Kvadratsmart tvåa på våning 9 med utsikt

Kallebäck, Göteborg

Kallebäcksvägen 17A

På förhand
Avgift
2 418 kr
Antal rum
2
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 11
Hiss
Ja

Kvadratsmart tvåa på våning 9 med utsikt

Välplanerad tvårummare med charmigt kök, balkong med utsikt och stor klädkammare i välskött bostadsrättsförening med låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härligt vardagsrum med stora fönster som släpper in gott om ljus. Kallebäcksvägen 17A - Bjurfors
Härligt vardagsrum med stora fönster som släpper in gott om ljus
Här ges utmärk plats för soffgruppen. Kallebäcksvägen 17A - Bjurfors
Här ges utmärk plats för soffgruppen
Tack vare det höga läget i huset ges en magisk utsikt. Kallebäcksvägen 17A - Bjurfors
Tack vare det höga läget i huset ges en magisk utsikt
Vy över Kallebäcks takåsar. Kallebäcksvägen 17A - Bjurfors
Vy över Kallebäcks takåsar
. Kallebäcksvägen 17A - Bjurfors
. Kallebäcksvägen 17A - Bjurfors

En plats att trivas på

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen upp på nionde våningen! Kliv in i en kvadratsmart tvåa med högt läge och härlig balkong med vy över Kallebäck. Bostaden har genomgående fina ytskikt med väggar målade i tidlöst vitt och fina golv. Välskött bostadsrättsförening med låg avgift och tillgång till gym. Hiss från markplan tar dig hela vägen upp.

Bara några minuter bort ligger Delsjöterrängen med golf, bad, motionsspår och strövområden. Buss 50 tar dig smidigt mot Korsvägen och på 15 minuter når du Kungsportsavenyn. I närområdet finner du också Netto, pizzeria samt frisör. På andra sidan motorvägen finns ICA Maxi och Willys för veckohandling samt spårvagn för att enkelt nå Mölndal centrum eller Korsvägen.

Interiör

Välkommen upp på nionde våningen, ett högt och fritt läge. Kliv in i en kvadratsmart tvåa med härlig balkong och fina ytskikt. Ljuset ges gott om spelrum genom stora fönsterpartier och väggar som är målade i tidlöst vitt. Bo med naturen som granne och med goda kommunikationer till centrala Göteborg.

En ljus och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Direkt till höger finns plats för hatthylla och skoställ. Ytterligare plats för avhängning och förvaring finns längre in i bostaden i en praktisk klädkammare. På golvet vilar ett vackert parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i lägenheten öppnar vardagsrummet upp sig. Även här är det ljust med nymålade väggar och vacker ekparkett på golvet. Vardagsrummet är den självklara platsen för umgänge med utrymme för både en soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett middagsbord. Härifrån har man utgången till en härlig balkong som ger möjlighet att avnjuta många soltimmar med förmiddagssol. Ett underbart läge att inta den sena frukosten på.

Den delvis öppna planlösningen mot köket och de stora fönsterpartierna medför ett rikligt ljusinsläpp och det höga läget på våning nio skapar en ostörd känsla, vilket frambringar en trivsam atmosfär. Köket är inrett med ljusa snickerier, vitmålade väggar och ljusgrått laminatgolv. Här är det funktionellt utformat med arbetsbänkar i delvis massivt trä och delvis klassisk rostfritt stål. Ovanför arbetsbänkarna är väggarna beklädda med färgat kakel som skapar en fin kontrast mot de ljusa skåpluckorna där porslin, kastruller och andra köksredskap enkelt får plats. Utrustning består av kombinerad kyl/ frys (-19), spis, ugn och spisfläkt. Intill fönstret, mellan köket och vardagsrummet finns en specialbyggd bänk som skapar extra arbetsytor och möjliggör dessutom utrymme för sittplatser.

Via vardagsrummet nås det ljuvliga sovrummet. Ostört placerat med insynsskyddat läge. Ett fönster med grönskande utsikt låter ljuset flöda.
Sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng, alternativt en mindre säng med tillhörande möblemang och en arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter finns i en praktisk klädkammare. Här är också väggarna nymålade i vitt vilket skapar en känsla av rymd. På golvet ligger ett laminatgolv.

