Välplanerad genomgångstvåa i populära Johanneberg!

Johanneberg, Göteborg

Fridkullagatan 18B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
3 235 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
54 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 610 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 610 000 krBudgivare 22019-10-2916:07

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad genomgångstvåa i populära Johanneberg!

Charmfull bostad som andas sann funkiskärlek i välmående HSB-förening!

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Fridkullagatan 18B!. Fridkullagatan 18B - Bjurfors
Välkomna till Fridkullagatan 18B!
Charmfull bostad med flertalet originaldetaljer bevarade. Fridkullagatan 18B - Bjurfors
Charmfull bostad med flertalet originaldetaljer bevarade
Köket andas sann funkiskärlek och erbjuder bra arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter. Fridkullagatan 18B - Bjurfors
Köket andas sann funkiskärlek och erbjuder bra arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter
Plats för 4-6 sittande middagsgäster. Fridkullagatan 18B - Bjurfors
Plats för 4-6 sittande middagsgäster
Sovrummet vetter mot föreningens lummiga och lugna gård. Fridkullagatan 18B - Bjurfors
Sovrummet vetter mot föreningens lummiga och lugna gård
Här erbjuds plats för dubbelsäng samt förvaring i garderober. Fridkullagatan 18B - Bjurfors
Här erbjuds plats för dubbelsäng samt förvaring i garderober

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva denna välplanerade tvåa om 54 kvadratmeter belägen i charmiga Johanneberg. Här bor du med ett insynsskyddat läge och grönskande omgivningar precis utanför. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med klädförvaring i praktisk klädkammare i anslutning. Från hallen nås ett generöst sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang, sovrummet vetter mot den lugna lummiga baksidan för en god natts sömn. Köket ger er gott om arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter, här kan middagsbord få plats för flera sittande gäster intill fönstret med utsikt över grönska. Stora fönsterpartier med ljusinsläpp från två väderstreck skapar en känsla av rymd i bostaden.

Området kring Fridkullagatan erbjuder flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd. Goda kommunikationer i form av tre olika busslinjer tar dig på några minuter till Göteborgs centrala delar, såsom Korsvägen och Götaplatsen. Här bor ni även med promenadavstånd till Chalmers, livsmedelsbutiker och restauranger. Föreningen (HSB) är mycket välmående med bredband inkluderat i avgiften.

Interiör

Varmt välkomna till Brf Lille Le och Fridkullagatan 18, en trappa upp finner ni denna trivsamma bostad som andas sann funkiskärlek. Stig in i en rymlig hall med plats för avhängning av skor och ytterkläder, golvet pryds av en mörkare parkett som bryts av med ljusa väggar. Hallen ger en god överblick över bostadens rum, i anslutning finns en rymlig klädkammare.

Vidare in till höger är vardagsrummet beläget, rummet är lättmöblerat och kan med enkelhet möbleras med soffgrupp, matplats och andra möblemang efter önskemål. Bostadens genomgående läge skänker ett fint ljusinsläpp som sprider sig över rummet.

Köket är väl tilltaget och erbjuder plats för flera sittande middagsgäster intill fönstret med utsikt över föreningens lugna uteplats. Köket präglas av tidstypiska originaldetaljer då de charmiga originalskåpen med dess handtag finns kvar, luckorna går i stilfull gråton.

Sovrummet ligger till vänster från hallen och här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt garderober längs ena väggen. Väggarna är går i ljusa toner och på golvet ligger den enhetliga ekparketten. Fönster vetter mot innergården vilket skapar ett lugnt och ostört läge.

Badrummet ligger rakt fram från hallen. Utrustningen består av wc, handfat, dusch samt handdukstork.

Det är inte svårt att förstå varför Johanneberg har blivit så omtyckt med sitt centrala men samtidigt lugna läge, omgivet av härliga grönområden samt ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Här bor ni i en grön och rogivande stadsdel med promenadavstånd till Götaplatsen och Avenyn med dess stora utbud av restauranger, butiker och övriga nöjen. Runt husknuten har man tillgång till all tänkbar service, skolor, förskolor samt mycket goda kommunikationer via kollektivtrafik.

