Välplanerad tvåa med bevarad 30-talscharm samt bygglov för balkong!

Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 19 C

På förhand
Avgift
2 137 kr
Antal rum
2
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4

Välplanerad tvåa med bevarad 30-talscharm samt bygglov för balkong!

Charmfull 30-talspärla högst upp i huset med generösa sällskapsytor och underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Stabil HSB-förening.

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Gibraltargatan 19 C!. Gibraltargatan 19 C - Bjurfors
Välkommen till Gibraltargatan 19 C!
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp. Gibraltargatan 19 C - Bjurfors
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp
Inbjudande och öppen planlösning genomsyrar bostaden. Gibraltargatan 19 C - Bjurfors
Inbjudande och öppen planlösning genomsyrar bostaden
Köket är delvist renoverat med bevarade originaldetaljer som skapar karaktär. Gibraltargatan 19 C - Bjurfors
Köket är delvist renoverat med bevarade originaldetaljer som skapar karaktär
Goda arbetsytor och bra skåpsförvaring. Gibraltargatan 19 C - Bjurfors
Goda arbetsytor och bra skåpsförvaring
Sovrum med plats för dubbelsäng, här finns även praktiskt skjutdörrsgarderob. Gibraltargatan 19 C - Bjurfors
Sovrum med plats för dubbelsäng, här finns även praktiskt skjutdörrsgarderob

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna högst upp i huset till denna optimalt planerade bostad präglad av tidstypisk 30-talscharm. Här bor du med ett högt och fritt läge mot föreningens grönskande uteplats i en stabil och väl omtyckt HSB-förening. Bostaden präglas av generösa sällskapsytor där varje kvadratmeter är väl planerad, bostaden erbjuder även ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier vilket tillsammans med den generösa takhöjden skapar en känsla av rymd. Föreningen har även fått godkänt bygglov för balkonger som kommer vetta från vardagsrummet och ut mot föreningens uteplats. Planlösningen erbjuder ett rymligt vardagsrum som ger plats för socialt umgänge, sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i en skjutdörrsgarderob, stilrent delvis renoverat kök i ljus design med bevarade originaldetaljer samt helkaklat renoverat badrum i sobra färger. Hallen erbjuder även gott om plats för avhängning och ytterligare förvaring i inbyggda garderober. Till lägenheten hör även vinds och källarförråd.

Här bor du med ett centralt läge där du efter bara några minuters promenad befinner dig mitt i citypulsen på Göteborgs paradgata Avenyn som erbjuder ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Carlandersparken, Humanisten och Näckrosdammen nås även dessa med lätthet, likaså knutpunkten Korsvägen och Landala torg där du med spårvagn når övrigt city. I området finns det dessutom välsorterade livsmedelsbutiker, caféer, bageri, grönsakshandel och restauranger. För den aktive ligger Mossens naturområde med elbelyst motionsslinga, tennisbanor samt friskvårdsanläggningen Fysiken endast en kort promenad bort.

Interiör

Högst upp i huset välkomnas ni in till denna mysiga och välplanerade pärla om 40 kvadratmeter, kliv in en ombonad hall med plats för avhängning av skor och ytterkläder till vänster. Extra förvaring finns i praktiska garderober. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Vidare in i lägenheten är köket beläget som har en fin balans mellan gammalt och nytt, köket är delvist renoverat men präglas av fina originaldetaljer som inger en fin karaktär. Köket går i ljusa toner i grått och vitt, här erbjuds gott om förvaringsmöjligheter och goda arbetsytor. Planlösningen mot vardagsrummet är öppen vilket skapar en trevlig och inbjudande atmosfär.

Det luftiga vardagsrummet har ett rikligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet som tillsammans med en generös takhöjd bidrar till en förstärkt känsla av rymd i rummet. Vardagsrummet kan med enkelhet möbleras med soffa och tillhörande möblemang samt matbord. Föreningen har fått beviljat bygglov för balkonger i fastigheten och balkongen kommer vetta ut från vardagsrummet vilket under sommarhalvåret kommer bli en förlängning av rummet. För mer information, gå in på föreningens hemsida.

Sovrummet vetter mot föreningens grönskande trädgård vilket ger ett lugnt och ostört läge för en god natts sömn. Rummet rymmer en mindre dubbelsäng, förvaring återfinns i praktisk skjutdörrsgarderob.

Badrummet är i neutral färgsättning. Badrumsmöbler finnes i form av toalett, tvättställ, spegel med belysning, vägghängt förvaringsskåp samt badkar.

Välkommen att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 42:1

TV/bredband

Via lägenhetens antennuttag distribueras kanalerna från det digitala marknätet. Medlemmarna har tillgång till minst 10 kanaler utan programkort förutsatt att man har en kompatibel TV/Box. Om man önskar fler kanaler har föreningens medlemmar tillgång till rabatterade priser via Boxer.

För den som önskar fler kanaler och bättre bild finns även marksänd digital-TV i antennätet.

Föreningens leverantör av nätaccess är Alltele. Uppkopplingen är 1 gigabit optisk fiber. Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. Bredbandet kostar sedan 125 kr/mån (tillkommer utöver månadsavgiften).

Parkering

Föreningen har 23 stycken parkeringsplatser till vilka det är separat kö.
Studenter på Chalmers kan lösa parkeringskort i närområdet.

För den som är folkbokförd på Gibraltargatan 19C är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 137 kr

Varav 125 kr/mån avser ett obligatoriskt tillägg för internet. I avgiften ingår även värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,82878%
Andel av årsavgiften är
0,82878%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1937

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Johanneberg 1937
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

HSB brf Johanneberg 1937 är en mycket välskött och omtyckt förening som bildades 1937 och består av två hus vilka totalt inrymmer 102 lägenheter och 2 st affärslokaler. Johanneberg 1937 har ett nära samarbete med grannföreningen Johanneberg 1936, vilken består av 3 st byggnader.

Ekonomi:
Föreningen har mycket god ekonomi med en låg belåning och en engagerad styrelse. Belåningsgraden ligger på 1172 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2018. Den ekonomiska förvaltningen handhas av HSB medan den tekniska förvaltningen sker internt. För närvarande finns inga planerade förändringar av månadsavgiften.

Föreningen avsätter varje år pengar till en yttre underhållsfond och följer en långsiktig underhållsplan med en översiktlig 30-årsplan och en mer detaljerad 5-årsplan.

Underhåll och renoveringar i urval:
1982 byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader. ROT-renovering utfördes 1982-1983 och innebar i korthet att avloppsstammar, vattenledningsrör och elledningar byttes samt att taket lades om. 1993 byttes samtliga fönster. Ett stort antal badrum renoverades 2005. Dränering runt fastigheten utfördes 2006. Trapphusen målades om och nya porttelefoner installerades 2006. Beviljat bygglov för balkongbygge i föreningen under 2019, läs mer under föreningens hemsida.

Läs den senaste årsredovisningen och besök gärna föreningens hemsida för vidare information: www.johanneberg1937.se

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
40 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
112

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Gibraltargatan 19 C

Gibraltargatan 19 C,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 2
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 058 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 23 C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 475 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 286 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  56,5 kvm / 14,5 kvm

  Visning: 2020-07-15 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 56
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 023 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lemansgatan 10
  Månadsavgift
  2 710 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Palmstedtsgatan 3B
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 447 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 38
  Månadsavgift
  3 066 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 29B
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 814 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!