Hoppa till innehåll
Högst upp i huset finner ni detta fina och väldisponerade hem!. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors

Gaveltrea högt upp i huset med närhet till Chalmers!

 • På förhand
 • 57 kvm
 • 3 rum
 • 2 950 000 kr

Johanneberg, Göteborg

Engdahlsgatan 2

Utgångspris:
2 950 000 kr
Avgift:
3 282 kr
Antal rum:
3
Boarea:
57 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 4

Gaveltrea högt upp i huset med närhet till Chalmers!

Optimalt planerad gavellägenhet belägen högt upp i huset i stabil och omtyckt Brf. Två bra sovrum med fransk balkong samt rymligt och ljust vardagsrum

Beskrivning

Med ett fint läge i tidstypisk funkisfastighet är denna välplanerade gaveltrea belägen. Här erbjuds en optimalt planerad lägenhet med exemplariskt nyttjade kvadratmeter. Ni finner två generösa sovrum, varav det ena med charmig fransk balkong beläget på husets gavel, ett väl tilltaget vardagsrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang efter önskemål, ett fint arbetskök med utrymme för matplats. Föreningen har även fått godkänt bygglov för balkonger som kommer vetta från vardagsrummet . Vidare smyckas bostaden av tidstypisk charm med vacker parkett och fönsterbänkar i sten. Detta är en riktig 30-talspärla där ett rikt restaurangutbud erbjuds utanför porten tillsammans med närheten till Chalmers, perfekt boende för studenter. Ni har även gångavstånd till hela citys rika utbud. Närmaste hållplats endast 20 meter från bostaden samt kort promenadavstånd till idrotts- och träningsanläggningen Fysiken och Mossens motionsspår.

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer. I Johanneberg återfinns många flerfamiljshus i tidstypisk funkisstil som erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick.

Välkommen att trivas!

Interiör

Allmän beskrivning: Högt upp i huset finner ni denna fina och väldisponerade bostad om tre rum och kök. En optimalt planerad lägenhet där generösa fönster släpper in rikligt med ljus och skapar rymd i rummen.

Ni välkomnas in i hallen som ger er en god överblick över bostadens alla rum. Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i två generösa garderober, här finns även plats att placera ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar. I anslutning till vardagsrummet finner ni också en inbyggd klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

Vidare når ni lägenhetens fina och ljusa vardagsrum där ljuset flödar in genom ett större fönsterparti, ljuset samspelar fint med bostadens tidstypsika takhöjd och bidrar till en känsla av rymd. Generösa sällskapsytor inbjuder till social gemenskap och rymmer både soffa, soffbord, tv-möbel samt mindre matbord för den som önskar.

Välplanerat arbetskök där den ljusa köksinredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Intill fönstren ryms det plats för ett mindre matbord och ovan arbetsbänken sitter ett ljust kakel. På golvet vilar ett mönstrat golv som stilfyllt bryter av de ljusa köksluckorna. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys.

Den ena sovrummet nås från hallen och rymmer dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt att här finns plats för större förvaringsenhet. En fransk balkong ger vädringsmöjligheter och släpper in rikligt med ljus i rummet. Det andra sovrummet är även det av bra storlek och rymmer dubbelsäng med sängmöbel samt möjlighet till arbetshörna och förvaringsmöbel för den som önskar. Ett fint förvaringsskåp i original ger karaktär till rummet.

Badrummet är smakfullt och helkaklat med ljust kakel på väggarna samt klinker på golvet. Badrumsmöbler finnes i form av toalett, handfat med kommod, badrumsskåp samt duschhörna med glasväggar.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

 • Högst upp i huset finner ni detta fina och väldisponerade hem!
 • Från ett större fönsterparti i västerläge flödar ljuset in och skapar en otrolig rymd i rummet!
 • Plats för möblemang efter önskemål
 • Sov ostört mot gavelläget, här återfinns en fransk balkong
 • Generöst sovrum, här ryms arbetshörna om så önskas
 • Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang
 • Välplanerat arbetskök med naturlig matplats intill fönstren
 • I den ljusa köksinredningen ryms gott om förvaring
 • Vid frågor finns jag här er för
 • Modern finish samspelar med tidstypisk karaktär
 • Andra sovrummet rymmer även det dubbelsäng
 • Praktisk förvaring i garderobsvägg
 • Stilrent och helkaklat badrum med duschhörna
 • Välkomnande hall med plats för avhängning
 • Föreningen har en jättefin trädgård med två uteplatser
 • Här kan man njuta av solen under större delen av dagen
 • Den andra av föreningens två uteplatser
 • Här bor man med ett lugnt läge i populära HSB brf Johanneberg 1937!
 • Goda kommunikationsmöjligheter från knytpunkten Korsvägen
 • Närhet till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 42:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Johanneberg 1937
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

HSB brf Johanneberg 1937 är en mycket välskött och omtyckt förening med god ekonomi som bildades 1937 och äger sin fastighet som är bebyggd med två flerbostadshus vilka inrymmer totalt 102 lägenheter och 2 st affärslokaler. Johanneberg 1937 har ett nära samarbete med grannföreningen Johanneberg 1936, vilken består av 3 st byggnader.

