till kommunikationer, stora matvarubutiker som Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness. Till Liseberg och Chalmers promenerar den aktive på 15 min och till Avenyn på 30 min. Nära till Safjällets naturreservat med upplysta motionsspår. Välskött förening med goda gemensamhetsutrymmen.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Göteborgshus nr 13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
192
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Riksbyggen Göteborgshus nr 13 innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus med 192 lägenheter och 5 uthyrningslokaler för externa kunder. Byggnaderna är uppförda 1950. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 och Brynolfsgatan 1-3.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Stabil förening med god ekonomi. Föreningens tomträttsavgäld omförhandlades i december år 2018 och gäller till år 2028.

Föreningens ekonomi

Föreningen har gjort en avgiftshöjning om 4 % fr.om. med 1 juli 2019. Detta beslutades om vid budgetmötet i maj 2019. Anledningen är ett direkt resultat av den höjda tomträttsavgäld som Göteborgs stad införde i december 2018.
Höjningen om 4 % kompenserar inte fullt ut för föreningens ökade kostnader, utan budgeten för verksamhetsår 2019/20 bygger även på ett visst anspråkstagande av föreningens likvida medel. Som framgår ur senaste årsredovisningen, höjdes avgiften senast innan 1 juli 2019 under verksamhetsåret 2010. Föreningen kommer att höja avgiften med 1% från 1 juli 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
OVK är gjord.
2019: Energideklaration
2018: Gästlägenhetens badrum har renoverats.
2017/2018: Förbättrat värmesystemet med bland annat nytt reglersystem och värmeväxlare.
2017: Entrétrapprenovering (hälften av entrétrapporna utförda)
2015: Ny hemsida, målning av trapphus & OVK
2012-2013 Renovering av elinstallationer i källare och undercentraler samt utbyte av garageportar
2009 Installation av bredbandsnät
2008-2009 Renovering fasadsockel, fasadförbättring, utbyte av balkonger, cykelställ med tak samt miljöstationer
2008 Dränering dagvatten
2007 Fjärrvärmestyrning, fritidsrum, renovering lekplats, OVK
2006 Renovering gästlägenheten
2005-2006 ROT-renoverades fastigheterna då också samtliga badrum renoverades. I samband med detta renoverades även tvättstugor, föreningens bastu och relaxavdelning
2003 Takrenovering.

Kommande renoveringar:
Pågående underhållsåtgärder är entrétrappor och markarbeten.
Föreningen har en uppdaterad underhållsplan som följs och uppdateras årligen. Underhållsplanen ligger till grund för hur mycket pengar som sätts av till framtida underhåll i underhållsfonden. För närmare beskrivning se årsredovisning eller kontakta styrelsen för en underhållsplan.

För mer information se föreningens årsredovisning eller föreningens hemsida: http://www.goteborgshus13.se/

Parkering

Parkering finns utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 st. garageplatser, 12 st MC-garage och 37 st. parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö. Ca 650 kr/mån för garage samt ca 200 kr/mån för p-plats. Samt ca 217kr/mån för MC-Plats

TV/bredband

Analogt basutbud för TV ingår i avgiften. Föreningen har ett kollektivt bredbandsavtal med Bredband2.

Gemensamma utrymmen

Det finns fyra stycken tvättstugor i föreningen samt en mattvättstuga (Falkenbergsgatan 11 C). Belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 (med 6 tvättmaskiner) samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna.

Bastu bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A).

Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A).

Samlingslokal (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag.

Det finns tre stycken snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C).

Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar för 300 kr/natt (Fredriksdalsgatan 12 C). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Gästlägenheten renoverades senast år 2018.

För föreningsmedlemmar finns det förråd att hyra, stora som små.

Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C). Mattställning på gården. Mattvättstuga på Falkenbergsgatan 11 B. Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Moderna miljöstationer för källsortering.

TV/bredband

Bredband 1000/1000 mbit ingår i månadsavgiften. Leverantör: Bredband2

Parkering

Parkering finns utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 st. garageplatser, 12 st MC-garage och 37 st. parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö. Ca 650 kr/mån för garage samt ca 200 kr/mån för p-plats. Samt ca 217kr/mån för MC-Plats

Månadsavgift

Avgift
4 183 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt Kabel-Tv samt bredband.

Varav 4078 kr/mån avser avgiften per månad och 105 kr/mån avser bredband.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
55,2 kvm**

* En trappa upp

** Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
120
Energideklarationsdatum
2019-05-14

Området

Mäklaren om Fredriksdal – stadskänsla i rofyllda omgivningar

I trivsamma Fredriksdal bor du harmoniskt med lugnet och grönskan utanför fönstret men samtidigt med närhet till centrum. Mitt emellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER och expanderar åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

Området som tidigt 1900-tal då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Fredriksdal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Fredriksdal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Fredriksdal

4
 • :
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Brynolfsgatan 3B

Brynolfsgatan 3B,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Fredriksdal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Fredriksdal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fredriksdalsgatan 5A
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!