I anslutning till hallen finner man badrummet, helkaklat i vitt och med havsblå klinker på golvet. Längs ena väggen finns en duschhörna och bredvid det en praktisk kombimaskin (2020). Övrig utrustning i form av wc, handfat med översittande spegelskåp samt en matchande vit kommod. Spotlights i taket och handdukstork. Golvvärmen är ur funktion.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kallebäcksvägen 17
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kallebäcksvägen 17 registrerades och förvärvade fastigheten Skår 54:4 1986. Fastigheten bebyggdes 1958.

Den sammanlagda lägenhetsytan är 4 387 kvm och är fördelade enligt följande:
1 rok: 1 st, 2 rok: 10 st, 3 rok: 10 st, 4 rok: 9 st, 5 rok: 19 st.
Föreningen har tidigare haft en lokal som under 2018 har byggts om till lägenheter och sålts och en bostad har byggts om och används som gästlägenhet.

Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av tomträttsavgäld.

Eftersom byggnaden genomgått ett kontinuerligt underhåll är den i dagsläget i gott skick. Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades 2018-09-26 och sträcker sig fram till 2048. Genom att följa planen kan fastighetens goda bestånd och en ekonomiskt fördelaktig förvaltning säkerställas även fortsättningsvis.

För mer information se årsredovisningen.

Föreningens ekonomi:
Välskött och ekonomiskt stark förening med låg belåning. Underhållet är gott och en framtida underhållsplan finns.
Föreningen höjde avgiften 2020 med 3 %. Som det ser ut just nu kommer föreningen höja avgiften med 3 % kommande år. Beslut tas dock varje år.

Förvaltare:
Ekonomisk förvaltning via SBC.
Städning via Primär AB.
Fastighetsskötsel via Malte Händig Man AB.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar/underhåll:
2020 - Hissbyte och påbörja fasadrenovering.

Genomförda renoveringar:
2019 - Normalt underhåll samt en stor fritidslokal har gjorts i ordning. Besiktning av vattenledningar.
2018 - Nytt golv i värmeväxlarrummet. Byte värmeväxlare, tvätt/algbehandling av entréfasaden, smörjning och justering av fönster och balkongdörrar. Två lägenheter byggdes och såldes.
2017 - Trädgårdsarbete på framsidan av fastigheten. Putsen har lagats på husgrunden. Upprustning av lokalen. En lokal har konverterats om till två lägenheter. Smörjning och justering av fönster och balkongdörrar.
2016/17 - OVK-besiktning och översyn av frånluftsfläktar, godkänt våren 2017.
2016 - Relining samtliga avloppsstammar. Slamsugit alla dagvattenbrunnar och ledningar. Översyn av sophanteringen.
2014 - Smörjning och justering fönster och balkongdörrar. Sotning rökkanaler.
Spolning och inspektion av avloppsrör.
2012 - Nya stadgar antogs och är nu gällande. Avloppsstammar har setts över och skadade rör har bytts ut i källarplanen. Rengöring och injustering av ventilationskanaler och fläktar, årlig service utförd. Säkerhetskontroll och årlig service utförd av gym/ motionsrum.
2011 - Garageportar utbytta. Slamsugit alla brunnar och ledningar. Genomgång av rutiner för sophantering. Översyn, reparation och målning av yttertak. Upprustning av entré.
2009 - Fönsterbyten, justerade och slutbesiktigade. Renovering av tvättstuga.

Parkering

Föreningen har 7 garageplatser för 410 kr/mån. Separat kö, i dagsläget 11 personer i kö.
26 stycken parkeringsplatser för 205 kr/mån. Separat kö. Just nu är det uppskattningsvis 4 personer i kö.

Gårdsplats/innergård

Gemesam gård med grillplats.

Gemensamma utrymmen

Cykelparkering (inomhus och utomhus), gästlägenhet samt gym. Tvättstuga som är placerad i markplan och består av 3 stycken tvättmaskiner, torktumlare, 2 stycken torkrum samt ett mangelrum.

