Välplanerad genomgångstrea högst upp i huset med balkong!

Johanneberg, Göteborg

Fridkullagatan 18C

Budgivning pågår
Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 264 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
66,5 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 995 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 995 000 krBudgivare 12020-03-3011:02

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Välplanerad genomgångstrea högst upp i huset med balkong!

Välkomna till trivsamma Fridkullagatan och denna rymliga trea med solig balkong och bevarad funkischarm

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Fridkullagatan 18C!. Fridkullagatan 18C - Bjurfors
Välkomna till Fridkullagatan 18C!
Vi presenterar en mycket charmig genomgångstrea i populära Brf Lilla Le. Fridkullagatan 18C - Bjurfors
Vi presenterar en mycket charmig genomgångstrea i populära Brf Lilla Le
Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer med enkelhet matplats samt.... Fridkullagatan 18C - Bjurfors
Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer med enkelhet matplats samt...
Soffgrupp med tillhörande möblemang!. Fridkullagatan 18C - Bjurfors
Soffgrupp med tillhörande möblemang!
Från vardagsrummet nås bostadens trevliga balkong. Fridkullagatan 18C - Bjurfors
Från vardagsrummet nås bostadens trevliga balkong
Njut av ett högt och fritt läge i soligt sydvästläge. Fridkullagatan 18C - Bjurfors
Njut av ett högt och fritt läge i soligt sydvästläge

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset i populära Brf Lilla Le välkomnas ni till denna hemtrevliga bostad om tre rum och kök fördelat på 66,5 kvadratmeter med genomgångsläge som skänker bostaden ett fint ljusinsläpp. Bostaden präglas av sann funkisanda med fina originaldetaljer där man bevarat de charmiga originalskåpen från byggåret och dess fina handtag. Vardagsrummet erbjuder god plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och matgrupp om så önskas, från det lättmöblerade vardagsrummet når ni balkongen som är vänd mot sydväst med sol större del av dagen. Utöver detta erbjuder bostaden två stycken rymliga sovrum, det större sovrummet vetter mot föreningens lugna baksida och rymmer gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang efter önskemål. Förvaring återfinns i inbyggda garderober. Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum eller kontor. Från den inre hallen återfinns en rymlig klädkammare samt ett välutrustat badrum med dusch och tvättmaskin.

På föreningens lugna och lummiga innergård finns det sittplatser och grillmöjligheter. Alldeles intill föreningens hus finns det också mycket goda kommunikationer från hållplatsen Pilbågsgatan där man har tre olika busslinjer (18,19 och 52) samt gångavstånd till Göteborgs centrala delar så som Korsvägen, Avenyn, Götaplatsen m.fl. Området kring Fridkullagatan erbjuder också flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Allmän beskrivning: Högst upp i funkisbyggnaden anno 1949-50 finner ni denna välbevarade och väldisponerade bostad. Ett ljust och charmfullt hem med generös balkong i soligt sydvästligt läge samt fina fönsterpartier som skänker rikligt med ljus. Här bor ni med ett tyst och rofyllt läge med promenadavstånd till innerstadens rika nöjesutbud.

Ni välkomnas in i hallen som ger möjlighet för avhängning av jackor och skor. Hallen ger er även chans för att placera en mindre byrå. Väggarna är ljusa och på golvet ligger stavparkett i original vilken löper vidare in i bostadens större sovrum och vardagsrum. Hallen fungerar som lägenhetens nav och härifrån når ni bostadens samtliga rum samt även en generös klädkammare.

Direkt till höger från hallen är ett av bostadens två beläget, detta rum används idag som barnrum men lämpar sig även utmärkt som gästrum eller kontor. Väggarna är i detta rum ljusa och på golvet är det fina brädgolvet framtaget. Här finns även originalförvaring bevarad.

Längre in till höger i bostaden nås vardagsrummet som är ett stort och inbjudande rum med plats för det mesta. Det stora fönsterpartiet bjuder in ljuset från solens sydvästliga strålar. Den tilltagna takhöjden bidrar självklart till en förhöjd känsla av rymd och här finns gott om plats för soffa, soffbord, mediamöbel samt matsalsmöbel eller arbets/läshörna. Väggarna är ljust målade och golvet pryds av stavparkett i original. Från vardagsrummet når ni den generösa balkongen med högt och fritt läge. Här sitter ni trivsamt med sydvästligt läge och plats för cafébord, stolar och växtligheter finns givetvis.

