Bjurfors Exklusiv presenterar en villa med ikonisk arkitektur, högt läge och panoramautsikt

Johanneberg, Göteborg

Högströmsgatan 7

Exklusiv
Besiktigad
På förhand
Utgångspris
10 200 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1109 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
217 kvm / 45 kvm

Visning

 • måndag 12/4, KL 17:30 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • onsdag 14/4, KL 12:00 - 13:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • onsdag 14/4, KL 17:00 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Bjurfors Exklusiv presenterar en villa med ikonisk arkitektur, högt läge och panoramautsikt

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02

 • Extra kontaktperson

  Andrea Alexandersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Villans låga tegelfasad och formrena arkitekturlinjer känns igen från det tidiga 70-talet. Det som dock får denna stora, kvadratiska byggnad att bokstavligen sticka upp är de två svagt sluttande takpartierna med asymmetriska glastrianglar i ändarna. Formspråket är tidlöst modernt. Denna villa, ritad av arkitekt Jonas Jonsson 1973, är ett utmärkt exempel på god arkitektur. Ljuset faller i kaskader från närmast heltäckande glaspartier på villans baksida. Panoramautsikten är fri ner över de grönskande områdena längs Mölndalsvägen och bort mot höjderna vid Örgryte Skår. Ekparketten i holländsk läggning flyter ut över stora och öppna sällskapsytor med inslag av tegel och vit träpanel. Bland många huvudnummer bör nämnas den stora master bedroom-sviten med dressing room och badrum samt det övre planets fascinerande sällskapsytor med utsikt och strålande ljus i tre väderstreck. Här går tankarna till internationella gallerimiljöer där arkitekterna har fått ta ut svängarna. Villans höga och privata läge, inbäddat i grönska, gör platsens atmosfär mycket speciell och troligen ensam i sitt slag. Det fridfulla och exklusiva läget till trots har du bara ett par minuter på cykeln in till folklivet vid Korsvägen.

Interiör

Ta av från Framnäsgatan som genomkorsar Nedre Johanneberg och följ den smala Högströmsgatan som sluttar uppåt. Till vänster passerar du Engelska skolans långa, vackra byggnad från 1927 och till höger ligger en liten rad med villor. Gatan slutar i en grönskande vändplats uppe på krönet – här tronar den på samma gång lågmälda som smått spektakulära privatvillan i mörkt tegel. Gestaltningen, med den låga fasaden och de uppstickande takpartierna på det annars platta plåttaket, känns tidlöst modern.

Parkera på uppfarten framför garaget, villan ligger inramad av välskött liguster. Gruset knastrar på gången fram till entrén som är inramad av grönytor och med en stensatt patio i soligt sydvästläge. En präktig Rhododendron tronar i häckens hörn, stensättningen försvinner runt hörnet.

Villans fantastiska ljus möter redan innanför entrédörren. Här står du i en delvis teglad ljussluss där ett brett, takhögt glasparti avgränsar in mot hallen. Ett större glasparti invid entrédörren tar in ljus även från entrésidan. En spiraltrappa försvinner upp till övre plan varifrån ytterligare ljus faller ner. Till vänster kan dina gäster hänga av sig ytterkläderna.

Bakom nästa dörr breder den blonda ekparketten i holländsk läggning ut sig i hallen som på båda sidor förbinder till två sovrum på vardera sidan om entrén. Rummen är speglade och känns lagom som barn- eller tonårsrum. De har båda parkett, tre garderober och vänder sina stora fönster mot entrésidan. Uppe vid rummens vita paneltak löper smala ovanfönster som släpper in ytterligare ljus.

Tillbaka i hallen skymtar grönskan och utsikten bortom sällskapsytornas stora glaspartier. Hallen breddar sin ekparkett längs en teglad vägg och avslöjar de stora och mycket ljusa sällskapsytorna. Ljuset faller in från två väderstreck och sällskapsytornas bortre vägg består av närmast heltäckande glaspartier med enastående utsikt. Det vita paneltaket bidrar till känslan av en tidlöst blond och luftig atmosfär.

En varm kväll släpps gästerna ut på villans stora terrass, delvis under tak. En sommarkväll är stämningen mycket speciell här ute på de stora ytorna med skiffer och trä, platsen är skyddad från insyn. Det höga, fria läget ger ett nästan andlöst panorama ut över Mölndals grönska och bort mot höjderna i Örgryte och Skår. Trädgårdens blommande grönska mynnar ut i fria grönytor med fruktträd, på den del av tomten som sluttar svagt neråt. När mörkret har fallit glittrar ljusen bortom takåsarna nedanför dig.

