Optimal citypärla med ett högt läge och rymlig balkong

Johanneberg, Göteborg

Frida Hjertbergs gata 2

Utgångspris
2 850 000 kr
Avgift
2 058 kr
Antal rum
1,5
Boarea
39,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 9
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 26/1, KL 13:30 - 14:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Optimal citypärla med ett högt läge och rymlig balkong

Varmt välkomna till attraktiva Brf Jarlaplatsen, här erbjuds en stilren 1.5:a högt upp i huset med stor balkong, fin utsikt och låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna stilrena citypärla med ett högt läge i attraktiv utsikt och skön kvällssol. Frida hjertbergs gata 2 - Bjurfors
Varmt välkomna till denna stilrena citypärla med ett högt läge i attraktiv utsikt och skön kvällssol
Väl nyttjade kvadratmeter och genomgående moderna och fina materialval. Frida hjertbergs gata 2 - Bjurfors
Väl nyttjade kvadratmeter och genomgående moderna och fina materialval
Bostaden präglas av sin öppna planlösning och härliga ljusinsläpp som skapar en luftig känsla. Frida hjertbergs gata 2 - Bjurfors
Bostaden präglas av sin öppna planlösning och härliga ljusinsläpp som skapar en luftig känsla
Kvadratmeterna är exemplariskt utnyttjade, vardagsrumsdelen rymmer soffa med tillhörande möblemang. Frida Hjertbergs gata 2 - Bjurfors
Kvadratmeterna är exemplariskt utnyttjade, vardagsrumsdelen rymmer soffa med tillhörande möblemang
Den separata sovdelen är rofyllt placerad längst in i bostaden och rymmer en dubbelsäng. Frida hjertbergs gata 2 - Bjurfors
Den separata sovdelen är rofyllt placerad längst in i bostaden och rymmer en dubbelsäng
Det fullutrustade köket har stilren inredning från välrenommerade Marbodal. Frida hjertbergs gata 2 - Bjurfors
Det fullutrustade köket har stilren inredning från välrenommerade Marbodal

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till hjärtat av Johanneberg! På hörnet Viktor Rydbergsgatan och Eklandagatan i ett av landets mest välbevarade funkisområden finner ni denna nyproducerade 1:5a på åttonde våningen. Brf Jarlaplatsen utgörs av ca 160 bostadsrätter och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp", lägenheten byggdes 2017-2018 och präglas av moderna och stilrena materialval med hög standard.

Bostaden som är belägen på våning 8/9 erbjuder väl nyttjade kvadratmeter och genomgående moderna och fina materialval där grunden utgörs av ljusgrå väggar och ljust askfärgat golv. Det höga läget gör att man kan njuta av ett härligt ljusinsläpp från stora fönster mot den lugna gården. Det luftiga vardagsrummet har en öppen planlösning mot det fullutrustade köket som har inredning från välrenommerade Marbodal och en påkostad maskinpark. Den praktiska sovdelen gömmer undan säng och förvaring på ett smart vis, här ryms dubbelsäng och förvaring erbjuds i garderober. I det rymliga badrummet finns självklart alla moderna bekvämligheter och i hallen erbjuds ypperlig förvaring i en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Utöver detta finns även en härlig och rymlig balkong som erbjuder skön kvällssol och ni förstår att det här är en bostad utöver det vanliga!

Här erbjuds ett svårslaget kvalitetsboende med bekvämligheter som bland annat en fin gästlägenhet, gemensam lounge och garage. Dessutom har föreningen hyresgäster som Willys mataffär, godisbutik och kafé i föreningens lokaler. Här bor man ett stenkast från all möjlig service och goda kommunikationer samt gångavstånd till Göteborgs centrala delar så som Korsvägen, Avenyn, Götaplatsen m.fl. Området kring Jarlaplatsen erbjuder också flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Från husets entré tar ni hissen upp till åttonde våningen. När ni kliver in i hallen slås ni direkt av lugnet som präglar detta nyproducerade hem så snart ytterdörren stängts. Bostadens entré är praktiskt utformad med en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som erbjuder bra förvaring samt avhängning för ytterkläder och skor. Golvet pryds av en enhetlig askparkett som löper tröskellöst vidare in i bostaden och väggarna är målade i en fin ljusgrå ton i hela lägenheten.