Välkommen att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 69:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Tillgång till föreningens gemensamma tvättstugor finns. Det finns tre tvättstugor i föreningen vilka är belägna i källaren vid Golvläggaregatan 4C, Fridkullagatan 17G (tre tvättmaskiner, torkrum och torktumlare) samt Fridkullagatan 18A. I tvättstugan på Fridkullagatan 18A finns det även en så kallad "drop in-maskin" med tillhörande torktumlare.

Föreningen har även cykelrum samt två hobbyrum. Hobbyrummen finner ni i källaren på Fridkullagatan 18 (mellan uppgång A och B) samt på Golvläggaregatan (mellan uppgång 4A och B).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband 1000 Mbit/s via fiber från Bredbandsbolaget (ingår i avgiften).

Parkering

Föreningen förvaltar över 11 garageplatser på Brushanegatan vilka kan hyras av medlemmarna för cirka 445 kr/månad. Föreningen har även 52 parkeringsplatser med motorvärmaruttag vilka kan hyras för cirka 170 kr/månad. De flesta parkeringsplatserna är belägna på Golvläggaregatan, utöver det finns några på Brushanegatan. Både för garageplats samt parkeringsplats gäller separat kö. Intresseanmälan görs via föreningens expedition.

I övrigt erbjuds gratis parkering längs med vissa av gatorna inne i Johannebergs villaområde.

Adressen Fridkullagatan 17D är inte berättigad till boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 235 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv varav 125 kr avser obligatoriskt tillägg för internet.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,80073%
Andel av årsavgiften är
0,80073%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
076
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lilla Le
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
111
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Lilla Le är belägen på Golvläggaregatan och Fridkullagatan i Johanneberg. Föreningen bildades 1948 och består av 111 bostadsrätter fördelade i två huskroppar. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har en informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.lillale.se.

Följande stora renoveringar har utförts på fastigheten:
1989: byttes fönster till 3-glas.
1994: renoverades tak och fasad.
1998: genomförde föreningen ett byte av VA-stammar och elstigare.
2005: gjordes en uppfräschning av den yttre miljön. Bland annat sågs planteringar och stenläggning över och ytterbelysningen runt fastigheterna förbättrades. Man genomförde även förbättring av dräneringen. Detta år installerades även nya säkerhetsdörrar.
2008: utfördes energideklaration.
2009: sålde föreningen av delar av torkvindarna för ny- och tillbyggnation av bostadsrätter, vilket inbringade kapital samt löpande avgiftsintäkter. En översyn av balkongerna gjordes för att fastställa statusen. Tre balkonger renoverades, resterande renoverades 2012.
2011: genomfördes radonmätning med godkänt resultat.
2012: genomfördes fasad- och balkongrenoveringar.
2013: utfördes asfaltering av en parkeringsplats samt ommålning av soprum.
2015: utfördes byte av dagvattenanslutning på Golvläggaregatan 4 och Fridkullagatan 17.
2016: installation av nytt passersystem och kraftiga brytbleck på ytterdörrar.

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Fastigheterna står på mark med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2018. För att täcka kostnaden för ökad tomträttsavgäld har föreningen beslutat om en avgiftshöjning på 1% från den 1 januari 2019. Föreningens ekonomi anses vara god med en belåningsgrad på 1.193 kr/kvm (december 2018) efter de senaste amorteringarna.

Parkering

Föreningen förvaltar över 11 garageplatser på Brushanegatan vilka kan hyras av medlemmarna för cirka 445 kr/månad. Föreningen har även 52 parkeringsplatser med motorvärmaruttag vilka kan hyras för cirka 200 kr/månad. De flesta parkeringsplatserna är belägna på Golvläggaregatan, utöver det finns några på Brushanegatan. Både för garageplats samt parkeringsplats gäller separat kö. Intresseanmälan görs via föreningens expedition.

I övrigt erbjuds gratis parkering längs med vissa av gatorna inne i Johannebergs villaområde.

Adressen Fridkullagatan 17 är inte berättigad till boendeparkering.

Byggnadssätt

Byggår
1949-50
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Fridkullagatan 18B

Fridkullagatan 18B,
412 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Helenebergsgatan 2B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Frida Hjertbergs gata 1
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 841 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2019-11-19 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17D
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 377 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 636 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 64
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 886 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Gyllenkrooksgatan 1
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 295 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 635 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gibraltargatan 19 C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 137 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2019-11-14 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Cosselsgatan 1A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 111 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 346 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!