Master bedroom är ett rymligt rum med beläget mot den lugna och lummiga baksidan av huset, här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord samt god förvaring genom en garderobsenhet. Väggarna är ljust målade i harmonisk ton och på golvet ligger parkett.

Köket är generöst och präglas av funkiskaraktär med de charmiga originalskåpen. Över de generösa arbetsytorna sitter vita kakelplattor och den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, samt fläkt. Här finns plats för matbord intill fönstret för flera sittande middagsgäster, från fönstret blickar ni ut över föreningens lugna innergård.

Från hallen nås badrummet som har helkaklade väggar och klinker på golv. Badrumsmöbler finns i form av wc, handfat, spegel samt vägghängt förvaringsskåp och badkar.

Välkomna att trivas!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 69:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Tillgång till föreningens gemensamma tvättstugor finns. Det finns tre tvättstugor i föreningen vilka är belägna i källaren vid Golvläggaregatan 4C, Fridkullagatan 17G (tre tvättmaskiner, torkrum och torktumlare) samt Fridkullagatan 18A. I tvättstugan på Fridkullagatan 18A finns det även en så kallad "drop in-maskin" med tillhörande torktumlare.

Föreningen har även cykelrum samt två hobbyrum. Hobbyrummen finner ni i källaren på Fridkullagatan 18 (mellan uppgång A och B) samt på Golvläggaregatan (mellan uppgång 4A och B).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband 1000 Mbit/s via fiber från Bredbandsbolaget (ingår i avgiften).

Parkering

Föreningen förvaltar över 11 garageplatser på Brushanegatan vilka kan hyras av medlemmarna för cirka 445 kr/månad. Föreningen har även 52 parkeringsplatser med motorvärmaruttag vilka kan hyras för cirka 170 kr/månad. Både för garageplats samt parkeringsplats gäller separat kö. Intresseanmälan görs via föreningens expedition.
I övrigt erbjuds gratis parkering längs med vissa av gatorna inne i Johannebergs villaområde.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 264 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv varav 125 kr avser obligatoriskt tillägg för internet.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,02431%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
101
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-12-19

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lilla Le
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
111
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Lilla Le är belägen på Golvläggaregatan och Fridkullagatan i Johanneberg. Föreningen bildades 1948 och består av 111 bostadsrätter fördelade i två huskroppar. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har en informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.lillale.se.

Följande stora renoveringar har utförts på fastigheten:
1989: byttes fönster till 3-glas.
1994: renoverades tak och fasad.
1998: genomförde föreningen ett byte av VA-stammar och elstigare.
2005: gjordes en uppfräschning av den yttre miljön. Bland annat sågs planteringar och stenläggning över och ytterbelysningen runt fastigheterna förbättrades. Man genomförde även förbättring av dräneringen. Detta år installerades även nya säkerhetsdörrar.
2008: utfördes energideklaration.
2009: sålde föreningen av delar av torkvindarna för ny- och tillbyggnation av bostadsrätter, vilket inbringade kapital samt löpande avgiftsintäkter. En översyn av balkongerna gjordes för att fastställa statusen. Tre balkonger renoverades, resterande renoverades 2012.
2011: genomfördes radonmätning med godkänt resultat.
2012: genomfördes fasad- och balkongrenoveringar.
2013: utfördes asfaltering av en parkeringsplats samt ommålning av soprum.
2015: utfördes byte av dagvattenanslutning på Golvläggaregatan 4 och Fridkullagatan 17.
2016: installation av nytt passersystem och kraftiga brytbleck på ytterdörrar.

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Fastigheterna står på mark med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2018. För att täcka kostnaden för ökad tomträttsavgäld har föreningen beslutat om en avgiftshöjning på 1% från den 1 januari 2019.

Parkering

Föreningen förvaltar över 11 garageplatser på Brushanegatan vilka kan hyras av medlemmarna för cirka 445 kr/månad. Föreningen har även 52 parkeringsplatser med motorvärmaruttag vilka kan hyras för cirka 200 kr/månad. De flesta parkeringsplatserna är belägna på Golvläggaregatan, utöver det finns några på Brushanegatan. Både för garageplats samt parkeringsplats gäller separat kö. Intresseanmälan görs via föreningens expedition.

I övrigt erbjuds gratis parkering längs med vissa av gatorna inne i Johannebergs villaområde.

Adressen Fridkullagatan 17 är inte berättigad till boendeparkering.

Byggnadssätt

Byggår
1949-50
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Fridkullagatan 18C

Fridkullagatan 18C,
412 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 58
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  2 392 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 104
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 079 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 636 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Boarea / Biarea
  42 kvm / 29 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 346 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!