Hoppa till innehåll
. Ostgatan 4 - Bjurfors

Rymlig och välplanerad tvåa med härligt ljusinsläpp. Bredband ingår i avgiften.

  • På förhand
  • 44 kvm
  • 2 rum

Kallebäck, Göteborg

Ostgatan 4

Avgift:
3 454 kr
Antal rum:
2
Boarea:
44 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
6
Hiss:
Ja

Rymlig och välplanerad tvåa med härligt ljusinsläpp. Bredband ingår i avgiften.

Välkomna till en välplanerad tvåa. Den öppna planlösningen bidrar till ett hem för såväl mysiga hemmakvällar som sociala sammankomster.

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade tvåa i populära BRF Kallkällan. Bostadens öppna ytor mellan kök och vardagsrum skapar ett modernt hem som lämpar sig för såväl mysiga hemmakvällar som sociala sammankomster. Via det breda fönsterpartierna erbjuds ett härligt ljusinsläpp. Bostadens ger plats åt både en säng och valfri förvaringsmöbel, vilket även kompletteras av hallens stora klädkammare. Från hallen nås även bostadens badrum.

Välkomna till ett populärt område som ständigt växer och med närhet till serviceutbud, goda kommunikationer till stadskärnan och promenadavstånd till Delsjöreservatets fina naturområden. I området blandas äldre byggnader med nyproduktion och under det senaste decenniet har det vuxit till ett grönskade, trivsamt och livfullt område att bo i. Närområdet bjuder på parkliknande gårdar med gemensamma grillar, nyanlagd lekplats och utemöbler. Här finns även goda parkeringsmöjligheter med både garage och parkeringsplatser i föreningen.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Kallebäck 7:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden finns ett källarförråd.
Vidare tillhandahåller föreningen: grillplats, cykelförvaring, fritidslokal, gästlägenhet, barnvagnsförråd, garage och p-platser.

TV/bredband

Analog och digital TV via Telenor. I månadsavgiften ingår ett basutbud utav TV-kanaler.

Fiberinternet via Telenor ingår i månadsavgiften. (250 Mbit/s)

Parkering

Föreningen förfogar över 267 p-platser, 162 garageplatser och 16 MC-parkeringar med separat kösystem. För priser se föreningens hemsida.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 454 kr

Inkl: Värme, vatten, Ip-telefoni, Tv och bredband (250/250) ingår i avgiften.
För Ip-telefoni tillkommer samtalstaxa.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,15199%
Andel av årsavgiften är
0,15199%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
182
Våningsplan
6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
44 kvm*

*Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
101 kr
Summa
101 kr

Driftkostnader kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1961

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
106
Energideklarationsdatum
2019-02-19

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Kallkällan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
447
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Kallkällan (757200-9186) är en mycket välskött förening där föreningens byggnader har genomgått omfattande renoveringar med start under vintern/våren 2007. Föreningen bildades år 1958 och husen byggdes under år 1961-1964.

Föreningen omfattar 447 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter (varav en gästlägenhet) och 6 lokaler (1 lokal upplåten med bostadsrätt). Föreningen har ca 32 250 kvm lägenhetsyta och ca 484 kvm lokalyta.
Föreningen har lägenheter på Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13.

Tomträttsavtalen för Kallebäck 7:1, 7:2, 9:1, 9:2 samt 9:3 med löptid på 20 år förnyades hösten 2019. Avtalen för Kallebäck 7:3 och 7:6 med löptid på 10 år kommer att förnyas under hösten 2021 respektive 2022.

För mer information besök föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se.

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59

Föreningens ekonomi

Månadsavgifterna planeras att höjas med : 1% 2021-2022, 1% 2022-2023.
Priserna för parkeringar och garage kommer att justeras uppåt.

Renoveringar - Utförda och planerade

Följande arbeten/renoveringar har utförts
2019-2020: Nya hissar i samtliga byggnader.
2017: Renovering och byte av maskiner i tvättstugorna samt nya avloppsstammar i bottenplattan. Föreningen utökade även antal tvättstugor från 2 st till 3 st i samtliga hus på Ostgatan. Byte av porttelefoner.
2016: Fasadrenovering av norrsidan på Kallebäcksvägen 13 A och 11 A. Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13.
2015: Takomläggning på Ostgatan 18-22 samt Gräddgatan 6-10. Installation av fiber.
2014: Takomläggning på Ostgatan 2-8 och Ostgatan 12-16.
2013: Förändrad sophantering samt renovering av samlingslokalens kök
2007-2010: Stamrenovering, badrumsrenovering, fönsterbyte, fasadrenovering med nya balkonger i alla hus utom Kallebäcksvägen 11 och 13. Uppgradering av elen har gjorts samt översyn av ventilationen. Upprustning av fritidslokalen och föreningen har även förbättrat markarbeten runtomkring bostadshusen.

