Nyrenoverad 30-talspärla högst upp i huset med västerbalkong!

Johanneberg, Göteborg

Eklandagatan 29B

På förhand
Utgångspris
2 600 000 kr
Avgift
2 814 kr
Antal rum
1
Boarea
37 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Nyrenoverad 30-talspärla högst upp i huset med västerbalkong!

Välkommen till denna modernt och stilrent renoverad 1:a på attraktiva Eklandagatan!

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen högst upp i huset på Eklandagatan 29B!. Eklandagatan 29B - Bjurfors
Välkommen högst upp i huset på Eklandagatan 29B!
Balkongen vetter i bästa västerläge och erbjuder gott om eftermiddags- och kvällssol. Eklandagatan 29B - Bjurfors
Balkongen vetter i bästa västerläge och erbjuder gott om eftermiddags- och kvällssol
Interiörbild. Eklandagatan 29B - Bjurfors

"Här kan du njuta av ett harmoniskt läge med naturen som närmaste granne!

Dubbeldörrar leder ut till bostadens balkong. Eklandagatan 29B - Bjurfors
Dubbeldörrar leder ut till bostadens balkong
Bostaden genomgick en stor renovering under 2019. Eklandagatan 29B - Bjurfors
Bostaden genomgick en stor renovering under 2019
Vill du veta mer? Hör av dig till mig. Eklandagatan 29B - Bjurfors
Vill du veta mer? Hör av dig till mig

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Intill vackra Carlanderska Parken återfinns denna stilrent renoverade etta präglad av moderna industriella inslag, sociala ytor att umgås på och stilrena ytskikt. Denna renoverade pärla om ca 37 kvm är en smakfull bostad för den mest medvetna bostadssökaren. Här är varje kvadratmeter utnyttjad på bästa sätt och tillsammans med takhöjden om hela 2,7 meter skapar detta en känsla av rymd. Ta hissen hela vägen upp till denna bostad som erbjuder ett stilrent kök i mörka toner med integrerade vitvaror och en praktisk köksö som blir en naturlig samlingsplats för den matintresserade. Köket erbjuder goda arbetsytor och den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin för att underlätta i vardagen. Den öppna planlösningen skapar gott om plats för socialt umgänge. Vardagsrumsdelen rymmer soffa och tillhörande möblemang efter önskemål, här nås även bostadens balkong som är av generös storlek belägen i härligt västerläge mot den lugna och grönskande baksidan av huset. Med en trendsäker vägg med industrikänsla separeras vardagsrummet från den mysiga sovdelen. När kvällen nalkas och solen försvinner bakom trädtopparna finns många kreativa lösningar avseende bostadens ljuskällor. Bostaden har även ett renoverat helkaklat badrum i toner av svart och vitt, även här återfinns den industriella känslan med duschvägg i industriglas. Utöver detta är badrummet rustat med skön golvvärme, spegel med belysning, kommod, wc, dusch samt handdukstork.

Här bor man med närhet till det mesta i en välskött och välmående förening med ett fint och centralt läge i en lugn och grönskande stadsdel endast en kort promenad från Chalmers, Avenyn och Korsvägen. Närhet till all tänkbar service och mycket goda kommunikationer.

Interiör

Allmän beskrivning: Varmt välkommen att kliva in till denna genuina och välplanerade lägenhet i trivsamma Johanneberg belägen högst upp i huset med balkong i solläge. I hallen möts av modernismen som genomsyrar denna bostad. Golvet pryds genomgående av ett mörkare golv som fint bryts av med ljusare väggar i vitt och grått. Från hallen når du en praktisk garderob som har plats till förvaring.

Vidare in möts man av ett socialt rum som erbjuder ett nyrenoverat kök i mörkt utförande. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och goda arbetsytor. Vitvarorna är stilfullt integrerade och här finns spis, ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin för att underlätta vardagssysslorna. Den praktiska köksön som är flyttbar erbjuder förvaring både i skåp och smarta lådsystem men fungerar även som en samlingsplats för middagar i goda vänners lag.

Vardagsrumsdelen erbjuder plats för soffa och tillhörande möblemang, från vackra dubbeldörrar når man ut till balkongen som under sommarhalvåret blir en förlängning av rummet. Från balkongen blickar du ut över föreningens grönskande trädgård. Här skiner solen från lunch fram till dygnets senare timmar. Tack vare balkongens generösa storlek finns det gott om plats för möblemanget.

Sovdelen separeras idag med en halvvägg i industriell stil. Här ryms en mindre dubbelsäng, önskar man annat möblemang kan denna vägg även flyttas i rummet.

Direkt från hallen når du också badrummet som även det genomgått renovering under 2019. Badrummet går i utförande av svart och vitt. Här finns wc, dusch, handfat med tillhörande kommod, spegel med belysning samt handdukstork.

Välkommen att trivas!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 15:25

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga och cykelförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem. Betalas separat.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 814 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,566%
Andel av årsavgiften är
2,65%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 600 000 kr
Lägenhetsnummer
2933
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
37 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
146 kr
Försäkring
131 kr
Summa
277 kr

Schablonberäkning för en person. Observera att kostnad för el och försäkring varierar beroende på hushållets egen förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1935
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Carlanderska Parken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Johanneberg 15:25 i Göteborgs kommun vilket förvärvades år 2009. Fastigheten bebyggdes år 1935 och består av ett flerbostadshus med 35 bostadsrätter, en hyreslägenhet och två lokaler fördelade på två uppgångar. Byggnadens totalyta är 1659 kvm. Fastigheten totalrenoverades 1992 och är fullvärdesförsäkrad via Dina Försäkringar AB. Föreningen förvaltas av Husjuristerna.

Gjorda renoveringar:
1992 - Stambyte, takrenovering, fönsterbyte samt omdragning av elledningar.
2013 - Spolning av stammarna. Träd fälldes på tomten.En parkeringsplats skapades som hyrs ut. Ventilationskontroll genomfördes.
2016 - Renoverades tvättstugan och alla lägenheter fick nya säkerhetsdörrar.
2018 - Nya balkonger, som också gjordes större. Trapphusen målades om. Rörelsedetektor för belysningen installerat i trapphusen.

Kommande renoveringar:
Styr och övervakning 2020.
Stomme och grund: 2021
Hiss 2021.
Fasad: 2025
El: 2025
Yttertak: 2030.

Avgiftsförändringar:
Man höjde avgiften med 1% 1 januari 2019 pga. att säkra upp mot eventuellt kommande ränteförändringar. I övrigt inga kommande planerade avgiftsförändringar.

Parkering

Föreningen har en parkering som en medlem får hyra för 700 kr i månaden. Varje år förnyas uthyrningen och om mer än en medlem är intresserad får den medlem som lägger hösta bud hyra parkeringen. Medlemmen har då tillgång till parkeringen i ett år från första betalningsdatum. Betalning sker i samband med månadshyran.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig gård på baksidan av huset med gemensam uteplats med grill och möbler.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor i vardera uppgång. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum, mangel samt centrifug.
Två stora cykelförråd finns.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
162
Energideklarationsdatum
2010-10-25

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Eklandagatan 29B

Eklandagatan 29B,
412 82 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Palmstedtsgatan 3B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 790 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lemansgatan 8
  Utgångspris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 640 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 315 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Eklandagatan 41C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 683 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-05-30 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 447 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 636 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Boarea / Biarea
  42 kvm / 29 kvm

  Visning: 2020-05-27 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 21A
  Utgångspris
  2 575 000 kr
  Månadsavgift
  2 420 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!