TV/bredband

Installation av fiberkabel för TV, datortrafik och telefon via Bredbandsbolaget var klart 2014. Månadskostnad om 264 kr tillkommer obligatoriskt gällande bredband och telefoni.

Parkering

Föreningen har 7 stycken garageplatser. Separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 418 kr

Varav obligatoriskt tillägg på 264 kr som avser bredband. I avgiften ingår bredband, värme, vatten, digital-tv basutbud samt fast telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,087%
Andel av årsavgiften är
1,07714%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
42
Våningsplan
9 av 11
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
40 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
120 kr
Summa
120 kr

Byggnadssätt

Byggår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
138

Området

Mäklaren om Kallebäck

Kallebäck är en liten undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med Delsjö-området som närmaste granne och Mölndal på andra sidan leden. Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och ut i vida världen. De närmaste åren kan Kallebäcksborna även räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.

PENDLARLÄGE OCH GRÄDDHYLLA
Kallebäcks läge är ovanligt strategiskt: nära både centrala Göteborg, E6/E20 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal. Endast fem minuter bort finner ni välsorterade ICA MAXI på Grafiska vägen i Mölndal.

Tidigare var Kallebäck en stadsdel med landshövdingehus, 60-talsbostäder och några större företag och industrier. Bland annat hade Arla ett av sina mejerier här, vilket gett upphov till gatunamn som Smörgatan, Gräddgatan och Ostgatan men sedan produktionen flyttades har en stor omvandling av området påbörjats. Här planeras nu för ett bostadsområde med småstadskänsla, nya bostäder som blandas upp med mindre företag och små butiker. Det kommer också innebära att service och kommunikationer förbättras och Kallebäck blir ett än mer attraktivt område, där både små och stora trivs.

EXPERIMENTHUS OCH STENÅLDERSBY
Av den befintliga bebyggelsen dominerar 1960-talshus i 3 våningar respektive punkthus i upp till 12 våningar. En av de mer uppseendeväckande byggnaderna är det så kallade Däckshuset, som ritades av stadsplanarkitekten Erik Friberger. Det hela var ett funktionalistiskt experiment där 18 småhustaplades på olika hyllplan, nästan som i ett parkeringshus. Den ursprungliga idén gick ut på att varje bostad skulle kunna byggas ut efter behov. Med ett enkelt handgrepp skulle exempelvis en vägg kunna flyttas. Intresset blev oväntat stort och alla köpare valde den maximala storleken redan från start, så experimentet blev inte riktigt som man tänkt. Det är dock ett exempel på hur rationellt och flexibelt funktionalismens förespråkare tänkte. Även övriga bostäder i området från samma tid är välplanerade och byggda för livskvalitet, vilket märks i bland annat ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar.

Kallebäck har en lång historia och den äldsta lämningen är en hällkista från slutet av stenåldern. Namnet Kallebäck kommer från den källa som ligger i området. Därifrån gick den första vattenledningen in till Göteborg under 1700-talet. Där tog även Pripps bryggerier sitt vatten tills verksamheten lades ned 2002.

Runtom Kallebäck finns fina skogsområden, bergssluttningar och inte minst hela Delsjöområdet med fantastiska möjligheter till träning, bad eller skidåkning. Delsjöns golfbana som ligger runt hörnet tillhör en av Göteborgs äldsta och är även det ett vackert promenadområde, till och med för den som inte ens spelar golf. Här finner ni även Delsjö golfkrog där ni kan avnjuta lunch i en naturskön och avkopplande miljö.

Köpa eller sälja bostad i Kallebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kallebäcks 3 bästa

3
 • Delsjöns Golfbana
 • Kallebäcks källa
 • Hällekistan - Kung Rings grav

Karta

Kallebäcksvägen 17A

Kallebäcksvägen 17A,
412 75 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  Adress
  Gräddgatan 7
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Visning: 2020-07-15 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ostgatan 4
  Månadsavgift
  3 570 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gräddgatan 7 våning 6 av 14
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gräddgatan 7 våning 12 av 14
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!