Två rum och kök på våning sex med möblerbar balkong i populära Kallebäcks torn!

Kallebäck, Göteborg

Gräddgatan 7 våning 6 av 14

På förhand
Utgångspris
2 500 000 kr
Avgift
3 063 kr
Antal rum
2
Boarea
52,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 14
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Två rum och kök på våning sex med möblerbar balkong i populära Kallebäcks torn!

Nyproducerad bostad om 52,5 kvm med social planlösning och högkvalitativa materialval!

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Iremark

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Drönarfilm
Stilrent kök från Ballingslöv med gott om förvaring och bra arbetsytor. Gräddgatan 7 våning 6 av 14 - Bjurfors
Stilrent kök från Ballingslöv med gott om förvaring och bra arbetsytor
Tunn vit bänkskiva i kompaktlaminat med underlimmad ho. Gräddgatan 7 våning 6 av 14 - Bjurfors
Tunn vit bänkskiva i kompaktlaminat med underlimmad ho
Vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till den möblerbara balkongen. Gräddgatan 7 våning 6 av 14 - Bjurfors
Vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till den möblerbara balkongen
. Gräddgatan 7 våning 6 av 14 - Bjurfors
. Gräddgatan 7 våning 6 av 14 - Bjurfors
Stort fönsterparti skänker rikligt med ljus. Gräddgatan 7 våning 6 av 14 - Bjurfors
Stort fönsterparti skänker rikligt med ljus

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till expansiva Kallebäck och populära Gräddgatan 7. Här finner ni en nyproducerad bostad med perfekt läge nära naturen och mycket goda kommunikationer till stan. Busshållplatsen som trafikeras tätt ligger endast någon minut från lägenheten och tar er in till centrum på ca 10 minuter. Från Gräddgatan har ni även närhet till Delsjöområdet och promenadavstånd till Delsjö golfklubb. I Kallebäck finns matvarubutik och mindre serviceutbud. Längs Mölndalsvägen finner ni bland annat spårvagnshållplats, ICA Maxi, gym och butiker. Kommunalt dagis i närområdet samt promenadavstånd till Skårskolan med låg- och mellanstadium. I området blandas äldre byggnader med nyproduktion och under det senaste decenniet har Kallebäck vuxit till ett grönskade, trivsamt och livfullt område att bo i.

Interiör

Ta hissen upp till våning sex och kliv in genom säkerhetsdörren. Ni välkomnas direkt av en hall med bra avhängningsmöjligheter. Gott om förvaring via två garderober samt städskåp.

Direkt till vänster finner ni det lyxiga helkaklade badrummet med både golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. På golvet ligger hexagonformade klinkerplattor och väggarna består av blankt vitt kakel. Utrustningen består av kombinerad tvätt och tork, dusch med vikbara duschdörrar, kommod från den Elle awards-prisade serien LessMore med utdragbar låda i tre plan. Blandaren både i tvättstället samt duschen är i en mjölkvit nyans. Spegel ovan kommoden har en vit ram med dold belysning.

Vidare förbi hallen och rakt fram ligger bostadens vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här finner ni även utgången till den möblerbara balkongen. Stilrent kök från Ballingslöv med pärlgrå luckor och grepplist i aluminium. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis och ugn från Electrolux. Spiskåpa från märket Franke. Diskbänken pryds av en tunn vit bänkskiva i kompaktlaminat med underlimmad ho. Stänkskyddet är i ljusa hexagonformade kakelplattor.

Vägg i vägg med köket och vardagsrummet finner ni bostadens rymliga sovrum med stort fönster som skänker rikligt med ljus. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang för den som önskar. Tre garderober ger bra förvaringsmöjligheter. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare/förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Kallebäck 7:1

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns bl.a. i föreningens garage, till dessa platser är det separat kö. Det finns även cykelparkering och bilparkering i form av gatuparkering.

