Väldisponerad funkistvåa i populär HSB-förening

Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 21A

På förhand
Utgångspris
2 575 000 kr
Avgift
2 420 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
45,5 kvm

Väldisponerad funkistvåa i populär HSB-förening

Varmt välkommen till denna väldisponerade funkistvåa i stabil brf med låga avgifter samt tillgång till underbar takterrass.

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På föreningens gemensamma takterrass kan du njuta av sol från lunch fram till sen kväll. Gibraltargatan 21A - Bjurfors
På föreningens gemensamma takterrass kan du njuta av sol från lunch fram till sen kväll
Ett perfekt tillhåll en varm sommardag. Gibraltargatan 21A - Bjurfors
Ett perfekt tillhåll en varm sommardag
Varmt välkommen på visning till Gibraltargatan 21a!. Gibraltargatan 21A - Bjurfors
Varmt välkommen på visning till Gibraltargatan 21a!
Populära kvarterskrogen Johannebar finns precis runt husknuten. Gibraltargatan 21A - Bjurfors
Populära kvarterskrogen Johannebar finns precis runt husknuten
. Gibraltargatan 21A - Bjurfors
Närhet till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud. Gibraltargatan 21A - Bjurfors
Närhet till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett centralt läge i populära Johanneberg välkomnas ni till denna charmfulla funkistvåa. Lägenheten är ytterst väldisponerad och präglas av en luftig känsla med ett härligt ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck. Bostaden smyckas genomgående av bevarad charm från 30-talet så som tidstypiska rundade hörn, fönsterbräden i sten och generös takhöjd. Här erbjuds ett rymligt vardagsrum med generösa sällskapsytor där man har plats för både matsalsbord för många sittande gäster samt en större soffa med tillhörande möblemang. Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob. Trivsamt kök med gott om förvaring och arbetsytor, intill fönstret erbjuds en matplats för 2-4 personer. Snyggt helkaklat badrum med duschhörna bakom glasdörr och skön golvvärme.

Här bor man i en mycket populär och välskött HSB-förening med låga avgifter. Föreningens medlemmar har även tillgång till en stor gemensam takterrass med utemöbler där man kan njuta av solen under större delen av dagen och kvällen. Ett rikt restaurang- och caféutbud erbjuds utanför porten samt tillgång till all tänkbar service som matbutiker, gym och precis runt husknuten erbjuds mycket goda kommunikationer via busstrafiken. Tillsammans med närheten till Chalmers och med gångavstånd till hela citys rika utbud är det här det ultimata cityboendet.

Varmt välkommen till ett hem att trivas i!

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Gemensam takterrass med utemöbler som erbjuder sol under större delen av dagen och kvällen. Fin utsikt över närmrådet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga och gillestuga.

TV/bredband

Via lägenhetens antennuttag distribueras tio kanaler från det digitala marknätet som bekostas av föreningen. Via en boxer kan man sedan få tillgång till ytterligare kanaler. Man får då köpa till en boxer och ett programkort.

Föreningens leverantör av nätaccess är Alltele. Datorer ansluts med vanlig nätverkskabel, inga modem behövs. Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. Bredbandet kostar sedan 100 kr/mån (tillkommer utöver månadsavgiften). Fiberkabel finns indraget. Hastighet: ca. 100 Mbit/s.

Parkering

Föreningen förvaltar över 28 parkeringsplatser som kan hyras av föreningens medlemmar till en kostnad på 250 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

För den som är folkbokförd på adressen Gibraltargatan 21A är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65. Observera att under delar av året råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 420 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,68539%
Andel av årsavgiften är
0,68539%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Johanneberg 1936
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB brf Johanneberg 1936 är en stabil och omtyckt förening vilken bildades år 1936 och äger 3 byggnader som innehar totalt 156 lägenheter samt 3 lokaler på adresserna Gibraltargatan 21 A-E, Eklandagatan 67 A-D samt Lindströmsgatan 3 A-D. Föreningen har en mycket uppskattad förtroendeman som hjälper till med det vardagliga arbetet med medlemsfrågor och skötsel av husen. Mer information finns på föreningens hemsida med adress: www.johanneberg.com.

Exempel på utfört underhåll:
ROT-renovering skedde under 1983. 1994 gjordes balkongerna om samt att trapphusen målades. År 1996 lades ny takpapp. Samma år målades fönster om. Åren 1998-2000 skedde nyläggning av dränering runt byggnaderna. I samband med detta uppfördes även två stycken nya cykelplatser. År 1999 installerades ett data-/tele-/signalnät. År 2006 målades fönstren om på nytt. Under åren 2007-2010 gjordes trädgården mellan byggnaderna Eklandagatan/Gibraltargatan om till en öppnare och trevligare trädgård med synligt berg, gräsmattor, buskar samt belysning. År 2009 fräschades entrén upp med ommålning och uppsättning av nya belysningsarmaturer för bättre belysning. Under hösten 2009 köptes även nya terrassmöbler in, bestående av bord, stolar, bänkar och solstolar. 2013 gjordes en upprustning av föreningens gillestuga.

Föreningen kommer troligen att påbörja arbete kring fasadrenovering, förbättringsåtgärder av ventilation samt byte eller relining av stammar om några år. Föreningens förhoppning och ambition är att detta inte ska påverka månadsavgifterna. Föreningen diskuterar även solenergi. För att ta del av ytterligare information samt för att ta del av de planerade renoveringarna i föreningen, vänligen se årsredovisningen eller ta kontakt med en representant från styrelsen.

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning. Månadsavgifterna har varit oförändrade sedan 2003. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 575 000 kr
Lägenhetsnummer
51
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
45,5 kvm**

* Våningsplan 2 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
157

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Gibraltargatan 21A

Gibraltargatan 21A,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Palmstedtsgatan 3B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  2 090 000 kr
  Månadsavgift
  1 790 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lemansgatan 8
  Utgångspris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 640 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Volrat Thamsgatan 7C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 315 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 447 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 104
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 079 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 29B
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 814 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 636 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!