Unik tvåa nyproducerad 2017 med balkong och stilrena tillval

Johanneberg, Göteborg

Frida Hjertbergs gata 14

På förhand
Utgångspris
3 500 000 kr
Avgift
2 087 kr
Antal rum
2
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Unik tvåa nyproducerad 2017 med balkong och stilrena tillval

Välkomna till Frida Hjertbergs gata 14 och denna stilrena och välplanerade tvåa med påkostade tillval, stor balkong och låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 31

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen på visning till Frida Hjertbergs gata 14!. Frida Hjertbergs gata 14 - Bjurfors
Varmt välkommen på visning till Frida Hjertbergs gata 14!
Föreningen utgörs av 158 bostadsrätter och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp". Frida Hjertbergs gata 14 - Bjurfors
Föreningen utgörs av 158 bostadsrätter och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp"
Brf Jarlaplatsen har ett oslagbart läge mitt i omtyckta Johanneberg. Frida Hjertbergs gata 14 - Bjurfors
Brf Jarlaplatsen har ett oslagbart läge mitt i omtyckta Johanneberg
Föreningen välskötta innergård. Frida Hjertbergs gata 14 - Bjurfors
Föreningen välskötta innergård
. Frida Hjertbergs gata 14 - Bjurfors
Man har goda kommunikationer precis runt husknuten och på kort gångavstånd nås Korsvägen. Frida Hjertbergs gata 14 - Bjurfors
Man har goda kommunikationer precis runt husknuten och på kort gångavstånd nås Korsvägen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till detta kvalitativa och välplanerade hem i attraktiva Brf Jarlaplatsen med ett centralt läge i hjärtat av Johanneberg, i korsningen av Eklandagatan och Viktor Rydbergsgatan. Bostaden erbjuder genomgående stilrena och fina materialval i ljusa färger där grunden utgörs av vitmålade väggar och ekparkett. Påkostade tillval i kök och badrum lyxar till vardagens bestyr. Det luftiga vardagsrummet har en öppen planlösning mot det fullutrustade köket som har inredning från välrenommerade Marbodal och en påkostad maskinpark. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och förvaring erbjuds i flera garderober samt i separat klädkammare. I det rymliga badrummet finns självklart alla moderna bekvämligheter såsom golvvärme, handdukstork och regndusch. Lägg därtill en rymlig balkong med högt läge från gatan som erbjuder härlig morgonsol och ni förstår att det här är en bostad utöver det vanliga!

Brf Jarlaplatsen utgörs av ca 160 bostadsrätter och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp". Här erbjuds ett svårslaget kvalitetsboende med bekvämligheter som bland annat en fin gästlägenhet, gemensam lounge och garage. Dessutom har föreningen hyresgäster som Willys mataffär, godisbutik och kafé i föreningens lokaler. Här bor man ett stenkast från all möjlig service och goda kommunikationer samt gångavstånd till Göteborgs centrala delar så som Korsvägen, Avenyn, Götaplatsen m.fl. Området kring Jarlaplatsen erbjuder också flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Jarlaplatsen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
158
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Jarlaplatsen bildades 2014 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea är 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus, samt 7 hyreslokaler. Byggnationen av de tre husen pågick mellan 2016-2018 och de sista bostäderna färdigställdes sensommaren 2018. Byggnadsentrepenör var Skanska.

Ekonomi:
Föreningen har kunnat binda sina räntor på halverade nivåer mot prognosen i den ekonomiska planen vilket i kombination med bland annat goda hyresintäkter påverkar ekonomin mycket positivt. Enligt nuvarande prognos för de närmsta åren kommer detta innebära att man får ett årligt överskott vilket kommer användas till extra amortering. Föreningen sänkte avgifterna 2020-01-01. Den ekonomiska förvaltningen handhas av SBC.

Föreningens hus är Svanenmärkta och det finns bra källsortering i närheten som gör det enklare att leva miljövänligt.

Parkering

Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. För mer information om tillgänglighet kontakta Q-park som sköter förvaltningen av garaget på tel. 077-196 90 00.

Adressen Frida Hjertbergs gata är inte berättigad boendeparkering men det finns andra garage i området där det finns möjlighet att hyra plats.

TV/bredband

Basutbud med ca 17 TV-kanaler och Bredband 100 Mbit/s via fiber från Comhem. Ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningens gård som utformats tillsammans med landskapsarkitekter erbjuder en skön miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det finns cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan i varje port. I det högsta av de tre huskropparna finns en trevlig lounge som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här finns ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. För mer information om tillgänglighet kontakta Q-park som sköter förvaltningen av garaget på tel. 077-196 90 00.

Månadsavgift

Avgift
2 087 kr

Varav 184 kr är för bredband, telefoni och TV-kanaler från Com hem. I månadsavgiften ingår även värme och kallvatten.

Kostnad för hushållsel och uppvärmning av vatten debiteras via föreningen och avräknas årsvis efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,00514%
Andel av årsavgiften är
0,35821%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Lägenhetsnummer
A1-1102
Våningsplan
1 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Frida Hjertbergs gata 14

Frida Hjertbergs gata 14,
412 81 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 31

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Cosselsgatan 3C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 528 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-09-27 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Spaldingsgatan 1
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  1 881 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 38
  Pris
  4 290 000 kr
  Månadsavgift
  4 977 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 25
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 531 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-09-27 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Örnehufvudsgatan 1
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 854 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2020-09-27 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Cosselsgatan 3A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 528 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 644 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Kristinehöjdsgatan 7
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 010 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 2
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 058 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lemansgatan 10
  Utgångspris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 903 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-09-29 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!