40 kvm funkiskärlek!

Johanneberg, Göteborg

Palmstedtsgatan 3B

På förhand
Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
3 160 kr
Antal rum
1
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

40 kvm funkiskärlek!

Väldisponerad etta med fungerande öppen spis och balkong. Bredband ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till 40 kvm funkiskärlek!. Palmstedtsgatan 3B - Bjurfors
Välkomna till 40 kvm funkiskärlek!
Väldisponerad etta med fungerande öppen spis och balkong. Palmstedtsgatan 3B - Bjurfors
Väldisponerad etta med fungerande öppen spis och balkong
På den rymliga balkongen kan man njuta av skön morgon- och förmiddagssol. Palmstedtsgatan 3B - Bjurfors
På den rymliga balkongen kan man njuta av skön morgon- och förmiddagssol
Njut av ett rofyllt och grönskande läge mitt i stan!. Palmstedtsgatan 3B - Bjurfors
Njut av ett rofyllt och grönskande läge mitt i stan!
Ljust och luftigt sällskapsrum med gott om plats för social gemenskap. Palmstedtsgatan 3B - Bjurfors
Ljust och luftigt sällskapsrum med gott om plats för social gemenskap
. Palmstedtsgatan 3B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära Johanneberg, där grönskan breder ut sig och fåglarnas kvitter hörs som allra vackrast, finner ni denna lugna och mysiga oas. Med ett naturskönt läge på återvändsgata återfinns denna ombonade bostad där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad. Harmoniska färgval, rymd och tidstypisk karaktär från funktionalismen genomsyrar denna bostad. Här får ni ett hem med goda förvaringsmöjligheter, stilrent kök, sociala ytor i vardagsrum samt en rymlig balkong. Bostaden präglas av många charmiga funkisdetaljer så som fiskbensparkett och en fungerande öppen spis som harmoniserar och stoltserar i vardagsrummet. Från vardagsrummets stora fönsterpartier kommer man ut till den stora balkongen där ni kan njuta av frukost i solen. Om så önskas har föreningen även gemensamma balkonger som vetter i västerläge från andra sidan huset, härifrån blickar man ned över Gibraltargatans trädkronor och följer skådespelet genom årets fyra årstider. Köket är av generös storlek, där ni kan bjuda in till middagar i goda vänners lag.

Det är inte svårt att förstå varför Johanneberg har blivit så omtyckt med sitt lugna läge, omgivet av härliga grönområden samt ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Här bor ni i en grön och rogivande stadsdel med promenadavstånd till Chalmers samt till Avenyn med dess stora utbud av restauranger, butiker och övriga nöjen. Vid korsningen Viktor Rydbergsgatan och Eklandagatan finns bland annat en Willys matbutik, apotek, andra butiker och restauranger/caféer. För den träningsintresserade finns flera gym på bekvämt gångavstånd och i området finns även Fysikens klätterlabb och Mossens motionsslinga.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Allmän beskrivning: I tidstypisk funkisfastighet anno 1938 är denna underbara bostad belägen. Här bor ni med ett ljust och fritt läge i ett hem med hög trivselfaktor där bostaden kan disponeras om till en mini-tvåa. Lägenheten präglas genomgående av tidstypiska detaljer från 30-talet och har en varm och inbjudande atmosfär.

Välkommen in i denna hemtrevliga bostad där funktionalismen visar sig från sin bästa sida då ni möts av ett underbart ljus, generösa fönsterytor och där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad. Hissen tar er upp till bostadsplan fyra och redan i hallen slås ni av hemmets underbara ljus som flödar in genom de stora fönsterpartierna. I hallen finns plats för avhängning och här finns förvaringsmöjligheter i garderob till höger. Hallen leder er till lägenhetens samtliga rum och redan här infinner sig känslan av att detta är ett hem utöver det vanliga. Vitmålade väggar och fiskbensparkett på golvet.