Månadsavgift

Avgift
3 063 kr

Värme och vatten ingår i avgiften. Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1281%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 500 000 kr
Lägenhetsnummer
1502
Våningsplan
6 av 14
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
52,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Kallebäcks Torn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
84
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kallebäcks Torn förvärvade och bebyggde fastigheten Kallebäck 7:11 med adress Gräddgatan 7 under 2017/2018. Föreningen består av 84 lägenheter där lägenhetsarean utgör 4675 kvm och markareal 847 kvm.

Vänligen kolla föreningens årsredovisning för mycket mer information.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns bl.a. i föreningens garage, till dessa platser är det separat kö. Det finns även cykelparkering och bilparkering i form av gatuparkering.

TV/bredband

Tv, bredband och telefoni via fiber. Avtal tecknas själv av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsrum i källaren.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Driftskostnaderna är en uppskattad schablon. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt.

Området

Mäklaren om Kallebäck

Kallebäck är en liten undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med Delsjö-området som närmaste granne och Mölndal på andra sidan leden. Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och ut i vida världen. De närmaste åren kan Kallebäcksborna även räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.

PENDLARLÄGE OCH GRÄDDHYLLA
Kallebäcks läge är ovanligt strategiskt: nära både centrala Göteborg, E6/E20 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal. Endast fem minuter bort finner ni välsorterade ICA MAXI på Grafiska vägen i Mölndal.

Tidigare var Kallebäck en stadsdel med landshövdingehus, 60-talsbostäder och några större företag och industrier. Bland annat hade Arla ett av sina mejerier här, vilket gett upphov till gatunamn som Smörgatan, Gräddgatan och Ostgatan men sedan produktionen flyttades har en stor omvandling av området påbörjats. Här planeras nu för ett bostadsområde med småstadskänsla, nya bostäder som blandas upp med mindre företag och små butiker. Det kommer också innebära att service och kommunikationer förbättras och Kallebäck blir ett än mer attraktivt område, där både små och stora trivs.

EXPERIMENTHUS OCH STENÅLDERSBY
Av den befintliga bebyggelsen dominerar 1960-talshus i 3 våningar respektive punkthus i upp till 12 våningar. En av de mer uppseendeväckande byggnaderna är det så kallade Däckshuset, som ritades av stadsplanarkitekten Erik Friberger. Det hela var ett funktionalistiskt experiment där 18 småhustaplades på olika hyllplan, nästan som i ett parkeringshus. Den ursprungliga idén gick ut på att varje bostad skulle kunna byggas ut efter behov. Med ett enkelt handgrepp skulle exempelvis en vägg kunna flyttas. Intresset blev oväntat stort och alla köpare valde den maximala storleken redan från start, så experimentet blev inte riktigt som man tänkt. Det är dock ett exempel på hur rationellt och flexibelt funktionalismens förespråkare tänkte. Även övriga bostäder i området från samma tid är välplanerade och byggda för livskvalitet, vilket märks i bland annat ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar.

Kallebäck har en lång historia och den äldsta lämningen är en hällkista från slutet av stenåldern. Namnet Kallebäck kommer från den källa som ligger i området. Därifrån gick den första vattenledningen in till Göteborg under 1700-talet. Där tog även Pripps bryggerier sitt vatten tills verksamheten lades ned 2002.

Runtom Kallebäck finns fina skogsområden, bergssluttningar och inte minst hela Delsjöområdet med fantastiska möjligheter till träning, bad eller skidåkning. Delsjöns golfbana som ligger runt hörnet tillhör en av Göteborgs äldsta och är även det ett vackert promenadområde, till och med för den som inte ens spelar golf. Här finner ni även Delsjö golfkrog där ni kan avnjuta lunch i en naturskön och avkopplande miljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kallebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kallebäcks 3 bästa

3
 • Delsjöns Golfbana
 • Kallebäcks källa
 • Hällekistan - Kung Rings grav

Karta

Gräddgatan 7 våning 6 av 14

Gräddgatan 7 våning 6 av 14,
412 76 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Iremark

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  Adress
  Kallebäcksvägen 17 A
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 335 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2020-09-27 11.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Kallebäck, Göteborg

  Adress
  Ostgatan 12
  Utgångspris
  1 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 751 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm
 • Bostadsrätt

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gräddgatan 7 våning 12 av 14
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!