Två plan i etage!

Johanneberg, Göteborg

Fridkullagatan 17e

På förhand
Avgift
4 997 kr
Antal rum
3,5
Boarea
82,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Två plan i etage!

Unik etagelägenhet i två plan högst upp i huset med balkong i sydvästligt läge. Bygglov för takterrass finns! Lågt belånad förening!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Bilder

Välkomna till denna unika etagelägenhet!. Fridkullagatan 17e - Bjurfors
Välkomna till denna unika etagelägenhet!
Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Fridkullagatan 17e - Bjurfors
Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor
. Fridkullagatan 17e - Bjurfors
Matplats intill fönstret för flera. Fridkullagatan 17e - Bjurfors
Matplats intill fönstret för flera
Brädgolv ligger bevarat. Fridkullagatan 17e - Bjurfors
Brädgolv ligger bevarat
Från hallen når du första våningens samtliga rum. Fridkullagatan 17e - Bjurfors
Från hallen når du första våningens samtliga rum

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett lugnt och tyst läge intill de rofyllda villakvarteren i Johanneberg återfinns detta charmiga hem. Här bor ni högst upp i huset i etage och med grönskan som breder ut sig utanför fönstren. Bostadens cirka 82,5 kvadratmeter är fördelade på två våningsplan och skapar karaktär.

Området kring Fridkullagatan erbjuder flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd. Goda kommunikationer i form av tre olika busslinjer tar dig på några minuter till Göteborgs centrala delar, såsom Korsvägen och Götaplatsen.

Interiör

Högst upp i funkisfastighet anno 1949-50 finner ni denna fina och väldisponerade bostad i etage. Ett ljust hem med fönsterpartier ut mot den mysiga trädgården där träden sommartid står i full blom och ger en fin inramning till bostaden. Bo med ett tyst och rofyllt läge med promenadavstånd till innerstadens rika nöjesutbud.

Ni välkomnas in i bostaden och hallen som lämnar plats för jackor och skor. Till vänster från hallen ligger det mindre rummet, idag disponeras det som klädkammare/arbetsrum. Väggarna går i ljusa toner som bryts av mot en ljus parkett.

Till höger om hallen ligger bostadens större sovrum med utrymme för dubbelsäng. Här sover ni med fönstret öppet under de varma sommardagarna och stadens brus känns avlägset. Väggarna är i ljus färgsättning och på golvet ligger det följsamma parkettgolvet.

Vidare in i bostaden möts vi av det väl tilltagna köket i trivsam karaktär med generösa arbetsytor och plats till förvaring. På golvet vilar det bevarade brädgolvet och stora fönsterpartier släpper in dagens ljus. Köket är utrustat med fläkt, ugn och häll, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Både kök och vardagsrum lämnar plats för matbord vilket bådar gott för middagsgästerna.

Bostadens badrum är helkaklat i ljusa färger på väggarna och mörkt klinker som vilar på golvet. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod, spegelskåp samt handdukstork.

Vardagsrummet erbjuder goda ytor för social gemenskap, förutom plats för matbord ryms en större soffa. Ett stort fönsterparti bjuder in ljuset i rummet och gör att det känns ljust och luftigt. Härifrån nås även bostadens balkong som är beläget i ett soligt sydvästligt läge.

Från vardagsrummet leder spiraltrappan dig upp till bostadens andra våningsplan. Här finns alla möjligheter att skapa det utrymme som önskas. Idag används rummet som allrum men går att dela av för att skapa ytterliga rum. Fönster längst med ena väggen ger utsikt samt skänker ljus till rummet.

Drömmen om takterrass kan nu bli möjlig, bygglov finns.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 69:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Tillgång till föreningens gemensamma tvättstugor finns. Det finns tre tvättstugor i föreningen vilka är belägna i källaren vid Golvläggaregatan 4C, Fridkullagatan 17G (tre tvättmaskiner, torkrum och torktumlare) samt Fridkullagatan 18A. I tvättstugan på Fridkullagatan 18A finns det även en så kallad "drop in-maskin" med tillhörande torktumlare.

Föreningen har även cykelrum samt två hobbyrum. Hobbyrummen finner ni i källaren på Fridkullagatan 18 (mellan uppgång A och B) samt på Golvläggaregatan (mellan uppgång 4A och B).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Föreningen har avtal med Comhem och tillhandahåller genom ditt vanliga antennuttag ett grundutbud som ingår månadsavgiften.

Bredband 1000 Mbit/s via fiber från Bredbandsbolaget (ingår i avgiften).

Föreningen har anslutit alla längenheter till Bredbansbolaget med en sk gruppanslutning. Abonemangsavgift för internet och IP-telefoni är obligatorisk och ingår i månadsavgiften till föreningen.

Parkering

Föreningen förvaltar över 11 garageplatser på Brushanegatan vilka kan hyras av medlemmarna för cirka 445 kr/månad. Föreningen har även 52 parkeringsplatser med motorvärmaruttag vilka kan hyras för cirka 170 kr/månad. De flesta parkeringsplatserna är belägna på Golvläggaregatan, utöver det finns några på Brushanegatan. Både för garageplats samt parkeringsplats gäller separat kö. Intresseanmälan görs via föreningens expedition.

I övrigt erbjuds gratis parkering längs med vissa av gatorna inne i Johannebergs villaområde.

Adressen Fridkullagatan 17D är inte berättigad till boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 997 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Byggnadssätt

Byggår
1949-50
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
110
Energideklarationsdatum
2018-12-19

Om föreningen

Namn
Brf Lilla Le
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
111
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Lilla Le är belägen på Golvläggaregatan och Fridkullagatan i Johanneberg. Föreningen bildades 1948 och består av 111 bostadsrätter fördelade i två huskroppar. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har en informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.lillale.se.

Följande stora renoveringar har utförts på fastigheten:
1989: byttes fönster till 3-glas.
1994: renoverades tak och fasad.
1998: genomförde föreningen ett byte av VA-stammar och elstigare.
2005: gjordes en uppfräschning av den yttre miljön. Bland annat sågs planteringar och stenläggning över och ytterbelysningen runt fastigheterna förbättrades. Man genomförde även förbättring av dräneringen. Detta år installerades även nya säkerhetsdörrar.
2008: utfördes energideklaration.
2009: sålde föreningen av delar av torkvindarna för ny- och tillbyggnation av bostadsrätter, vilket inbringade kapital samt löpande avgiftsintäkter. En översyn av balkongerna gjordes för att fastställa statusen. Tre balkonger renoverades, resterande renoverades 2012.
2011: genomfördes radonmätning med godkänt resultat.
2012: genomfördes fasad- och balkongrenoveringar.
2013: utfördes asfaltering av en parkeringsplats samt ommålning av soprum.
2015: utfördes byte av dagvattenanslutning på Golvläggaregatan 4 och Fridkullagatan 17.
2016: installation av nytt passersystem och kraftiga brytbleck på ytterdörrar.

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Fastigheterna står på mark med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2018. För att täcka kostnaden för ökad tomträttsavgäld har föreningen beslutat om en avgiftshöjning på 1% från den 1 januari 2019. Föreningens ekonomi anses vara god med en belåningsgrad på 1.193 kr/kvm (december 2018) efter de senaste amorteringarna.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,18509%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3,5
Boarea
82,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Fridkullagatan 17e

Fridkullagatan 17e,
412 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 442 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Cosselsgatan 1A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 111 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Kristinehöjdsgatan 5
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 823 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2019-06-24 16.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 346 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 64
  Pris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 989 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Von Gerdesgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 030 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 64
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 608 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 38
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 1
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 7
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 712 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 96
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 366 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!