Unik vindslägenhet med vidsträckt utsikt över kända landmärken

Johanneberg, Göteborg

Utlandagatan 35B

På förhand
Utgångspris
2 700 000 kr
Avgift
3 442 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
52 kvm

Unik vindslägenhet med vidsträckt utsikt över kända landmärken

Fint renoverad vindslägenhet med underbar utsikt. Här bor man i ett charmigt 30-tals hus med kort gångavstånd till Avenyn och parkering intill huset.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna charmiga vindspärla i trivsamma brf Ekoln på Utlandagatan 35B!. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna charmiga vindspärla i trivsamma brf Ekoln på Utlandagatan 35B!
Här bor man med ett högt och insynsfritt läge med fin utsikt. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Här bor man med ett högt och insynsfritt läge med fin utsikt
Åt ena hållet dras blicken till kända landmärkena Gothia Towers och Lisebergstornet.... Utlandagatan 35B - Bjurfors
Åt ena hållet dras blicken till kända landmärkena Gothia Towers och Lisebergstornet...
Åt andra hållet har man en fin vy över villaområdet med Panorama hotell i blickfånget. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Åt andra hållet har man en fin vy över villaområdet med Panorama hotell i blickfånget
Vardagsrummet är rymligt och erbjuder plats för både soffgrupp och större matsalsbord. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Vardagsrummet är rymligt och erbjuder plats för både soffgrupp och större matsalsbord
Hela bostaden präglas av ett skönt lugn och sin charmiga vindskaraktär. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Hela bostaden präglas av ett skönt lugn och sin charmiga vindskaraktär

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till detta charmiga och väldisponerade hem med stora sociala ytor högst upp i huset! Här bor man med bekvämt gångavstånd från stadens puls men med ljuvliga grönområden och charmig villabebyggelse som närmsta granne. Man slås direkt av den fina utsikten när man stiger in i bostaden och hela lägenheten präglas av en varm och ombonad vindskaraktär som skapas av snedtak och charmiga vinklar. Tack vare snedtaket är golvytan större än den registrerade boarean vilket gör att bostaden upplevs mer rymlig. Samtliga rum har renoverats omsorgsfullt under de senaste tre åren med stilrena materialval och moderna bekvämligheter. Det stora vardagsrummet är lägenhetens hjärta där man har en naturlig plats för soffgrupp och man kan samtidigt duka upp långbord för flera sittande gäster intill fönsterpartiet. Härifrån man kan njuta av den fina utsikten med Gothia Towers och Liseberg i blickfånget. I vardagsrummet finns även en alkov som kan användas som arbetshörna eller för annat önskat möblemang. Det mysiga sovrummet har plats för en större dubbelsäng och här erbjuds ypperlig förvaring i en hel garderobsvägg. Köket är välplanerat med modern utrustning och har snygg inredning i form av grå köksluckor med svarta knoppar och mörkgrå bänkskiva. Badrummet totalrenoverades 2020 med vita kaklade väggar och svart klinkers med skön golvvärme.

Här bor man lugnt och skönt i Johannebergs charmiga villaområde med kort gångavstånd till city. Brf Ekoln är en stabil och välskött förening med trevlig gemenskap. Medlemmarna kan njuta av en fin gemensam uteplats med utemöbler och grill. Föreningen har även ett antal parkeringsplatser intill huset. I närområdet finns flera trevliga restauranger och Willys mataffär ligger lite längre ner på gatan. Det är nära till busshållplatsen på Eklandagatan och med bil kommer man snabbt ut på E6an.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Varmt välkomna till denna charmiga vindspärla i en central och samtidigt rofylld del av populära Johanneberg. Här bor man med ett citynära läge i ett idylliskt villaområde med natur och grönområden som närmsta granne.

Högst upp i huset välkomnas ni in i den rymliga hallen där man direkt slås av tystnaden och den rofyllda känslan som präglar hela lägenheten. I hallen finns gott om plats för avhängning av ytterkläder i en hatthylla och flera garderober. Det ligger ett praktiskt klinkergolv i en terrakotta nyans innanför dörren som sedan övergår i eklaminat och väggarna är genomgående målade i ljusa färger i hela lägenheten.

Från hallen öppnar sig direkt det rymliga vardagsrummet som utgör bostadens hjärta och centrala plats. Ett stort fönsterparti släpper in rikligt med ljus och härifrån kan man njuta av en vacker utsikt över takåsarna och blicken dras till kända landmärken som Gothia Towers och Lisebergstornet. Här finns plats för olika möbleringsalternativ och det ryms med lätthet både soffgrupp samt ett matsalsbord för flera sittande gäster. En praktisk alkov ger även möjlighet för den som önskar en ytterligare sovplats eller en bra arbetshörna.

Längst in i bostaden nås det hemtrevliga köket. Den stilrena köksinredningen består av grå köksluckor som kombineras med mörkgrå bänkskiva i laminat med ovansittande vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av rostfria vitvaror i form av: spis med ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys och diskmaskin. I köket ryms även ett litet frukostbord för två till tre personer.

I det rofyllda sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns bra plats för förvaring i en hel garderobsvägg för den som önskar det. Det finns även plats för byrå och fåtölj. Ett fönster mot öster släpper in morgonsolen.

Badrummet totalrenoverades 2020. Inredningen består av vita kaklade väggar och mörkgrå klinkers med underliggande skön golvvärme. Utrustningen består av: toalett, handfat i kommod med förvaring, spegelskåp med belysning, duschhörna samt ett högskåp för ytterligare förvaring.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ekoln i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ekoln är en stabil förening som bildades år 2000 och förvärvade då fastigheten Krokslätt 93:28. Föreningen består av ett flerfamiljshus med sammanlagt 13 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Många stora renoveringar är gjorda på senare år och föreningen följer en underhållsplan för kommande underhåll. Planerat underhåll är målning av fasad, troligen delar av fastigheten under 2021. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, senaste avgiftshöjningen skedde 2012.

Ekonomi

Andel i föreningen
9,04%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2,5
Boarea
52 kvm*

* Areauppgift enligt föreningens lägenhetsregister.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga med torkrum. Det finns även cykelförråd.

På föreningens innergård finns en mysig uteplats med grill och utemöbler.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal via Telia med TV Telia medium, fiberbredband 100/100 Mbit och bredbandstelefoni som motsvarar en obligatorisk kostnad som tillkommer till månadsavgiften på 299 kr/mån.

Parkering

Föreningen har ett antal parkeringsplatser intill huset som kan hyras av medlemmarna för 370:-/månad, just nu finns en plats ledig.

Månadsavgift

Avgift
3 442 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 299 kr/mån för ett förmånligt gruppavtal va Telia som inkluderar fiberbredband 100/100, bredbandstelefoni och TV-paket lagom.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Utlandagatan 35B

Utlandagatan 35B,
412 61 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 45B
  Utgångspris
  2 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 641 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-26 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lindströmsgatan 3D
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 397 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 24D
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7B
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 764 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Spaldingsgatan 5
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2021-01-31 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!