Vidare in nås det ljusa och luftiga vardagsrummet där ljuset flödar in genom stora fönsterpartier och tillsammans med den generösa takhöjden skapar en härlig känsla av rymd i rummet. Här erbjuds gott om plats för social gemenskap med plats för både soffmöbel och säng. Parkettgolven med fiskbensläggning utgör en smakfull kontrast mot vitmålade väggar. Kalla höst- och vinterkvällar värmer den öppna spisen gott och vår- och sommartid utgör den istället ett vackert smycke. Ett trivsamt rum att umgås i. Från vardagsrummet når ni även den underbara balkongen där ni kan njuta av en god frukost i morgonsolen.

Ett smakfullt renoverat kök med ljus köksinredning som erbjuder bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Generösa fönsterpartier släpper in ljuset och här lagar du mat med grönskan som närmsta granne. Köket är av generös storlek där hemmakocken kan fixa middagen medans gäster slår sig ner runt middagsbordet.

Kaklat badrum med ljust kakel på väggarna och en våtrumsmatta på golvet. Badrumsmöbler finnes i form av toalett, handfat, spegel, vägghängt skåp, handdukstork samt badkar.
Till lägenheten hör ett källarförråd som ni når genom att ta hissen hela vägen ner till källarplan. Härifrån når ni även garage, cykelrum och tvättstuga.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig balkong i österläge

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd och två tvättstugor med torkrum. Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV/bredband

Fiber och kabel-tv via Bredbandsbolaget och Com Hem ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har 8 garageplatser som går att hyra för 1 426 kr/mån. Det finns även 17 parkeringsplatser som går att hyra för 677 kr/mån. Till garagen och parkeringsplatserna är det separat kö.

Adressen Palmstedtsgatan 3B är berättigad till boendeparkering inom område "S". Ansökan görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 160 kr

Varav 264 kr/mån avser obligatoriskt tillägg för bredband. I månadsavgiften ingår: Värme, Vatten och Kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,01172%
Andel av årsavgiften är
1,17235%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
3032
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
40 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2019-11-13

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Palmen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Palmen är en populär och välskött förening som år 2005 förvärvade fastigheten Johanneberg 27:1. Fastigheten bebyggdes 1938 och består av 1 flerbostadshus i 7 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 022 kvm, varav 3 854 kvm utgör lägenhetsyta och 168 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 59 lägenheter med bostadsrätt. För mer information läs senaste årsredovisning och besök gärna föreningens hemsida: www.brfpalmen.se.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2020-01-01 med 1,50 %. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Utförda renoveringar/underhåll:
1991 Totalrenovering av huset då det genomfördes rör-stambyte och el-stambyte. Fönster, fasad och hissar byttes, trapphus och grund renoverades.
2008 - 2009 Fasadarbeten, nya balkonger, nytt passagesystem med låsbrickor installerades.
2010 Takunderhåll
2011 Nya porttelefoner
2013 Renovering av hissar
2014 Sotning av öppna spisar och byte värmeväxlare
2015 Renovering garageportar och ytterdörrar på baksidan.
2015 - 2016 OVK utförd
2016 Byte torktumlare, spolning avloppsstammar och brandinspektion.
2017 Byte av soprumsdörr och ytterförrådsdörr, Byte av stamventiler för varmvatten, Filter för värmedistribution, Automatisk tändning av
trapphusbelysning vid entréer, Komplettering belysning (LED-armaturer) entréer baksida vid föreningens parkeringar, Byte av ytterbelysning (armaturer)
till LED, Målning parkeringsrutor,
2017 - 2027 Installation av nya brandvarnare i allmänna utrymmen.
2018 Radonmätning, Besiktning av balkongdörrar och fönster, Brandskyddskontroll lägenheter, Installation av takbryggor
2019 Ny energideklaration, målning och nya avfallskärl i tvättstuga, målning av trapphus, ny belysning trapphus, sotning av öppna spisar.

Planerat underhåll:
Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som sträcker sig till år 2044. Se bifogat i årsredovisningen.

Byggnadssätt

Byggår
1938

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Palmstedtsgatan 3B

Palmstedtsgatan 3B,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 2
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 058 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 23 C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 475 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 286 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  56,5 kvm / 14,5 kvm

  Visning: 2020-07-15 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 56
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 023 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 447 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 29B
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 814 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!