Ljus tvåa med balkong i härligt västerläge!

Johanneberg - Fredriksdal, Göteborg

Fredriksdalsgatan 5b

På förhand
Avgift
3 726 kr
Antal rum
2
Boarea
52 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus tvåa med balkong i härligt västerläge!

Välkommen till denna väldisponerade tvåa i citynära Fredriksdal. Här bor du med närhet till både grönska och stadens puls!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till grönskande Fredriksdal och citynära Fredriksdalsgatan 5b. Fredriksdalsgatan 5b - Bjurfors
Välkommen till grönskande Fredriksdal och citynära Fredriksdalsgatan 5b
. Fredriksdalsgatan 5b - Bjurfors
. Fredriksdalsgatan 5b - Bjurfors
Härifrån når du växtligheten och bostadens balkong. Fredriksdalsgatan 5b - Bjurfors
Härifrån når du växtligheten och bostadens balkong
Under året är planen att balkongerna ska förstoras samt renoveras. Fredriksdalsgatan 5b - Bjurfors
Under året är planen att balkongerna ska förstoras samt renoveras
Fönsterbänkar i sten skänker liv. Fredriksdalsgatan 5b - Bjurfors
Fönsterbänkar i sten skänker liv

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Detta hem erbjuder väldisponerade ytor, genomgående planlösning med fönster i två väderstreck, solig balkong i härligt västerläge och helkaklat badrum som stamrenoverades 2016. Bostaden präglas av ljusa ytskikt och vardagsrumsgolvet kläs i en vacker fiskbensparkett i original.

Nära till kommunikationer, stora matvarubutiker som Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness. Liseberg och Chalmers inom ett behagligt promenadavstånd. Även närhet till Safjällets naturreservat med upplysta motionsspår.

Interiör

Centralt placerad hall med överblick över bostadens samtliga rum. Här finns möjlighet till avhägning samt tre inbyggda garderober för ytterligare förvaring. Ljusa väggar möter ett ljust parkettgolv som delvis är genomgående för hela bostaden.

Vidare in i bostaden når du det klassiska köket i original. Funkisköket kännetecknas av sina raka linjer och enkla, rationella former. Både snabelbeslag och Reda-lådorna finns kvar som original i detta välbevarade funkiskök från 60-talet. På väggen sitter ett vitt kakel med kvadratiska plattor med grå fog i rakt förband på klassiskt funkismanér. Vid fönstret finns en naturlig plats för matbord för flera. Väggarna är vitmålade och bryts av med en tilltalande fondvägg.

En vacker fiskbensparkett pryder golvet i vardagsrummet och väggarna går i en ljus ton. Rummet är rymligt och gör det lättmöblerat, här skapas möjlighet för större soffgrupp för socialt umgänge. I anknytning till vardagsrummet finner du lägenhetens insynsskyddade balkong som är belägen i ett soligt västerläge. Här njuter du av härliga sommarkvällar och grönskan som omfamnar fastigheten.

Sovrummet kläs i vita väggar och möter ett golv i ekparkett som snyggt bryter av. Här finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Inbyggda garderober hjälper dig med förvaringen. Arbetshörnan har sin givna plats efter ena kortsidan.

Badrummet stamrenoverades -16 i föreningens regi. Här vilar ett mörkt klinker på golvet och väggarna kläs med vita kakelplattor. Duschen skärmas av bakom en vikbar glasvägg i klarglas. Utöver det är badrummet utrustat med toalett, tvättställ med kommod samt belyst spegelskåp. Tvättmaskin går att sätta in för extra vardagslyx.

Varmt välkomna att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 40:1

Ombyggnad, Renoveringar

Renoveringar i urval:
2013: Dränering av fastigheten och uppfräschning av trappuppgångarna
2014: Tvättning av balkonger och mindre takrenovering
2016 . Under stamrenoveringen byttes samtliga avloppsrör ut och en totalrenovering av alla badrum gjordes. Förutom det byttes även all el ut i de allmänna utrymmena och ny armatur sattes upp. Jordad el drogs även fram till varje lägenhet och nya el centraler sattes upp. Mätarskåpen förflyttades till källaren.

