Väldisponerat funkishem med västerbalkong!

Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 38

På förhand
Avgift
4 880 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Väldisponerat funkishem med västerbalkong!

Trivsam funkistrea med generösa sällskapsytor, balkong vänd mot väster och fungerande öppen spis. Centralt läge med nära promenadavstånd till Avenyn.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Gibraltargatan 38 och en väldisponerad trea med fungerande öppen spis. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Välkomna till Gibraltargatan 38 och en väldisponerad trea med fungerande öppen spis
Väldisponerade ytor och formren funkisstil. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Väldisponerade ytor och formren funkisstil
Från vardagsrummet nås balkongen i soligt västerläge. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Från vardagsrummet nås balkongen i soligt västerläge
Interiörbild. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Näckrosdammen, en grönskande oas mitt i stan. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Näckrosdammen, en grönskande oas mitt i stan
Promenadavstånd till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Promenadavstånd till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I trivsamma kvarter, med närhet till allt du kan tänkas behöva, ligger denna fina trerummare. Här bor du med ett centralt läge där du efter bara några minuters promenad befinner dig mitt i citypulsen på Göteborgs paradgata Avenyn som erbjuder ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Carlandersparken, Humanisten och Näckrosdammen nås även dessa med lätthet, likaså knytpunkten Korsvägen och Landala torg där du med spårvagn når övrigt city. I området finns det dessutom välsorterade livsmedelsbutiker, caféer, bageri, grönsakshandel och restauranger. För den aktive ligger Mossens naturområde med elbelyst motionsslinga och tennisbanor samt friskvårdsanläggningen Fysiken endast en kort promenad bort.

Lägenheten återfinns två trappor upp i välskött fastighet anno 1939. I sann funkisanda är varje kvadratmeter exemplariskt nyttjad där rejäla sällskapsytor ger gott om plats för social gemenskap. De generösa fönsterytorna visar ett fantastiskt ljusspel som gör att framförallt vardagsrummet fullkomligt badar i ljus! Dessutom erbjuds bevarade tidstypiska attribut såsom fungerande öppen spis och fönsterbänkar i sten. De två sovrummen är vända mot gården och ligger med ett ostört och insynsskyddat läge. Lägg därtill en balkong i västerläge och lägenheten känns komplett!

Interiör

Rumsbeskrivning: I trivsamma Johanneberg välkomnas du till detta ljusa och välplanerade funkishem. Här bor du lugnt och skönt i ett område som präglas av sina grönskande omgivningar. Ett utmärkt läge med närhet till restauranger, nöjen, all tänkbar service samt mycket goda kommunikationer alldeles utanför portdörren.

När du öppnar upp dörren och tar klivet in i lägenheten möts du av en rymlig hall med plats för ytterkläder och skor samt bra förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

Till höger om hallen, med fönster mot gården, ligger köket. Med arbetsbänk i vinkel erbjuds bra arbetsytor samt god förvaring bakom vita skåpsluckor med träinramning. Ovan köksbänken är det kaklat i vitt. Intill fönstren finns det plats för ett köksbord. Maskinell utrustning finns i form av spis och ugn, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett nyinlagt laminatgolv med ekimitation.

Intill köket ligger det mindre sovrummet som även det nås från hallen. Idag används rummet som barnrum men passar även alldeles utmärkt som gästrum eller arbetsrum. Med fönster mot trädgården ligger rummet tyst och ostört, skyddat från insyn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv med ekimitation.

Hallen mynnar ut i det stora vardagsrummet med gott om plats för social gemenskap. Stora, öppna ytor ger plats för både matsalsbord och soffgrupp. Ett större fönsterparti i västligt läge bjuder in ljuset och förhöjer känslan av rymd i rummet. Kalla höst- och vinterkvällar värmer den öppna spisen gott samtidigt som den vår- och sommartid utgör ett vackert smycke att vila blicken på (I behov av sotning innan användning). Väggarna är vitmålade och golvet pryds av ekparkett.

Från vardagsrummet nås balkongen i soligt västerläge. Här njuter du av solen från lunch fram till sen kväll. Plats för utegruppsmöbel och trätrall på golvet.

I fil med vardagsrummet ligger det stora sovrummet. Med fönster mot gården ligger rummet tyst och insynsskyddat. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och klädbyrå. Dessutom bra förvaring i en garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv med ekimitation.

Från hallen nås badrummet som är inrett med vitt kakel med grå bård på väggarna och en ljusblå linoleummatta på golvet. Badrumsmöbler finns i form av toalett, handfat, spegelskåp och badkar.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge med plats för utegruppsmöbel.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via valfri leverantör.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65. Observera att det råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 880 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
5,527%
Andel av årsavgiften är
5,93438%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
2 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82 kvm

* Våningsplan 2 av 6.

Byggnadssätt

Byggår
1939
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gibraltargatan 38
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Byggnaden på Gibraltargatan 38 uppfördes 1939. Bostadsrättsföreningen, Brf Gibraltargatan 38 förvärvade fastigheten Göteborg Johanneberg 28:9 år 2015. Fastigheten är friköpt. I föreningen finns 23 lägenheter om totalt 1426 kvadratmeter. 21 lägenheter är bostadsrätter och 2 lägenheter är hyresrätter. Hyresrätterna är en så kallad "dold tillgång" för föreningen och när de avyttras så kommer kapitalet vid försäljningen att tillfalla föreningen. En omfattande renovering gjordes 1988. Byggnaden bedöms, efter en teknisk besiktning under våren 2015, vara i bra skick.

Brf Gibraltargatan 38, 769629-7071, registrerades 2015-03-02. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2015-08-18 och nuvarande stadgar 2015-03-02.

Ekonomisk förvaltning utförs av Husjuristerna.

Göteborgs stad planerar byggnation kring Chalmersområdet (Projekt: Gibraltarvallen). För mer information se www.goteborg.se/planochbyggprojekt

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Fiber via Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt tillgång till föreningens gemensamma cykelförråd och tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkrum.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
139

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Gibraltargatan 38

Gibraltargatan 38,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 286 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fribergsgatan 8
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 347 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  56,5 kvm / 14,5 kvm

  Visning: 2020-07-15 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lemansgatan 10
  Månadsavgift
  3 903 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Gyllenkrooksgatan 5
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2020-07-07 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Utlandagatan 22
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  6 658 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  111 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 104
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 079 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Golvläggaregatan 4D
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 464 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-07-14 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!