Gaveltrea högt upp i huset med närhet till Chalmers!

Johanneberg, Göteborg

Engdahlsgatan 2

På förhand
Utgångspris
2 950 000 kr
Avgift
3 282 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
57 kvm

Gaveltrea högt upp i huset med närhet till Chalmers!

Optimalt planerad gavellägenhet belägen högt upp i huset i stabil och omtyckt Brf. Två bra sovrum med fransk balkong samt rymligt och ljust vardagsrum

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Högst upp i huset finner ni detta fina och väldisponerade hem!. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors
Högst upp i huset finner ni detta fina och väldisponerade hem!
Från ett större fönsterparti i västerläge flödar ljuset in och skapar en otrolig rymd i rummet!. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors
Från ett större fönsterparti i västerläge flödar ljuset in och skapar en otrolig rymd i rummet!
Plats för möblemang efter önskemål. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors
Plats för möblemang efter önskemål
Interiörbild. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors

"Här bor ni i ett lugnt gavelläge högst upp i huset"

Sov ostört mot gavelläget, här återfinns en fransk balkong. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors
Sov ostört mot gavelläget, här återfinns en fransk balkong
Generöst sovrum, här ryms arbetshörna om så önskas. Engdahlsgatan 2 - Bjurfors
Generöst sovrum, här ryms arbetshörna om så önskas

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett fint läge i tidstypisk funkisfastighet är denna välplanerade gaveltrea belägen. Här erbjuds en optimalt planerad lägenhet med exemplariskt nyttjade kvadratmeter. Ni finner två generösa sovrum, varav det ena med charmig fransk balkong beläget på husets gavel, ett väl tilltaget vardagsrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang efter önskemål, ett fint arbetskök med utrymme för matplats. Föreningen har även fått godkänt bygglov för balkonger som kommer vetta från vardagsrummet . Vidare smyckas bostaden av tidstypisk charm med vacker parkett och fönsterbänkar i sten. Detta är en riktig 30-talspärla där ett rikt restaurangutbud erbjuds utanför porten tillsammans med närheten till Chalmers, perfekt boende för studenter. Ni har även gångavstånd till hela citys rika utbud. Närmaste hållplats endast 20 meter från bostaden samt kort promenadavstånd till idrotts- och träningsanläggningen Fysiken och Mossens motionsspår.

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer. I Johanneberg återfinns många flerfamiljshus i tidstypisk funkisstil som erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick.

Välkommen att trivas!

Interiör

Allmän beskrivning: Högt upp i huset finner ni denna fina och väldisponerade bostad om tre rum och kök. En optimalt planerad lägenhet där generösa fönster släpper in rikligt med ljus och skapar rymd i rummen.

Ni välkomnas in i hallen som ger er en god överblick över bostadens alla rum. Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i två generösa garderober, här finns även plats att placera ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar. I anslutning till vardagsrummet finner ni också en inbyggd klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

Vidare når ni lägenhetens fina och ljusa vardagsrum där ljuset flödar in genom ett större fönsterparti, ljuset samspelar fint med bostadens tidstypsika takhöjd och bidrar till en känsla av rymd. Generösa sällskapsytor inbjuder till social gemenskap och rymmer både soffa, soffbord, tv-möbel samt mindre matbord för den som önskar.

Välplanerat arbetskök där den ljusa köksinredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Intill fönstren ryms det plats för ett mindre matbord och ovan arbetsbänken sitter ett ljust kakel. På golvet vilar ett mönstrat golv som stilfyllt bryter av de ljusa köksluckorna. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys.

Den ena sovrummet nås från hallen och rymmer dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt att här finns plats för större förvaringsenhet. En fransk balkong ger vädringsmöjligheter och släpper in rikligt med ljus i rummet. Det andra sovrummet är även det av bra storlek och rymmer dubbelsäng med sängmöbel samt möjlighet till arbetshörna och förvaringsmöbel för den som önskar. Ett fint förvaringsskåp i original ger karaktär till rummet.

Badrummet är smakfullt och helkaklat med ljust kakel på väggarna samt klinker på golvet. Badrumsmöbler finnes i form av toalett, handfat med kommod, badrumsskåp samt duschhörna med glasväggar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 42:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Johanneberg 1937
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

HSB brf Johanneberg 1937 är en mycket välskött och omtyckt förening som bildades 1937 och består av två hus vilka totalt inrymmer 102 lägenheter och 2 st affärslokaler. Johanneberg 1937 har ett nära samarbete med grannföreningen Johanneberg 1936, vilken består av 3 st byggnader.

Ekonomi:
Föreningen har mycket god ekonomi med en låg belåning och en engagerad styrelse. Belåningsgraden ligger på 1172 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2018. Den ekonomiska förvaltningen handhas av HSB medan den tekniska förvaltningen sker internt. För närvarande finns inga planerade förändringar av månadsavgiften.

Föreningen avsätter varje år pengar till en yttre underhållsfond och följer en långsiktig underhållsplan med en översiktlig 30-årsplan och en mer detaljerad 5-årsplan.

Underhåll och renoveringar i urval:
1982 byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader. ROT-renovering utfördes 1982-1983 och innebar i korthet att avloppsstammar, vattenledningsrör och elledningar byttes samt att taket lades om. 1993 byttes samtliga fönster. Ett stort antal badrum renoverades 2005. Dränering runt fastigheten utfördes 2006. Trapphusen målades om och nya porttelefoner installerades 2006. Beviljat bygglov för balkongbygge i föreningen under 2019, läs mer under föreningens hemsida.

Läs den senaste årsredovisningen och besök gärna föreningens hemsida för vidare information: www.johanneberg1937.se

Månadsavgift

Avgift
3 282 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. 125 kr avser ett obligatoriskt tillägg för internet.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
47
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
57 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Uteplats/balkong

Fransk balkong i söderläge ger vädringsmöjligheter och släpper in ett fint ljus i rummet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd samt tillgång till föreningens fyra gemensamma tvättstugor med tillhörande torkrum. Tvättstugorna bokas smidigt online via föreningens hemsida.

Grönskande innergård med två mysiga uteplatser där det sommartid finns möjlighet att boka upp grill och sitta ute och äta. Föreningen har även stor välskött gräsmatta och två skrindor med trädgårdsspel (boule, krocket, kubb mm.). För den som önskar kan man även njuta av solen i en solstol eftersom solen skiner här under större delen av dagen.

TV/bredband

Via lägenhetens antennuttag distribueras kanalerna från det digitala marknätet. Medlemmarna har tillgång till minst 10 kanaler utan programkort förutsatt att man har en kompatibel TV/Box. Om man önskar fler kanaler har föreningens medlemmar tillgång till rabatterade priser via Boxer.

För den som önskar fler kanaler och bättre bild finns även marksänd digital-TV i antennätet.

Föreningens leverantör av nätaccess är Alltele. Uppkopplingen är 1 gigabit optisk fiber. Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. Bredbandet kostar sedan 125 kr/mån (tillkommer utöver månadsavgiften).

Parkering

Föreningen har 23 stycken parkeringsplatser till vilka det är separat kö.
Studenter på Chalmers kan lösa parkeringskort i närområdet.

För den som är folkbokförd på Engdahlsgatan 4B är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,21852%
Andel av årsavgiften är
1,21852%

Byggnadssätt

Byggår
1937

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
112

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Engdahlsgatan 2

Engdahlsgatan 2,
412 59 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 24D
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 38
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 977 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Spaldingsgatan 5
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-11-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-11-29 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-11-29 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!