Vidare in i bostaden nås vardagsrummet och köket som har en öppen planlösning och fint samspelar med ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det stilrena köket är ett fullutrustat Marbodalkök med vita skåpsluckor, ljus bänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av: spishäll med ovansittande kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i högskåp, självklart finns även en diskmaskin för att underlätta i vardagen. Intill köket ryms ett matbord för flera sittande gäster och vardagsrumsdelen har gott om plats för soffa med tillhörande möblemang.

Från köksdelen tar man sig ut till den härliga balkongen som har ett högt och fritt läge. Balkongen är rymlig och har plats för ett större möblemang med middagsbord eller loungegrupp. Här kan man fritt njuta av den sköna kvällssolen och utsikten över Johanneberg.

Från vardagsrummet nås sovdelen som är rofyllt placerad längst in i bostaden. Här finns plats för en större säng samt en byrå eller annat önskat möblemang. Klädförvaring erbjuds i garderober.

Det stilrena badrummet nås från hallen och har inredning i form av ljusgrå klinkers på golvet och vita kaklade väggar. Här finns en duschhörna med glasväggar samt en praktisk tvättavdelning med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare och en arbetsyta ovanför maskinen. Den övriga utrustningen består av: wc, handfat i kommod med underskåp, spegelskåp med belysning och dimbara spotlights i taket.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig balkong mot gården med skön kvällssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det kommer finnas cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan i varje port. I det högsta av de tre huskropparna kommer en trevlig lounge finnas som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här kommer det finnas ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Till lägenheten hör även ett källarförråd.

TV/bredband

Com Hem basutbud.

Bredband 100 Mbit/s via fiber från Com Hem.

Parkering

Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. För mer information om tillgänglighet kontakta Q-park som sköter förvaltningen av garaget på tel. 077-196 90 00.

Adressen Frida Hjertbergs gata 1 är inte berättigad boendeparkering men det finns andra garage i området där det finns möjlighet att hyra plats.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 058 kr

I avgiften ingår: Värme, Kallvatten samt kabel-TV. 184 kr avser obligatorisk tillägg för Bredband. (Kostnad för hushållsel och varmvatten avräknas via föreningen efter förbrukning.)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,43423%
Andel av årsavgiften är
0,43423%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 850 000 kr
Lägenhetsnummer
22172
Våningsplan
8 av 9
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
39,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren

Byggnadssätt

Byggår
2017-2018

Bostadsrättsförening

Namn
Jarlaplatsen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
158
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Jarlaplatsen bildades 2014 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea är 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus, samt 7 hyreslokaler. Byggnationen av de tre husen pågick mellan 2016-2018 och de sista bostäderna färdigställdes sensommaren 2018. Byggnadsentrepenör var Skanska.

Ekonomi:
Enligt representant för den nuvarande styrelsen finns i dagsläget inga planerade förändringar i form av höjningar av avgiften. Enligt den ursprungliga prognosen i den ekonomiska planen planerades årsavgifterna att höjas med 2% per år vilket alltså inte är sannolikt enligt nuvarande prognos. Föreningen har kunnat binda sina räntor på halverade nivåer mot prognosen i den ekonomiska planen vilket i kombination med bland annat goda hyresintäkter påverkar ekonomin mycket positivt. Enligt nuvarande prognos för de närmsta åren kommer detta innebära att man får ett årligt överskott vilket kommer användas till extra amortering. Den ekonomiska förvaltningen handhas av SBC.

Föreningens hus är Svanenmärkta och det finns bra källsortering i närheten som gör det enklare att leva miljövänligt.

Parkering

Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. För mer information om tillgänglighet kontakta Q-park som sköter förvaltningen av garaget på tel. 077-196 90 00.

Adressen Frida Hjertbergs gata är inte berättigad boendeparkering men det finns andra garage i området där det finns möjlighet att hyra plats.

TV/bredband

Basutbud med ca 17 TV-kanaler och Bredband 100 Mbit/s via fiber från Comhem. Ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningens gård som utformats tillsammans med landskapsarkitekter erbjuder en skön miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det finns cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan i varje port. I det högsta av de tre huskropparna finns en trevlig lounge som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här finns ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Frida Hjertbergs gata 2

Frida Hjertbergs gata 2,
412 81 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17D
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 377 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 636 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Boarea / Biarea
  42 kvm / 29 kvm

  Visning: 2020-01-22 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!