Välplanerad funkistvåa med låg månadsavgift i stabil brf

Johanneberg, Göteborg

Lindströmsgatan 3D

På förhand
Utgångspris
2 450 000 kr
Avgift
2 397 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
45 kvm

Välplanerad funkistvåa med låg månadsavgift i stabil brf

Väldisponerat hem med stilrent kök som präglas av sitt lugna läge och generöst ljusinsläpp från stora fönster. Stabil brf med stor gemensam takterrass

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till brf Johanneberg 1936 och Lindströmsgatan 3D!. Lindströmsgatan 3D - Bjurfors
Varmt välkomna till brf Johanneberg 1936 och Lindströmsgatan 3D!
Medlemmarna har tillgång till föreningens gemensamma takterrass med underbar utsikt över närområdet. Lindströmsgatan 3D - Bjurfors
Medlemmarna har tillgång till föreningens gemensamma takterrass med underbar utsikt över närområdet
Ett perfekt tillhåll en varm sommardag. Lindströmsgatan 3D - Bjurfors
Ett perfekt tillhåll en varm sommardag
Här kan man njuta av sol från lunch fram till sen kväll. Lindströmsgatan 3D - Bjurfors
Här kan man njuta av sol från lunch fram till sen kväll
Populära kvarterskrogen Johannebar finns precis runt husknuten. Lindströmsgatan 3D - Bjurfors
Populära kvarterskrogen Johannebar finns precis runt husknuten
Gångavstånd till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud. Lindströmsgatan 3D - Bjurfors
Gångavstånd till Kungsportsavenyn med dess rika nöjesutbud

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett centralt och samtidigt lugnt läge i tidstypisk funkisfastighet välkomnas ni till denna fina tvåa. Lägenheten är ytterst välplanerad och präglas av en luftig känsla med ett härligt ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck. Bostaden smyckas genomgående av bevarad charm från 30-talet så som tidstypiska rundade hörn, fönsterbräden i sten och generös takhöjd. Planlösningen erbjuder ett rymligt vardagsrum med generösa sällskapsytor där man får plats med både matsalsbord för många sittande gäster och en soffgrupp med tillhörande möblemang. Sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i en stor garderob. Snyggt renoverat kök med stilrena materialval och modern utrustning, intill fönstret där morgonsolen skiner in finns plats för ett bord för två personer. Ljust helkaklat badrum med duschhörna.

Här bor man i en stabil och omtyckt HSB-förening med låga avgifter där man även har tillgång till en stor gemensam takterrass i perfekt solläge där man kan njuta av många härliga sommarkvällar tillsammans med vänner. Ett centralt men samtidigt lugnt läge där ett rikt restaurangutbud erbjuds direkt runt husknuten. Området präglas samtidigt av grönska och det är alltid lätt att hitta en skön plats i solen på någon av de många gräsmattorna. Chalmers ligger bara ett stenkast bort och det finns mycket goda bussförbindelser in till Avenyn, Korsvägen och Sahlgrenska precis runt husknuten där fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Under skoltermin finns även buss 55 som går mellan Chalmers Johanneberg campus och Chalmers Lindholmen campus. Dessutom finns ett brett utbud av olika träningsanläggningar i närområdet och Mossens elljusspår nås endast några minuter bort.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Johanneberg 1936
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB brf Johanneberg 1936 är en stabil och omtyckt förening vilken bildades år 1936 och äger 3 byggnader som innehar totalt 156 lägenheter samt 3 lokaler på adresserna Gibraltargatan 21 A-E, Eklandagatan 67 A-D samt Lindströmsgatan 3 A-D. Föreningen har en mycket uppskattad förtroendeman som hjälper till med det vardagliga arbetet med medlemsfrågor och skötsel av husen. Mer information finns på föreningens hemsida med adress: www.johanneberg.com.

Exempel på utfört underhåll:
ROT-renovering skedde under 1983. 1994 gjordes balkongerna om samt att trapphusen målades. År 1996 lades ny takpapp. Samma år målades fönster om. Åren 1998-2000 skedde nyläggning av dränering runt byggnaderna. I samband med detta uppfördes även två stycken nya cykelplatser. År 1999 installerades ett data-/tele-/signalnät. År 2006 målades fönstren om på nytt. Under åren 2007-2010 gjordes trädgården mellan byggnaderna Eklandagatan/Gibraltargatan om till en öppnare och trevligare trädgård med synligt berg, gräsmattor, buskar samt belysning. År 2009 fräschades entrén upp med ommålning och uppsättning av nya belysningsarmaturer för bättre belysning. Under hösten 2009 köptes även nya terrassmöbler in, bestående av bord, stolar, bänkar och solstolar. 2013 gjordes en upprustning av föreningens gillestuga. Digital-TV och nya gemensamma tvättmaskiner köptes in 2016. 2017 installerades en extra soplucka.

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning. Månadsavgifterna har varit oförändrade sedan 2003. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Månadsavgift

Avgift
2 397 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,67911%
Andel av årsavgiften är
0,67911%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 450 000 kr
Lägenhetsnummer
103
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
45 kvm

Området

Mäklaren om Johanneberg

SMÅSTADSLIV MITT I CENTRALA GÖTEBORG
När du bor i Johanneberg får du det bästa av två världar. På en kort promenad når du Göteborgs mittpunkt vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten till ett stillsamt småstadsliv med gröna parker, härliga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

SVERIGES FÖRSTA FUNKISOMRÅDE
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs innerstad – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Arkitekturen i Johanneberg är enhetlig då merparten av husen byggdes på 1940-talet i utpräglad funkisstil.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom hittar du många mindre grönytor mellan bostadshusen, där du kan ta en spontan paus. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, så är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år så barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen vilket bidrar till att många unga bor i Johanneberg. Även Göteborgs universitet har flera institutioner i närheten, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Lindströmsgatan 3D

Lindströmsgatan 3D,
412 61 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 54A
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 683 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kristinehöjdsgatan 7
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Utlandagatan 35B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 442 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2021-02-28 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 24D
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre buråsliden 9B
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 712 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!