Rymlig och välplanerad tvåa med härligt ljusinsläpp. Bredband ingår i avgiften.

Kallebäck, Göteborg

Ostgatan 4

På förhand
Avgift
3 570 kr
Antal rum
2
Boarea
44 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6
Hiss
Ja

Rymlig och välplanerad tvåa med härligt ljusinsläpp. Bredband ingår i avgiften.

Välkomna till en välplanerad tvåa. Den öppna planlösningen bidrar till ett hem för såväl mysiga hemmakvällar som sociala sammankomster.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0733-73 74 56

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade tvåa i populära BRF Kallkällan. Bostadens öppna ytor mellan kök och vardagsrum skapar ett modernt hem som lämpar sig för såväl mysiga hemmakvällar som sociala sammankomster. Via det breda fönsterpartierna erbjuds ett härligt ljusinsläpp. Bostadens ger plats åt både en säng och valfri förvaringsmöbel, vilket även kompletteras av hallens stora klädkammare. Från hallen nås även bostadens badrum.

Välkomna till ett populärt område som ständigt växer och med närhet till serviceutbud, goda kommunikationer till stadskärnan och promenadavstånd till Delsjöreservatets fina naturområden. I området blandas äldre byggnader med nyproduktion och under det senaste decenniet har det vuxit till ett grönskade, trivsamt och livfullt område att bo i. Närområdet bjuder på parkliknande gårdar med gemensamma grillar, nyanlagd lekplats och utemöbler. Här finns även goda parkeringsmöjligheter med både garage och parkeringsplatser i föreningen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kallebäck 7:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden finns ett källarförråd.
Vidare tillhandahåller föreningen: grillplats, cykelförvaring, fritidslokal, gästlägenhet, barnvagnsförråd, garage och p-platser.

TV/bredband

Standardutbud vid Telenor ingår i avgiften.

Bredband via Telenor ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen förfogar över 267 p-platser, 162 garageplatser och 16 MC-parkeringar med separat kösystem. En plats är hushållet alltid garanterad via fastighetsskötarna, för fler platser gäller separat kösystem. För priser se föreningens hemsida.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 570 kr

Inkl: Värme, vatten, standardutbud TV och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,15199%
Andel av årsavgiften är
0,15199%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
182
Våningsplan
6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
44 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
101 kr
Summa
101 kr

Byggnadssätt

Byggår
1961

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
106
Energideklarationsdatum
2019-02-19

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Kallkällan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
447
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Kallkällan är en mycket välskött förening där föreningens byggnader har genomgått omfattande renoveringar med start under vintern/våren 2007. Föreningen bildades år 1958 och husen byggdes under år 1961-1964.

Föreningen omfattar 445 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter (varav en gästlägenhet) och 6 lokaler (1 lokal upplåten med bostadsrätt). Föreningen har ca 31 736 kvm lägenhetsyta och ca 744 kvm lokalyta.
Föreningen har lägenheter på Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13.

I samband med ansökan om medlemskap i föreningen måste köparen samtidigt bli medlem i HSB Göteborg.

Styrelsens vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.

Tomträttsavtalen för Kallebäck 7:1, 7:2, 9:1, 9:2 samt 9:3 med löptid på 20 år förnyades hösten 2019. Avtalen för Kallebäck 7:3 och 7:6 med löptid på 10 år kommer att förnyas under hösten 2021 respektive 2022.

För mer information besök föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se. Se även senaste årsredovisningen.

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.

Renoveringar - Utförda och planerade

Följande arbeten/renoveringar har utförts
2017: Renovering och byte av maskiner i tvättstugorna samt nya avloppsstammar i bottenplattan. Föreningen utökade även antal tvättstugor från 2 st till 3 st i samtliga hus på Ostgatan. Byte av porttelefoner.
2016: Fasadrenovering av norrsidan på Kallebäcksvägen 13 A och 11 A. Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13.
2015: Takomläggning på Ostgatan 18-22 samt Gräddgatan 6-10. Installation av fiber.
2014: Takomläggning på Ostgatan 2-8 och Ostgatan 12-16.
2013: Förändrad sophantering samt renovering av samlingslokalens kök
2007-2010: Stamrenovering, badrumsrenovering, fönsterbyte, fasadrenovering med nya balkonger i alla hus utom Kallebäcksvägen 11 och 13. Uppgradering av elen har gjorts samt översyn av ventilationen. Upprustning av fritidslokalen och föreningen har även förbättrat markarbeten runtomkring bostadshusen.