En svalare kväll står middagsbordet dukat i sällskapsytornas stora matsalsdel. Via ett enormt panoramafönster är stadens ljus långt där nere en given inramning till fester och middagar med många längs bordet. Den teglade innerväggen är flankerad av högsmala glaspartier. Känslan av att sitta upphöjd och skyddad är påtaglig.

Bakom en dörr i matsalen öppnar sig det ljusa köket med parkett och tidlöst formren inredning från HTH. I glaspartierna mot trädgården leder en dörr ut till en skyddad och stensatt uteplats med morgonsol. Köket har arbetsytor i rostfritt och sten, en liten köksö med granitskiva ger plats för morgonens första espresso.

Till vänster om sällskapsytorna ligger villans stora master bedroom en suite med dressing room och stort badrum. Sovrummet har samma vackra ekparkett och stora glaspartier i två väderstreck. Även härinne är himmel, ljus och utsikt ständigt närvarande. Ekparketten följer med in i ett dressingroom och en inre hall med ingång till det stora badrummet. Det har klinker, vitt helkakel, badkar, duschhörna, dubbla handfat och wc. Härifrån når du även villans alldeles lagom stora bastu.

Från badrummet kommer du även ut i entréhallen vilket gör badrummet tillgängligt för planets två sovrum. Till höger finns en dörr in till villans tvättstuga med vask, förvaring, arbetsytor och maskiner. Härifrån nås också det stora och långa garaget med plats för två bilar. Här finns även rymlig förvaring på ett högt loft.

Via entréhallens formrena spiraltrappa i ek och smidesstål öppnar sig det övre planets överraskande stora och härliga sällskapsytor med ljus från tre olika väderstreck. Tidlöst rena och fascinerande arkitekturlinjer för tankarna till klassiska takvåningar eller gallerimiljöer. Kanske är det här uppe du kopplar gitarren till förstärkaren eller fäller upp staffliet.

Ytornas kortsidor har närmast heltäckande glaspartier som följer de branta respektive mycket svagt sluttande taklinjerna. På golvet vilar en ljus 1-stavsparkett och takpartierna har vit träpanel och synliga takbjälkar. Utsikten över stad och grönska blir om möjligt än mer dramatisk. Närmast spiraltrappan finns en möblerbar hall och ett badrum. Från de öppna ytorna leder en dörr in till ett charmfullt gäst- eller tonårsrum med takfönster i snedtaket.

Sammantaget är detta en stor och ljus villa om 217 kvm, plus biarea om 45 kvm på ett mycket högt, grönskande och privat läge.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 175:16

TV/bredband

Fiber

Övrigt

Toppen läge med bara en kort promenad via vackra Näckrosdamsparken till Götaplatsen med Avenyn. Här bor man strategiskt med även Chalmers och Sahlgrenska inom gångavstånd.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 200 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
217 kvm*
Tomtarea
1109 kvm
Biarea
45 kvm

* Enligt mätbevis 2021-03-17

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1973
Fasad
Tegel/trä
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El
Takbeklädnad
Betongpannor/falsad plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
Isolerglas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
123
Energideklarationsdatum
2021-03-17

Tomt

En stor tomt med härliga gräsytor för lek och spring. Här kan man njuta av egna godsaker från persikoträd, körsbärsträd, plommonträd, äppelträd och vinbärsbuskar. Vill man odla egna grönsaker så finns det plats för det.

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 622 000 kr
Byggnadsvärde
3 340 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
33 000 kr
Försäkring
6 400 kr
Vatten/Avlopp
7 200 kr
Summa
46 600 kr

I VA kostnaden ingår renhållning

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 691 000 kr

Området

Mäklaren om Johanneberg

SMÅSTADSLIV MITT I CENTRALA GÖTEBORG
När du bor i Johanneberg får du det bästa av två världar. På en kort promenad når du Göteborgs mittpunkt vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten till ett stillsamt småstadsliv med gröna parker, härliga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

SVERIGES FÖRSTA FUNKISOMRÅDE
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs innerstad – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Arkitekturen i Johanneberg är enhetlig då merparten av husen byggdes på 1940-talet i utpräglad funkisstil.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom hittar du många mindre grönytor mellan bostadshusen, där du kan ta en spontan paus. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, så är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år så barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen vilket bidrar till att många unga bor i Johanneberg. Även Göteborgs universitet har flera institutioner i närheten, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Högströmsgatan 7

Högströmsgatan 7,
41264 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02

 • Extra kontaktperson

  Andrea Alexandersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08