Ekonomi:
Föreningen har mycket god ekonomi med en mycket låg belåning och en engagerad styrelse. Belåningsgraden ligger på exceptionellt låga 939 kr/kvm för 2019. Under 2019 gjordes även en extraamortering på 1 miljon kronor. Den ekonomiska förvaltningen handhas av HSB medan den tekniska förvaltningen sker internt. För närvarande finns inga planerade förändringar av månadsavgiften för innevarande år. Senaste avgiftshöjningen genomfördes 2005. Slopandet av dubbelbeskattning av bostadsrättsföreningar år 2007 medförde att man kunde sänka avgifterna kraftigt år 2008 och 2009. Kostnadsutvecklingen från 2009 och framåt har hittills inte medfört något behov av avgiftshöjningar.

Föreningen avsätter varje år pengar till en yttre underhållsfond och följer en långsiktig underhållsplan med en översiktlig 30-årsplan och en mer detaljerad 5-årsplan.

Planerade renoveringar:
Under våren 2021 kommer de flesta lägenheterna i föreningen kompletteras med balkonger.

Utfört underhåll/renoveringar i urval:
1982 Byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader.
1982-1983 Utfördes ROT-renovering av avloppsstammar, vattenledningsrör och elledningar. Under samma period lades taket om.
1992-1993 Byttes samtliga fönster.
1999 Dränerades huset på Engdahlsgatan 2 samt Gibraltargatan 19.
2004-2005 Renoverades samtliga badrum med äldre golvbrunnskonstruktion.
2006 Dränerades huset på Engdahlsgatan 4 samt Engdahslgatan 4A-D. Under samma år renoverades trapphusen.
2008 Tvättades fasaden.
2016 Spolades avloppen.
2017 Byttes elinstallationer och armaturer i allmänna utrymmen.
2017 Låscylindrar i fyra st källardörrar byttes ut
2017 Inspektion av yttertak, mindre justeringar av takpannor har justerats
2018 Översyn brandsläckare, brandvarnare, nödljusarmaturer
2019 Bygglov för balkonger

För mer information läs den senaste årsredovisningen och besök gärna föreningens hemsida: www.johanneberg1937.se

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
47
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
57 kvm*

*Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Uteplats/balkong

Fransk balkong ger vädringsmöjligheter och släpper in ett fint ljus i rummet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd samt tillgång till föreningens fyra gemensamma tvättstugor med tillhörande torkrum. Tvättstugorna bokas smidigt online via föreningens hemsida.

Grönskande innergård med två mysiga uteplatser där det sommartid finns möjlighet att boka upp grill och sitta ute och äta. Föreningen har även stor välskött gräsmatta och två skrindor med trädgårdsspel (boule, krocket, kubb mm.). För den som önskar kan man även njuta av solen i en solstol eftersom solen skiner här under större delen av dagen.

TV/bredband

Via lägenhetens antennuttag distribueras kanalerna från det digitala marknätet. Medlemmarna har tillgång till minst 10 kanaler utan programkort förutsatt att man har en kompatibel TV/Box. Om man önskar fler kanaler har föreningens medlemmar tillgång till rabatterade priser via Boxer.

För den som önskar fler kanaler och bättre bild finns även marksänd digital-TV i antennätet.

Föreningens leverantör av nätaccess är Alltele. Uppkopplingen är 1 gigabit optisk fiber. Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. Bredbandet kostar sedan 125 kr/mån (tillkommer utöver månadsavgiften).

Parkering

Föreningen har 23 stycken parkeringsplatser till vilka det är separat kö.
Studenter på Chalmers kan lösa parkeringskort i närområdet.

För den som är folkbokförd på Engdahlsgatan 4B är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 282 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. 125 kr avser ett obligatoriskt tillägg för internet.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,21852%
Andel av årsavgiften är
1,21852%

Byggnadssätt

Byggår
1937

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
112

Om Johanneberg

Mäklaren om Johanneberg

SMÅSTADSLIV MITT I CENTRALA GÖTEBORG
När du bor i Johanneberg får du det bästa av två världar. På en kort promenad når du Göteborgs mittpunkt vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten till ett stillsamt småstadsliv med gröna parker, härliga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

SVERIGES FÖRSTA FUNKISOMRÅDE
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs innerstad – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Arkitekturen i Johanneberg är enhetlig då merparten av husen byggdes på 1940-talet i utpräglad funkisstil.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom hittar du många mindre grönytor mellan bostadshusen, där du kan ta en spontan paus. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, så är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år så barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen vilket bidrar till att många unga bor i Johanneberg. Även Göteborgs universitet har flera institutioner i närheten, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Engdahlsgatan 2

Engdahlsgatan 2

412 59 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Engdahlsgatan 2

Liknande bostäder