Drömlikt hem som erbjuder det allra mesta

Johanneberg, Göteborg

Gyllenkrooksgatan 15

På förhand
Utgångspris
3 895 000 kr
Avgift
3 871 kr
Antal rum
3
Boarea
70 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Drömlikt hem som erbjuder det allra mesta

Ljus citytrea i byggnad anno 1939 belägen högt med magnifik utsikt, eldningsbar öppen spis samt stor balkong i sydvästligt läge.

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Brf Gyllenkrooksgatan 13:15. Gyllenkrooksgatan 15 - Bjurfors
Varmt välkommen till Brf Gyllenkrooksgatan 13:15
Med kända landmärken i sikte erbjuds du en magisk utsikt vilken är lika vacker dag som kväll. Gyllenkrooksgatan 15 - Bjurfors
Med kända landmärken i sikte erbjuds du en magisk utsikt vilken är lika vacker dag som kväll
. Gyllenkrooksgatan 15 - Bjurfors
Föreningen erbjuder ett tidstypiskt trapphus som sig bör. Gyllenkrooksgatan 15 - Bjurfors
Föreningen erbjuder ett tidstypiskt trapphus som sig bör
. Gyllenkrooksgatan 15 - Bjurfors
Här bor du med närhet till ljuvliga Näckrosdammen.... Gyllenkrooksgatan 15 - Bjurfors
Här bor du med närhet till ljuvliga Näckrosdammen...

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett alldeles utsökt utsiktsläge, på högt våningsplan och enkelriktad gata, återfinns denna underbara trea om 70 kvadratmeter. Här bor du lugnt och tyst, inbäddad i grönska och med närhet till det mesta du kan tänkas behöva.

I sann funkisanda är varje kvadratmeter exemplariskt nyttjad där rejäl sällskapsyta ger gott om plats för social gemenskap. De generösa fönsterpartierna inbjuder ett fantastiskt ljusspel vilket gör att bostaden fullkomligt badar i ljus. Lägg därtill en hänförande utsikt över Göteborgs många landmärken och du har en bostad utöver det vanliga.

Bland bostadens många utsökta inslag hittar du det väl tilltagna vardagsrummet, där den eldningsbara öppna spisen sprider hemtrevnad och värme. Även det rofyllda sovrummet beläget mot föreningens innergård, med utgång till den stora balkongen med sol från förmiddag till kväll. Köket är smakfullt totalrenoverat med vita skåpluckor från välrenommerade Kvick. Givetvis finns diskmaskin. Det andra sovrummet lämpar sig utmärkt som kontor, gäst- eller barnrum. Badrummet, med tvättmaskin, är helkaklat och renoverades 2009. Dessutom erbjuds mycket goda förvaringsmöjligheter i bostadens många garderober.

Likväl erbjuds gott om tidstypiska detaljer från det sena 30-talet såsom serveringsskåp, generös takhöjd, originalgarderober, fiskbensparkett samt fönster och fönsterbänkar.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift
3 871 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0257%
Andel av årsavgiften är
2,58647%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
36
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
70 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.

Byggnadssätt

Byggår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
186

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gyllenkrooksgatan 13:15
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 1990 och förvärvade 2004 fastigheterna Krokslätt 86:18 samt Krokslätt 86:3 med adresser Gyllenkrooksgatan 13 och 15. Föreningen äger sin mark och brf Gyllenkrooksgatan 13:15 är ett privatbostadsföretag, dvs. en äkta förening.

Fastigheterna bebyggdes 1939 och består av två flerbostadshus. Föreningen upplåter 48 lägenheter med bostadsrätt och 1 mindre lägenhet med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är 19 st 1 rok, 8 st 2 rok, 17 st 3 rok och 5 st 4 rok.