Planerade/kommande renoveringar:
Föreningens byggnader är i bra skick tack vare löpande renoveringar.
Planerade renoveringar är el-projekt där individuell mätning kommer införas. Föreningen håller även på att göra om befintlig föreningslokal och expedition till nya lägenheter, expedition/föreningslokal flyttas till nya lokaler.
Längre fram ska föreningen se över en uppfräschning av entréerna.
PARKERING
Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser av olika slag till medlemmarna.
Parkering utomhus kan hyras för 250 kr/mån. Kötiden är kort.

I området finns även betalparkering för gäster.

Garage:
Det finns tre olika sorters garage i föreningen: Kallgarage (450 kr/ mån), varmgarage (550 kr/månad). Separat garage, uppvärmt garage med egen dörr, (650 kr/månad). Separat kö till platserna.
Det finns även MC-garage.
För mer information, se föreningens hemsida: http://brfkallkallan.se/faciliteter/garage/

Parkering

Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser av olika slag till medlemmarna.
Parkering utomhus kan hyras för 250 kr/mån. Kötiden är kort.

I området finns även betalparkering för gäster.

Garage:
Det finns tre olika sorters garage i föreningen: Kallgarage (450 kr/ mån), varmgarage (550 kr/månad). Separat garage, uppvärmt garage med egen dörr, (650 kr/månad). Separat kö till platserna.
Det finns även MC-garage.
För mer information, se föreningens hemsida: http://brfkallkallan.se/faciliteter/garage/

Gårdsplats/innergård

Grillplatsen används flitigt under varma dagar och sena kvällar. Föreningen har även lekparker där barnen kan leka och de vuxna kan slappna av vid boulebanan eller vid sittplatserna.

Gemensamma utrymmen

För den händige finns en snickarbod där man kan slipa, måla och snickra utan att störa någon. Det finns även en fritidslokal som är utrustad med toaletter, kök och två rum. Lokalen används till bland annat födelsedagskalas och dop. Föreningen har även en gästlägenhet som kan hyras.
I föreningen finns tillgång till snickarbod där man kan slipa, måla eller snickar, fritidslokal som är utrustad med toaletter, kök och två rum, gästlägenhet, cykelförråd, 2-3 tvättstugor i varje hus, matkällarförråd som kan hyras.

Övrigt

Vid köp av bostad i en HSB-förening krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg. För mer information se; https://blimedlem.hsb.se/index.html
Uppgifter kring föreningen är tagna från årsredovisning och kontakt med föreningen. Uppgifter som anses vara av större vikt för dig som spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Om Kallebäck

Mäklaren om Kallebäck

ETT PERFEKT LÄGE
Kallebäck är en undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med Delsjöområdet som närmaste granne och Mölndal på andra sidan leden. Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och vidare ut i vida världen.

PENDLARLÄGE OCH GRÄDDHYLLA
Kallebäcks läge är ovanligt strategiskt; nära både centrala Göteborg, E6/E20 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal.

Tidigare var Kallebäck en stadsdel med landshövdingehus, 60-talsbostäder och några större företag och industrier. Bland annat hade Arla ett av sina mejerier här, vilket gett upphov till gatunamn som Smörgatan, Gräddgatan och Ostgatan men när produktionen flyttades startade en stor omvandling av området. Här växer nu ett bostadsområde med småstadskänsla fram, nya bostäder blandas upp med mindre företag och små butiker. Det har också inneburit att service och kommunikationer förbättrats och Kallebäck har blivit ett än mer attraktivt område, där både små och stora trivs.

EXPERIMENTHUS OCH STENÅLDERSBY
Av den befintliga bebyggelsen dominerar 1960-talshus i 3 våningar respektive punkthus i upp till 12 våningar. En av de mer uppseendeväckande byggnaderna är det så kallade Däckshuset, som ritades av stadsplanearkitekten Erik Friberger. Det hela var ett funktionalistiskt experiment där 18 småhus staplades på olika hyllplan, nästan som i ett parkeringshus. Den ursprungliga idén gick ut på att varje bostad skulle kunna byggas ut efter behov. Med ett enkelt handgrepp skulle exempelvis en vägg kunna flyttas. Intresset blev oväntat stort och alla köpare valde den maximala storleken redan från start, så experimentet blev inte riktigt som man tänkt. Det är dock ett exempel på hur rationellt och flexibelt funktionalismens förespråkare tänkte. Även övriga bostäder i området från samma tid är välplanerade och byggda för livskvalitet, vilket märks i bland annat ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar.

Kallebäck har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden där den äldsta lämningen är en hällkista från slutet av stenåldern. Namnet Kallebäck kommer från den källa som ligger i området. Därifrån gick den första vattenledningen in till Göteborg under 1700-talet. Härifrån tog även Pripps bryggerier sitt vatten fram tills verksamheten lades ned 2002.

Runtom Kallebäck finns fina skogsområden, bergssluttningar och inte minst hela Delsjöområdet med fantastiska möjligheter till träning, bad eller skidåkning. Delsjöns golfbana som ligger runt hörnet tillhör en av Göteborgs äldsta och är även det ett vackert promenadområde, även för den som inte spelar golf.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kallebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Ostgatan 4