Funkispärla med balkong och generösa sällskapsytor!

Johanneberg, Göteborg

Eklandagatan 41B

På förhand
Utgångspris
3 600 000 kr
Avgift
3 294 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
69 kvm

Funkispärla med balkong och generösa sällskapsytor!

Varmt välkomna till denna ljusa genomgångsbostad med balkong i stabil och omtyckt Brf.

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Eklandagatan 41B!. Eklandagatan 41B - Bjurfors
Varmt välkommen till Eklandagatan 41B!
Lägenheten präglas av tidstypiska och charmiga detaljer från byggåret. Eklandagatan 41B - Bjurfors
Lägenheten präglas av tidstypiska och charmiga detaljer från byggåret
Det sociala vardagsrummet rymmer plats för både soffa och matgrupp. Eklandagatan 41B - Bjurfors
Det sociala vardagsrummet rymmer plats för både soffa och matgrupp
Stilrent kök med god förvaring. Eklandagatan 41B - Bjurfors
Stilrent kök med god förvaring
Blicka ut över föreningens fina uteplats. Eklandagatan 41B - Bjurfors
Blicka ut över föreningens fina uteplats
. Eklandagatan 41B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en välbehållen funkisfastighet anno 1935 belägen intill Carlanderska Parken återfinns denna ljusa och välplanerade bostad. Här bor ni i en bostad med mycket ljus från stora fönsterpartier som tillsammans med den generösa takhöjden samspelar fint och skapar en känsla av rymd. Idag disponeras lägenheten som en tvåa med generösa ytor och gott om förvaring. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med avhängingsmöjligheter, ett stilrent kök i ljusa toner som har goda förvaringsmöjligheter och goda arbetsytor där den maskinella utrustningen består av spis och ugn, diskmaskin, fläktkåpa samt kyl/frys. Önskas finns det även utrymme för matbord intill fönstret. Vidare in i bostaden återfinns vardagsrummet som erbjuder gott om plats för social gemenskap med rejäla sällskapsytor. Vardagsrummet kan med enkelhet möbleras med större soffgrupp med tillhörande möblemang efter önskemål samt större matsalsgrupp med plats för 6-8 sittande middagsgäster. På golvet vilar en vacker parkett i original och väggarna går i ljusa toner. På sommarhalvåret blir bostadens härliga balkong en förlängning av vardagsrummet med utsikt ner mot fina Carlanderska Parken. Sovrummet är av gedigen storlek och här finns möjligheter att göra om i planlösningen för att få ett ytterligare rum. Idag används den extra ytan till klädförvaring men kan även nyttjas som arbetshörna. Sovrummet är beläget mot den lugna innergården för en god natts sömn.
Badrummet är fräscht helkaklat i hög komfort med tvättmaskin. Till lägenheten hör även två förråd.

På Eklandagatan bor ni i hjärtat av Johanneberg med ett mycket lugnt läge där både grönska och cityliv finns på nära avstånd, närhet till Chalmers, restauranger, nöjesliv och matbutiker. Föreningen har en fantastisk innergård som är mycket uppskattad av medlemmarna, man tar väl hand om den gemensamma ytan som ligger skyddad bakom huset. Här finns sittmöbler, grill, gräsmatta, växthus och odlingsmöjligheter. Ypperliga kommunikationsmöjligheter erbjuds direkt utanför porten och kort gångavstånd till Korsvägen varifrån alla delar av stan nås via kollektivtrafiken. Promenadavstånd till Näckrosdammen och Avenyns rika nöjesutbud.

Välkommen med intresse!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Göteborgs Bostadsrättsförening Nr 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Göteborgs bostadsrättsförening nr 2 är en trevlig och välskött förening som varit noga med att behålla funkiskaraktären men modernisera allt bakomliggande. Föreningen bildades 1935 i samband med färdigställandet av fastigheten och består av 47 stycken bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler. Fördelningen mellan lägenheterna ser ut som följande: 27 enrumslägenheter, 7 tvårumslägenheter samt 13 trerumslägenheter.

Föreningen äger både fastigheten och marken. Föreningens medlemmar handlar sin el via ett för föreningen gemensamt elabonnemang. Två gånger årligen anordnas städdagar då medlemmarna hjälps åt att rensa och städa i fastighet och trädgård.

Föreningen har en gästlägenhet som är enkel att boka samt en mycket uppskattad och trivsam uteplats på baksidan av huset.