Under 2016 inredde föreningen vinden till två nyproducerade vindslägenheter, en i uppgång nr 13 och en i uppgång nr 15. Dessa såldes 2017 och vinsten tillföll bostadsrättsföreningen. Den kvarvarande hyresrätten utgör också en stor dold ekonomisk tillgång. När denna sägs upp kommer lägenheten att upplåtas med bostadsrätt och intäkten kommer att tillfalla föreningens kassa.

I samband med vindsbyggnationen 2016 har föreningen genomfört fasad-, tak-, samt balkongrenovering. I samband med renoveringen förstorades även balkongerna.

Exempel på tidigare utfört arbete:
2019 - Spolning av stammar
2018 - Reparation i hisschakt på Gyllenkrooksgatan 13
2018 - Nedtagning av träd samt nyplantering av träd
2018 - Nya stadgar
2018 - Nya andelstal där man separerar andelstalen för drift och kapital
2017 - OVK-kontroll
2012 - Renovering av entrédörrar och portar
2010/2011 - Fönsterrenovering
2010 - Justering av värmesystem, inkl pump- och ventilbyte
2007 - Målning av trapphus
2007 - Byte av hissmaskineri och renovering av hisskorgar
2006/2007 - Byte till säkerhetsdörrar
2006 - Installation av torkrum för Gyllenkrooksgatan 13
2006 - Installation av postboxar
2005-2006 - Badrumsrenovering
2005-2006 - Rörstambyte
2005-2006 - Elstambyte

Föreningen följer en underhållsplan vilken upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2047. Inom det närmsta ska förbättringsarbete göras med anledning av OVK-protokoll. Relining av stammarna under bottenplattan kommer att ske i slutet av året och för detta behöver inte nytt lån tas. Föreningen ska även installera elektroniska lås till flertalet av de gemensamma utrymmena.

Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC. Föreningens ekonomi är stabil med en låg belåning och ett nyckelvärde om 4 260 kr/kvm enligt årsredovisning 2018. 2016 upptogs nya lån för att bekosta vindsbyggnationer, balkonger, renoveringar etc. Inför 2017 och 2018 behölls månadsavgifterna oförändrade. Inför 2019-04-01 höjdes månadsavgifterna med 1 %. Detta motiverades av förväntat ökade kostnader för elnät, fjärrvärme, vatten etc. Senaste avgiftshöjningarna skedde kring 2014 och kring 2008, båda gångerna höjdes avgifterna med cirka 3%. Några kommande avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget (2019-10-10).

Föreningen tillämpar differentierade andelstal, vilket bland annat möjliggör för medlemmar att skjuta till pengar för att sänka sin månadsavgift.

Föreningen arbetar aktivt med att höja boendekvalitén och ser gärna att medlemmar engagerar sig i föreningens arbete. Gemensam vår- och höststädning sker varje år. Trappstädning sköts av extern firma.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se deras senaste årsredovisningar.

Parkering

Föreningen förvaltar över en garageplats. Separat kö gäller. Kostnaden för garageplatsen är cirka 1400 kr/månad.

För er som är folkbokförda i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

På Gyllenkrooksgatan 10 finns även ett parkeringsgarage som ägs och drivs av Ernst Rosén. Kontakta: info@ernstrosen.se för mer information. SGS hyr även ut parkeringsplatser i ett parkeringsgarage på Utlandagatan/Olofshöjd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband via Com Hem. Bredband ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mindre innergård.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor, den ena är belägen på Gyllenkrooksgatan 13 och den andra på Gyllenkrooksgatan 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.

Förvaringsmöjligheter för cyklar finns på innergården. Föreningen nyttjar även ett tidigare garage som cykelrum. Ett mindre barnvagnsrum inomhus finns också.

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Gyllenkrooksgatan 15

Gyllenkrooksgatan 15,
412 82 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Utlandagatan 35B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 442 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 24D
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 38
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  4 977 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-12-01 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 14
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 583 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Spaldingsgatan 5
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 644 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-12-07 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-12-07 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!