Ljuvlig trea med två balkonger

Johanneberg, Göteborg

Örnehufvudsgatan 3

Utgångspris
3 695 000 kr
Avgift
4 151 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 26/5, KL 11:30 - 12:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 27/5, KL 17:00 - 17:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ljuvlig trea med två balkonger

Mycket ljus och trivsam trea med två balkonger. Flertalet originaldetaljer bevarade i sann funkisanda.

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Bilder

Välkommen till funkis i sin bästa form på Örnehufvudsgatan 3. Örnehufvudsgatan 3 - Bjurfors
Välkommen till funkis i sin bästa form på Örnehufvudsgatan 3
Lägenheten har två fantastiska balkonger - för såväl morgon som eftermiddagssol. Örnehufvudsgatan 3 - Bjurfors
Lägenheten har två fantastiska balkonger - för såväl morgon som eftermiddagssol
. Örnehufvudsgatan 3 - Bjurfors
Lätt att möblera vardagsrummets ljusa ytor. Örnehufvudsgatan 3 - Bjurfors
Lätt att möblera vardagsrummets ljusa ytor
. Örnehufvudsgatan 3 - Bjurfors
Plats för många kring middagsbordet!. Örnehufvudsgatan 3 - Bjurfors
Plats för många kring middagsbordet!

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Alternativ planskiss

Beskrivning

Beskrivning

På Örnehufvudsgatan 3 erbjuds ni ett ljust och fritt läge och två ljuvliga balkonger med utsikt över det grönskande närområdet. På den ena balkongen erbjuds morgon- och förmiddagssol och på den andra kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Hela lägenheten präglas av en känsla av hemtrevnad tack vare stilrena materialval i fin kombination med bevarade originaldetaljer från funkiseran. Det luftiga vardagsrummet har generösa ytor för socialt umgänge och det finns med enkelhet plats för såväl en soffgrupp som matsalsgrupp. Tidsenligt renoverat kök med goda förvaringsmöjligheter och en bra matplats, även här. Genomgående erbjuds mycket god förvaring i bostaden, i det stora sovrummet finns inte mindre än 9 garderober! Det mindre sovrummet kan med fördel användas som kontor, barn- eller gästrum. Vackert parkettgolv löper genom hall, vardagsrum, sovrum och gästrum och tillsammans med den bevarade funkischarmen bidrar det till ett mycket trivsamt hem. Varmt välkommen!

Det är inte svårt att förstå varför Johanneberg har blivit så omtyckt med sitt centrala men samtidigt lugna läge, omgivet av härliga grönområden samt ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. Här bor ni i en grön och rogivande stadsdel med promenadavstånd till Götaplatsen och Avenyn med dess stora utbud av restauranger, butiker och övriga nöjen. Runt husknuten har ni tillgång till all tänkbar service, skolor, förskolor samt mycket goda kommunikationer via kollektivtrafik.

Interiör

Välkommen upp till en ljus trea med grönskan som närmsta granne, åt båda håll. Redan i hallen gör sig den fina, bevarade charmen påmind. Här ligger fin stavparkett på golv och vackra, tidstypiska dörrar med frostat spegelglas öppnar upp mot vardagsrummet. Den generösa takhöjden som märks av redan här finns genomgående i alla rum, något som bidrar till den ljusa och trivsamma känsla som detta hem förmedlar. Avhängning sker direkt till höger med plats för både jackor och skor och till vänster finns en infällbar pall som sittmöbel.

Vidare in i lägenhetens härliga vardagsrum, ett stort socialt rum med underbart ljusinsläpp. Här finns gott om plats att umgås såväl runt middagsbordet tillsammans med vänner som i soffan en slapp fredagskväll. Utanför fönstret skymtar balkongen, en given favoritplats när solen ligger på på förmiddagarna under sommarhalvåret. Vardagsrummets rymd gör det enkelt att möblera och det kan med fördel stå ett stort matbord, en stor soffa, soffbord och tv-bänk samt ytterligare fåtölj eller förvaringsmöbel här. I vardagsrummet ligger en fin fiskbensparkett på golv, fönstren pryds av fönsterbänkar i original och väggarna är vita.

Utanför fönstret grönskar Örnehufvudsgatans stora träd som bidrar till den trivsamma och lummiga känsla som Johanneberg är så välkänt för.

Lägenhetens ena balkong finner vi ett steg ut från vardagsrummet. En favoritplats att avnjuta dagens första kopp kaffe på, mycket tack vare det höga och soliga sydöstliga läget. Här finns plats för ett balkongset med stolar och bord samt krukor och planteringar. Träden som kantar gatan nedanför och fastigheterna längre bort ger ett naturligt insynsskydd och en vacker utblick över områdets gröna natur.