Man ger medlemmarna möjlighet att betala avgiften i en klumpsumma per år och lämnar då rabatt med -5% av årsavgiften.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida: www.eklandagatan41.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen är mycket välskött där de stora renoveringarna är gjorda på senare år.
2000: Samtliga rörstammar byttes.
2003: Tvättstugan renoverades.
2004: Renovering av trapphus och samtliga lägenhetsdörrar byttes till nya säkerhetsdörrar.
2005: Fasaden renoverades och balkongerna målades. En grillplats byggdes i trädgården.
2008: Renovering av fastighetens ventilationssystem. Förutom att en ny fläkt installerats, har ventilationskanalerna rensats och lägenheternas tillförsel av friskluft säkerställt. En godkänd OVK-besiktning utfördes när renovering var avslutad.
2009: Samtliga elstammar samt el i gemensamma utrymmen bytts ut. Lägenheterna fick nya gruppcentraler och mätare. Föreningens medlemmar handlar numera el via ett för föreningens gemensamt elabonnemang. Varje medlem debiteras separat för sin faktiska elförbrukning. Föreningen tog även fram under året en ny underhållsplan.
2010: Förbättringsarbeten av grillplatsen med spaljéväggar, vatten och el. En justering av värmesystemet samt byte av ventilerna i samtliga lägenheter genomfördes. Golvet i en av föreningens affärslokaler byttes ut mot klinkers vilket höjda lokalens värde.
2011: En samlingslokal byggdes i en av källarlokalerna.
2012: Målning av balkonger, ljudisolering sattes in i festlokalen, tvättstugan fick en ny bänk i rostfritt stål samt en slang att spola golvet med. 100 Mbs bredband installerades i samtliga lägenheter och lokaler mot en avgiftshöjning på 100 kr. Vidare omkonfigurerades två tvårumslägenheter till en etta och en trea.
2013: Renovering av ytterdörrar och trapphuset polerades. Vidare har fler torkfläktar installerats i torkrummet vilket kortat ner torktiden.
2014: Mangelrummet byggdes om till gästrum för att kunna hyras ut till föreningens medlemmar när gäster kommer på besök. Vidare gjordes en omfattande renovering av trädgården med nya murar, utjämning av markytan, ny plattpåläggning, ny grillplats och grindar vid gatan för att förhindra obehöriga att komma in i trädgården samt byggnation av växthus och planteringslådor.
2015: Byte av pump till värmesystemet och tiduret till tvättstugan. Vidare installerades Apple-TV i gästrummet.
2016: Installerades ett staket längs trappan till grillplatsen, puts av fasaden på framsidan, tujor planterades längst den norra tomtgränsen, takstegar kring skorstenar har monterats och ett nytt ventilationssystem till pizzerian har installerats.
2017: Installering av nytt ljudsystem på uteplatsen och nya soffor införskaffades. Godisbutiken har fått nya markiser och en ny skylt mot höjd hyra. Pizzerian fick nytt fläktsystem och spjäll som också de finansierades mot höjd hyra.
2018: Byte av plåtar runt takfönstren, målning av skorsten och installerad gångstege längst taket. Uppsättning av nya fasadlampor och installering av värmeelement på uteplatsen. I tvättstugan installerades det ytterligare en tvättmaskin och torktumlare samtidigt byttes den gamla torktumlaren ut mot en ny.

Föreningen följer en underhållsplan.

TV/bredband

TV och bredband ingår i avgiften.

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget. Det finns ett förinstallerat bredbands- och TV-uttag i samtliga lägenheter, redo att användas. Vill du se på digital-TV kommer behöver du en TV-box. Detta ingår i abonnemanget, men du behöver beställa boxen själv via Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Mycket trivsam och fin uteplats på innergården med sittgrupper, grill och odlingslådor. Belysning på kvällarna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet och tvättstuga.

Övriga byggnader/utrymmen

För föreningens medlemmar finns många fina gemensamma utrymmen att tillgå. Det finns: cykelförråd, tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum (belägen i källaren i uppgång A), soprum med källsortering och en övernattningslägenhet som kan hyras för 300 kr/natt. Till lägenheten hör dessutom ett vindsförråd och ett källarförråd.

Mycket fin och välskött innergård som renoverades under 2014. Här erbjuds välskötta planteringar och gräsmattor samt en stor stenlagd uteplats med gott om plats för att grilla, sola och umgås. Det finns även ett stort växthus där man kan duka upp för umgänge när det börjar bli lite kyligare ute. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget

Bredband 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. (ingår i månadsavgiften)

Parkering

För den som är folkbokförd på Eklandagatan 41 är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad, för mer information ring trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

I föreningens hus finns ett garage avsett för motorcykelparkering (separat kö).

Månadsavgift

Avgift
3 294 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och internet (100Mbit).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,09%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 600 000 kr
Lägenhetsnummer
B1204
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2,5
Boarea
69 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning. I föreningen är den registrerad som 66 kvm. 1
1 Lägenheten är registrerad som 3 rok hos föreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1934-35

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
206

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Eklandagatan 41B

Eklandagatan 41B,
412 61 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 45B
  Utgångspris
  2 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 641 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lindströmsgatan 3D
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 397 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 19C
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 379 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  99,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-24 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Utlandagatan 35B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 442 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 24D
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7B
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 764 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 14
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 583 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Spaldingsgatan 5
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-31 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 644 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!