Planerade/kommande renoveringar:
Föreningens byggnader är i bra skick tack vare löpande renoveringar.
-Föreningen håller just nu på med renovering av hissarna.
-Längre fram ska föreningen se över en uppfräschning av entréerna.

Parkering

Föreningen förfogar över 267 p-platser, 162 garageplatser och 16 MC-parkeringar med separat kösystem. En plats är hushållet alltid garanterad via fastighetsskötarna, för fler platser gäller separat kösystem. För priser se föreningens hemsida.

TV/bredband

Från 2015 är föreningen anslutna till ett gruppavtal med Bredbandsbolaget (numera Telenor). I avtalet ingår bredband 250/100, telefoni samt Tv T1-Bas.

Gårdsplats/innergård

Grillplatsen används flitigt under varma dagar och sena kvällar. Föreningen har även lekparker där barnen kan leka och de vuxna kan slappna av vid boulebanan eller vid sittplatserna.

Gemensamma utrymmen

För den händige finns en snickarbod där man kan slipa, måla och snickra utan att störa någon. Det finns även en fritidslokal som är utrustad med toaletter, kök och två rum. Lokalen används till bland annat födelsedagskalas och dop. Föreningen har även en gästlägenhet som kan hyras för en rimlig kostnad.

Övrigt

Vid köp av bostad i en HSB-förening krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg. För mer information se; https://blimedlem.hsb.se/index.html

Området

Mäklaren om Kallebäck

Kallebäck är en liten undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med Delsjö-området som närmaste granne och Mölndal på andra sidan leden. Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och ut i vida världen. De närmaste åren kan Kallebäcksborna även räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.

PENDLARLÄGE OCH GRÄDDHYLLA
Kallebäcks läge är ovanligt strategiskt: nära både centrala Göteborg, E6/E20 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal.

Tidigare var Kallebäck en stadsdel med landshövdingehus, 60-talsbostäder och några större företag och industrier. Bland annat hade Arla ett av sina mejerier här, vilket gett upphov till gatunamn som Smörgatan, Gräddgatan och Ostgatan men sedan produktionen flyttades har en stor omvandling av området påbörjats. Här planeras nu för ett bostadsområde med småstadskänsla, nya bostäder som blandas upp med mindre företag och små butiker. Det kommer också innebära att service och kommunikationer förbättras och Kallebäck blir ett än mer attraktivt område, där både små och stora trivs.

EXPERIMENTHUS OCH STENÅLDERSBY
Av den befintliga bebyggelsen dominerar 1960-talshus i 3 våningar respektive punkthus i upp till 12 våningar. En av de mer uppseendeväckande byggnaderna är det så kallade Däckshuset, som ritades av stadsplanarkitekten Erik Friberger. Det hela var ett funktionalistiskt experiment där 18 småhustaplades på olika hyllplan, nästan som i ett parkeringshus. Den ursprungliga idén gick ut på att varje bostad skulle kunna byggas ut efter behov. Med ett enkelt handgrepp skulle exempelvis en vägg kunna flyttas. Intresset blev oväntat stort och alla köpare valde den maximala storleken redan från start, så experimentet blev inte riktigt som man tänkt. Det är dock ett exempel på hur rationellt och flexibelt funktionalismens förespråkare tänkte. Även övriga bostäder i området från samma tid är välplanerade och byggda för livskvalitet, vilket märks i bland annat ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar.

Kallebäck har en lång historia och den äldsta lämningen är en hällkista från slutet av stenåldern. Namnet Kallebäck kommer från den källa som ligger i området. Därifrån gick den första vattenledningen in till Göteborg under 1700-talet. Där tog även Pripps bryggerier sitt vatten tills verksamheten lades ned 2002.

Runtom Kallebäck finns fina skogsområden, bergssluttningar och inte minst hela Delsjöområdet med fantastiska möjligheter till träning, bad eller skidåkning. Delsjöns golfbana som ligger runt hörnet tillhör en av Göteborgs äldsta och är även det ett vackert promenadområde, till och med för den som inte ens spelar golf.

Köpa eller sälja bostad i Kallebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kallebäcks 3 bästa

3
 • Delsjöns Golfbana
 • Kallebäcks källa
 • Hällekistan - Kung Rings grav

Karta

Ostgatan 4

Ostgatan 4,
412 75 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0733-73 74 56

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ostgatan 14
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 420 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-26 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  Adress
  Gräddgatan 7
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Visning: 2020-07-15 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kallebäcksvägen 17A
  Månadsavgift
  2 418 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gräddgatan 7 våning 6 av 14
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gräddgatan 7 våning 12 av 14
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!