Från vardagsrummet löper fiskbensparketten vidare in i det stora sovrummet. Läget mot gården ger ett tyst, rofyllt läge med plats för en stor dubbelsäng. En fin fondvägg med mönster signerat Josef Frank ramar in rummet. Här finns inte mindre än 9 (!) garderober, all förvaring ni kan tänkas önska. Stora fönster med vacker fönsterbänk öppnar upp mot föreningens gård, även här med grönskan utanför fönstret.

Det mindre sovrummet nås idag från såväl köket som det större sovrummet. Flera grannar har stängt passagen från stora sovrummet och endast behållit ingången från köket (se alternativ planskiss). Det mindre sovrummet lämpar sig bra som kontor, barn- eller gästrum. Här inne ryms en säng eller ett skrivbord och läsfåtölj. En varm, grågrön nyans på väggarna ramar in rummet och vacker parkett på golv. Vidare utgång till balkongen.

Lägenhetens andra balkong imponerar med ett härligt västerläge och sol från tidig eftermiddag till kväll. Balkongen är väl tilltagen och har en platsbyggd sittlösning, plats för balkongbord och era planteringar. Grönväxterna trivs minst lika gott som ni kommer att göra i det soliga läget!

Vidare in i lägenhetens kök, ett fint arbetskök med all charm bevarad från den praktiska funkiseran. Gott om förvaring bakom vita skåpsluckor, en bra matplats för hela familjen och fin utblick genom fönstret över föreningens gård. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. En massiv bänkskiva i ek med vitt kakel ovanför.

Badrummet är fint & fräscht, här har nuvarande ägare anlitat en fackman för att låta installera tvättmaskin samt en ny kommod med utdragbara lådor. Utöver det spegelskåp med belysning, duschhörna samt wc. Här finns ljust kakel och ljus plastmatta på golv.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Örnen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
4
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Örnen i Göteborg är en välskött förening som bildades år 2004. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 47:2 i Göteborgs kommun med därpå uppfördbyggnad 1939, med 56 lägenheter varav 54 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Föreningen har även 4 lokaler vilka upplåts med hyresrätt.

Lägenhetsfördelningen är 18 st 1 rok, 12 st 2 rok, 25 st 3 rok och 1 st 4 rok.

Byggnaden är i gott skick och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Rotrenovering gjordes 1993 vilket bl.a innefattade avloppsstammar, balkonger, fönster, fasad och tak. 2005 renoverades balkongerna. 2006 gjordes putslagning av fasaden, lagning och målning av dörrar till soprum. 2007 genmfördes byte/justering av spanjoletter i balkongdörrar. 2009 rensades ventilationskanalerna. 2013 spolades stammarna. 2014 målades fasaden om, samma år skedde även hissrenovering. Föreningen har även nyligen målat om fasaden. 2018 byttes samtliga termostater I radiatorerna och 2019 installerades en ny centralfläkt på taket.

I övrigt följer föreningen en långsiktig underhållsplan som fortlöpande uppdateras.

Föreningens ekonomi är god och har inte höjts avgifterna sedan 2009. Föreningen har ibland även haft en avgiftsfri månad.

Det finns inga planerade förändringar av avgiften för innevarande år. De två hyresrätterna är en stor dold tillgång för föreningen och när dessa säljs kommer de ge ett bra tillskott för ekonomin.

För mer information om föreningen vänligen se senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i deras styrelse.

Parkering

I området gäller boendeparkering. Se www.goteborgstad.se för mer information och områdessträckning.

TV/bredband

Via Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Mysig uteplats med grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Det finns även en fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och ett stort torkrum som kan bokas online.
Dessutom finns ett mindre gym i föreningen samt ett cykel- och ett barnvagnsförråd.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 151 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1958%
Andel av årsavgiften är
2,11399%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
3 av 7*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
76 kvm**

* Våningsplan 3 av 7.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Som driftskostnad redovisas endast kostnad för bostadsrättstillägg. Detta kan ingå i er hemförsäkring. För vidare information hör med ditt försäkringsbolag.

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
99

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Örnehufvudsgatan 3

Örnehufvudsgatan 3,
412 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 442 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Cosselsgatan 1A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 111 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kristinehöjdsgatan 5
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 823 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 346 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 64
  Pris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 989 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Von Gerdesgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 030 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 64
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 608 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 17
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 108 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 1
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 7
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 712 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 96
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 366 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 1
  Utgångspris
  3 550 000 kr
  Månadsavgift
  2 841 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!