Arkitektritad etagelägenhet i populära Johanneberg!

Johanneberg, Göteborg

Olof Rudbecksgatan 13B

Utgångspris
2 990 000 kr
Avgift
3 245 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 7
Boarea / Biarea
42 kvm / 29 kvm

Arkitektritad etagelägenhet i populära Johanneberg!

Varmt välkommen till denna arkitektritade etagelägenhet om totalt 71 kvm, fördelat på 42 kvm boarea samt 29 kvm biarea nyproducerad 2016

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna unika bostad på Olof Rudbecksgatan 13B!. Olof Rudbecksgatan 13B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna unika bostad på Olof Rudbecksgatan 13B!
Generösa sällskapsytor präglar bostaden, här ges plats för större soffgrupp. Olof Rudbecksgatan 13B - Bjurfors
Generösa sällskapsytor präglar bostaden, här ges plats för större soffgrupp
Bjud in till middagar i goda vänners lag. Olof Rudbecksgatan 13B - Bjurfors
Bjud in till middagar i goda vänners lag
Köket har stilren inredning från Kvik. Olof Rudbecksgatan 13B - Bjurfors
Köket har stilren inredning från Kvik
Här erbjuds det mesta för den matlagningsintresserade. Olof Rudbecksgatan 13B - Bjurfors
Här erbjuds det mesta för den matlagningsintresserade
Bostaden präglas genomgående av moderna och stilsäkra materialval. Olof Rudbecksgatan 13B - Bjurfors
Bostaden präglas genomgående av moderna och stilsäkra materialval

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna arkitektritade etagelägenhet om totalt 71 kvm, fördelat på 42 kvm boarea samt 29 kvm biarea nyproducerad 2016. I ett välhållet funkishus i populära Johanneberg är detta underbara hem beläget med social planlösning samt egen ingång! Här bor du i ett ljust och unikt hem för den kräsne mitt i centrala stan med närhet till Chalmers. Bostaden präglas av sin genomtänkta planlösning med en naturlig uppdelning i form av generösa sociala ytor i det första planet och en privat del på det nedre planet. Direkt när man stiger in genom den privata entrén slås man av ett fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som bidrar till en härlig känsla av rymd tillsammans med väggar i ljusa kulörer. Du erbjuds även ett stilrent kök samt öppen planlösning mot vardagsrummet som med lätthet kan möbleras med större soffgrupp samt matbord och annat möblemang efter önskemål. En trappa ner på den mysiga nedervåningen erbjuds en mer privat svär, här kan rummet disponeras som sovrum med plats för större dubbelsäng och tillhörande möblemang efter era önskemål. Det återfinns även mycket bra förvaring i en stor skjutdörrsgarderob samt möjlighet att även ha en kontorsdel eller annat om så önskas.

I föreningen finns även övernattningslägenhet och bastu, till lägenheten hör ett förråd. Här bor du en kort promenad från Näckrosdammen, Carlanderska Parken, Chalmers, Götaplatsen och Korsvägen. Vill du hellre ta bussen går det flera busslinjer in till stan och från Korsvägen nås många spårvagnslinjer.

Välkomna till ett hem att trivas i!

Rumsbeskrivningar

Allmän beskrivning

I populära Johanneberg välkomnas ni till denna unika etagelägenhet belägen på Olof Rudbecksgatan 13B. Lägenheten är rofyllt belägen på husets gavel där man har en privat entré. När man stiger in i bostaden slås man omedelbart av ljusflödet och stora sociala ytor på lägenhetens övre plan. Fönsterpartiet i gavelläge skänker ljus från två väderstreck som samspelar fint med våningsplanets ljusa väggar och golv, tillsammans skapar detta en trivsam miljö.

I hallen finns gott om plats för avhängning i form av två stycken garderober. På golvet ligger en stilrent vitlaserat golv som löper över hela våningsplanet.

Till höger nås det stilfulla köket med köksinredning från Kvik. Inredningen består av vita släta köksluckor som döljer gott om bra förvaring och integrerade vitvaror vilket bidrar till den moderna och stilrena känslan. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin för att underlätta vardagen. Här erbjuds det mesta som den matlagningsintresserade kan tänkas önska och intill köket finns även en naturlig plats för ett matbord om så önskas.

Vardagsrummet är stort och erbjuder gott om möbleringsalternativ. Här ryms en soffa med tillhörande möblemang med lätthet och man har ett fint ljusinsläpp från stora fönster i två vädersträck tack vare gavelläget.

Badrummet är beläget på övervåningen. Inredningen består klinkergolv i mörkblått med underliggande skön golvvärme samt vita kaklade väggar med en mörkblå bård. Utrustningen består av: handfat i kommod med ovansittande spegel, wc, handdukstork samt duschhörna med vikbara glasväggar.

En trappa ner nås den mysiga nedervåningen (räknas som biarea på 29 kvm). Här erbjuds generösa ytor för valfritt möblemang samt ypperliga förvaringsutrymmen i form av garderobsvägg längs ena långsidan av rummet. På golvet ligger en fin heltäckningsmatta som bidrar till den varma och ombonade känslan i rummet.

Välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Hämplingen i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Hämplingen består av 80 bostadsrättslägenheter och 1 bostadsrättslokal. Sammanlagd lägenhets- och lokalyta är 4 172 kvm. Fastigheten är byggd 1944 och är i gott skick.

Ekonomi:
Föreningen har god ekonomi. Avgifterna höjdes senast 2019-01-01 med 2%. Den ekonomiska förvaltningen handhas av HSB.

Renoveringar - Utförda och planerade

I slutet av 80-talet byttes V/A-stammar i kök och badrum samt taket och elen i fastigheten sågs över och även fasaden renoverades.
2007 - installerades nyckelbrickor och tillhörande läsare till ytterdörrar samt byte utav frånluftsfläkt. Samma år renoverades hisskorgar, balkonger besiktigades och högryckspolning av avloppsstammar i kök och badrum utfördes.
2008 - Energibesiktning av fastigheten skedde 2008.
2009 - Gjordes en stor satsning på utomhusmiljön med nya planteringar etc.
2017 - Genomfördes en större renovering i form fönsterbyten, byte av balkongskärmar och takpannor samt rengöring av fasaden.
2018 - Byttes tvättmaskin och torktumlare ut i tvättstugan- För akuttvättstugan byttes torktumlaren ut.

Föreningen har inga större planerade renoveringar utan följer underhållsplan.

Parkering

Parkeringsföreningen Trollspisen har ett antal parkeringsplatser vilka delas mellan medlemmar i Hämplingen respektive Brf Göteborgshus 2 på Olof Rudbecksgatan. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö.

Hämplingen har även fyra egna parkeringsplatser som är belägna utanför huset. Även till dessa platser är det separat kö.

I backen utanför föreningens byggnad erbjuds två timmars gratis parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad. (För att ta del av digital-TV krävs att man själv skaffar en digital mottagare, som kan vara en box eller en inbyggd mottagare i teven.)

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal med Bredbandsbolaget. Avtalet innebär fiberoptiskt bredband (100 Mbit/sek) för en kostnad om för närvarande 200kr/månad för den som önskar.

Gemensamma utrymmen

Det finns flera fina gemensamma utrymmen i form av bastu med relaxavdelning, cykelförråd, barnvagnarna samt ett övernattningsrum som kan hyras för 100 kr/natt. Det finns två stycken stora, gemensamma uteplatser som kan nyttjas av medlemmarna. Föreningen har även två gemensamma tvättstugor, en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner och två torkrum samt en akuttvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp.

Byggnadssätt

Byggår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns flera fina gemensamma utrymmen i form av: bastu med relaxavdelning, cykelförråd samt ett övernattningsrum som kan hyras för 100 kr/natt. Föreningen har även två gemensamma tvättstugor, en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner och två torkrum samt en akuttvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp. Till lägenheten hör även ett förråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad. (För att ta del av digital-TV krävs att man själv skaffar en digital mottagare, som kan vara en box eller en inbyggd mottagare i teven.)

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal med Bredbandsbolaget. Avtalet innebär fiberoptiskt bredband (100 Mbit/sek) för en kostnad om för närvarande 200kr/månad för den som önskar.

Parkering

Parkeringsföreningen Trollspisen har ett antal parkeringsplatser vilka delas mellan medlemmar i Hämplingen respektive Brf Göteborgshus 2 på Olof Rudbecksgatan. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö. Hämplingen har även fyra egna parkeringsplatser som är belägna utanför huset. Även till dessa platser är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 245 kr

I avgiften ingår även värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,50765%
Andel av årsavgiften är
1,50765%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 990 000 kr
Lägenhetsnummer
81
Våningsplan
1 av 7*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
42 kvm**
Biarea
29 kvm

* Etagelägenhet. Våningsplan 1 av 7.

** Totalytan på 71 kvm fördelas på 42 kvm boarea och 29 kvm biarea 1
1 Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
100 kr
Försäkring
190 kr
Summa
290 kr

Dessa kostnader varierar beroende på elförbrukning och antal personer i hushållet.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
100

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Olof Rudbecksgatan 13B

Olof Rudbecksgatan 13B,
412 60 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 2
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 058 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 286 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  56,5 kvm / 14,5 kvm

  Visning: 2020-07-15 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 56
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 023 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Palmstedtsgatan 3B
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 447 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Golvläggaregatan 4D
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 464 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-07-14 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 29B
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 814 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!