Kommande renoveringar:
Under 2018 har det uppförts en ny underhållsplan av föreningens förvaltare Breda Blick som ska ligga till grund för framtida budgetar. Källardörrar kommer under hösten 2018 att bytas ut då det kommer finnas portkod till cykelförråden. Till 2019 planeras det att göra en nybyggnation av balkonger då dessa även kommer att förstoras i enligt med dagens regelverk. Balkongrenoveringen kommer att bekostas av föreningen. Efter balkongrenoveringen kommer grunden gås igenom sen är det målning av tak/fönster men det är ej planerat exakt när men beräknas att bli året efter.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. I källaren finns två tvättstugor med torkrum, bastu och cykelrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem / Bredbandsbolaget

Internet: Fiber-LAN (Bredbandsbolaget) och via kabel-TV (Com Hem)

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser intill den södra gaveln som hyrs av restaurangen samt de boende. Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 726 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt Kabel-Tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,8%
Andel av årsavgiften är
2,8%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
52 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117
Energideklarationsdatum
2009-09-21

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksdalsgatan 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2325*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fredriksdalsgatan 5 ligger i Södra Centrum med promenadavstånd till city. Föreningen Brf Fredriksdalsgatan 5 är en äkta bostadsrättsförening och innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 40:1. Föreningen består av 32 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt, 2 garageplatser som används som förråd samt 2 lokaler. Fastigheten består av två sammanhängande huskroppar med 6 trappuppgångar i tre våningsplan med lägenheter, källare och vind.

Föreningen innehar tomträttsavtal och tomträttsavgälden regleras vart 10:e år. Nuvarande avtal sträcker sig fram till 2019 och har nyligen omförhandlats. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. För mer information, se årsredovisningen.

Föreningen har nyligen genomgått och färdigställt stora renoveringar som innefattar stamrenovering och byte av all el i gemensamma utrymmen. Föreningen har även omförhandlat tomträtten för 2019. Kommande avgiftshöjningar beslutas under budgetmötet i oktober.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://fredriksdalsgatan5.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar i urval:
2013: Dränering av fastigheten och uppfräschning av trappuppgångarna
2014: Tvättning av balkonger och mindre takrenovering
2016 . Under stamrenoveringen byttes samtliga avloppsrör ut och en totalrenovering av alla badrum gjordes. Förutom det byttes även all el ut i de allmänna utrymmena och ny armatur sattes upp. Jordad el drogs även fram till varje lägenhet och nya el centraler sattes upp. Mätarskåpen förflyttades till källaren.

Kommande/pågående renoveringar:
Under 2018 har det uppförts en ny underhållsplan av föreningens förvaltare Breda Blick som ska ligga till grund för framtida budget.

2018: Källardörrar kommer under hösten att bytas ut och det kommer finnas portkod till cykelförråden.
2019: Planeras att göra en nybyggnation av balkonger då dessa även kommer att förstoras i enlighet med dagens regelverk. Balkongrenoveringen kommer att bekostas av föreningen.
2019: Genomgång av grund.
2019/20: Målning av tak/fönster.

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser intill den södra gaveln som hyrs av restaurangen samt de boende. Kösystem tillämpas. Gratis parkering på gator i anknytning.

TV/bredband

Kabel-Tv via ComHem.
Bredband via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Fastigheten har två gemensamma tvättstugor för allas förfogande, värmecentral, skyddsrum, lägenhetsförråd, cykelrum.

Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum i vardera. I tvättstuga 1 finns det dessutom en mangel. Det går inte att boka båda rummen på samma gång.

Man kan tvätta under 3 pass/tvättrum per månad och alla dagar i veckan mellan följande tider: 07.00-12.00, 12.00-17.00,17.00-22.00. Bokningen sker med hjälp av en tagg som också används för att komma in i tvättstugorna. När bokningstiden är slut går det inte längre att komma in med taggen.

Föreningen har ett soprum utanför byggnaden där det finns kärl för återvinning av glas, plast, metall, kompost, papp, papper och plast, samt för övriga sopor.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Övrigt

Under 2019 kommer kostnaden för sophantering och kabel-tv sänkas då föreningen tecknat Breda blicks ramavtal. Styrelsen har dessutom omförhandlat ett lån i slutet av 2018 och kommer även omförhandla ett äldre lån 2019 som gör att föreningen får ner kostnaderna.

Området

Mäklaren om Fredriksdal – stadskänsla i rofyllda omgivningar

I trivsamma Fredriksdal bor du harmoniskt med lugnet och grönskan utanför fönstret men samtidigt med närhet till centrum. Mitt emellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER och expanderar åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

Området som tidigt 1900-tal då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Fredriksdal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Fredriksdal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Fredriksdal

4
 • :
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Fredriksdalsgatan 5b

Fredriksdalsgatan 5b,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder