Välplanerad fyrarummare högst upp i huset. Stor inglasad balkong med västerläge!

Kallebäck, Göteborg

Smörgatan 14

På förhand
Avgift
5 055 kr
Antal rum
4
Boarea
88 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad fyrarummare högst upp i huset. Stor inglasad balkong med västerläge!

Välplanerade kvadratmeter med ljusinsläpp från både öster och väster. Tre rymliga sovrum samt badrum med badkar. Gäst WC med tvättmaskin.

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor möblerbar balkong med härligt västerläge. Smörgatan 14 - Bjurfors
Stor möblerbar balkong med härligt västerläge
Panoramavy över takåsarna mot staden. Smörgatan 14 - Bjurfors
Panoramavy över takåsarna mot staden
. Smörgatan 14 - Bjurfors

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Stilrent kök från Epoq som renoverades under 2011/2012. Smörgatan 14 - Bjurfors
Stilrent kök från Epoq som renoverades under 2011/2012
. Smörgatan 14 - Bjurfors
Ett av bostadens två badrum. Smörgatan 14 - Bjurfors
Ett av bostadens två badrum

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Kallebäck och populära Smörgatan! Här erbjuds ni en fyrarummare om 88 kvadratmeter med rymliga ytor, bra förvaringslösningar, badrum, gäst-wc samt tvättmaskin. Tre välplanerade sovrum med renoverade ytskikt. Kök från Epoq som renoverades år 2012 i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. Modernt i vit färgsättning med rostfria vitvaror. Badrum från 2005 och gäst-wc med tvättmaskin från 2018. Stor inglasad balkong med västerläge med utsikt mot både grönska och staden. Väggen mellan kök och vardagsrum har delvis tagits ner vilket ger en härlig öppen och social planlösning. Vardagsrummet ger plats för såväl den större soffgruppen som matsalsbordet. Välskött bostadsrättsförening med gym i källaren. Det finns fyra förskolor i närområdet samt promenadavstånd till Skårskolan med låg- och mellanstadium. Kallebäck är ett expansivt område där det planeras byggas ca 2000 nya bostäder, lokaler, butiker och restauranger. Visionen är att Kallebäck ska, med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd, bli en levande och nyskapande stadsdel för människor med aktiv livsstil. Längs Mölndalsvägen finner ni bland annat ICA Maxi, gym och butiker. Närhet till Korsvägen och Liseberg och med de grönskande Delsjöområdet en liten promenad bort. Bra bussförbindelse med buss 50 som tar 7 minuter till Korsvägen och 10 minuter till Heden. Promenadavstånd till Spårvagn 4, belägen på Mölndalsvägen.

Interiör

Ta trapporna upp till fjärde våningen och kliv in genom ytterdörren. Ni möts av en rymlig hall med plats för avhängning. Vacker ekparkett pryder golvet och fortsätter vidare in i bostaden.

Till vänster i hallen finner ni gästtoaletten som renoverats under 2012. Väggarna är helkaklade med ett vitt liggande kakel av granit med en svart mosaikpelare som bryter av och på golvet ligger svart klinkers. Fönster med vacker fönsterbänk i sten ger vädringsmöjlighet och ett trevligt ljusinsläpp. Utrustat med wc, tvättställ med kommod samt tvättmaskin som installerades under 2018.

Intill bostadens gäst-wc ligger ett av de tre sovrummen med rofyllt läge. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och tillhörande möblemang. Gott om förvaring tack vare tre inbyggda garderober.

Förbi hallen möts ni av bostadens stilrena kök från Epoq som renoverades under 2011/2012. Gott om förvaringsmöjligheter via både över- & underskåp samt lådor. Svart liggande kakel som stänkskydd ovan bänkskivan i slitstark laminat med stenimitation. Vita högblanka skåpsluckor, vitvaror från Electrolux samt diskho från välrenommerade märket Smeg. Kyl och frys i fullhöjd med både vanligt vatten och kolsyrat, ugn och mikro i arbetshöjd, induktionshäll, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Väggarna är målade i vitt och den vackra ekparketten finner ni även här.

Från köket ligger bostadens vardagsrum i delvis öppen planlösning. Här får ni plats med soffa, soffbord, mediamöbel och matbord för minst sex personer. Ett stort fönsterparti med fönsterbänkar i sten löper mellan vardagsrummet och köket och skänker gott om ljus. Här finner ni även utgången till den väl tilltagna och inglasade balkongen med västerläge. Balkongen är nyligen inglasad och blir som ett extrarum även under de kyligare månaderna på året och under varmare årstider går inglasningen enkelt att öppna upp. Härlig utsikt över takåsarna och staden.

Det helkaklade badrummet är placerat mitt emellan de två större sovrummen och renoverades under 2005. Vitt kakel pryder väggarna och på golvet ligger en slitstark våtrumsmatta i en grå nyans. Utrustningen här består av badkar, wc, tvättställ med tillhörande kommod samt handdukstork.

Sovrum nummer två finner ni till vänster om badrummet och här finns ypperlig förvaring i form av fyra inbyggda garderober. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang.

Det största sovrummet ligger till höger om badrummet och här finns plats för både dubbelsäng, sängbord och arbetshörna för den som önskar. Gott om förvaring via garderober. Väggarna är ljusa och ekparketten fortsätter vidare in här. Stort fönster skänker rikligt med ljus.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Kallebäck 12:5

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Smörgatan 12-18
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2008 och består av 31 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenheter med hyresrätt samt en lokal för uthyrning. Lägenheterna är fördelade på 4st 2 rok, 9st 3 rok, 15st 4 rok och 4 st 5 rok.
Total bostadsyta 2576 kvm. Tomträttsavtal med Göteborgs Kommun som omförhandlades 2018.
Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning.

Avgiftshöjningar:
Föreningen har haft stabil avgift sedan 2016. Januari 2019 höjdes avgifterna med 2,5 % pga ökad tomträttsavgäld. Det är inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har som mål att följa index.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2008: Relining på stammar och avstick till lägenheter
2009: Dränering runt fastigheten samt sanering av krypgrund
2009: Tvättmaskin och torktumlare har installerats
2010: Asfaltering av gångar och brandväg
2010: Termostater till alla element har bytts ut
2010: Värme/VA-systemets injusteringsventiler har bytts ut
2011: Renovering takfot och byte av takpannor
2014: Fastighet godkänd OVK-besiktning
2016: Dräneringspump bytt för dagvattensbrunnar. Nytt belysningssystem med rörelsedetektor i trapphus och källare. Renovering av ytskikt i trapphus, källare och tvättstuga.
2017: Nya inglasade balkonger färdigställdes i november (5.30 x 1.65 cm)

För mer gjorda renoveringar, se årsredovisningen.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen och sträcker sig 20 år fram i tiden.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.
Bredband möjligt via Com Hem. Tecknas separat, kostnad tillkommer.

Gemensamma utrymmen

Det finns stort cykelförråd och tvättstuga (med möjlighet att tvätta även på helgerna). Föreningen har även ett gym tillgängligt för alla medlemmar.
Det finns cykelförråd och barnvagnsförråd i källaren. I cykelförrådet kan man även ställa barnvagnar.

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong med västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett förråd tillhör lägenheten och är placerat i källaren.

Parkering

I föreningen finns 20 st p-platser samt en garagelänga bestående av 10 st garageplatser, separat kösystem. Prioriterat är att det ska finnas en plats per lägenhet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 055 kr

Varav 4810 kr utgör föreningens årsavgift per månad samt 245 kr utgörs av obligatoriskt tillägg för bredband. I avgiften ingår värme vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,434%
Andel av årsavgiften är
3,434%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
88 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1960

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Kallebäck

Kallebäck är en liten undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med Delsjö-området som närmaste granne och Mölndal på andra sidan leden. Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och ut i vida världen. De närmaste åren kan Kallebäcksborna även räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.

PENDLARLÄGE OCH GRÄDDHYLLA
Kallebäcks läge är ovanligt strategiskt: nära både centrala Göteborg, E6/E20 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal.

Tidigare var Kallebäck en stadsdel med landshövdingehus, 60-talsbostäder och några större företag och industrier. Bland annat hade Arla ett av sina mejerier här, vilket gett upphov till gatunamn som Smörgatan, Gräddgatan och Ostgatan men sedan produktionen flyttades har en stor omvandling av området påbörjats. Här planeras nu för ett bostadsområde med småstadskänsla, nya bostäder som blandas upp med mindre företag och små butiker. Det kommer också innebära att service och kommunikationer förbättras och Kallebäck blir ett än mer attraktivt område, där både små och stora trivs.

EXPERIMENTHUS OCH STENÅLDERSBY
Av den befintliga bebyggelsen dominerar 1960-talshus i 3 våningar respektive punkthus i upp till 12 våningar. En av de mer uppseendeväckande byggnaderna är det så kallade Däckshuset, som ritades av stadsplanarkitekten Erik Friberger. Det hela var ett funktionalistiskt experiment där 18 småhustaplades på olika hyllplan, nästan som i ett parkeringshus. Den ursprungliga idén gick ut på att varje bostad skulle kunna byggas ut efter behov. Med ett enkelt handgrepp skulle exempelvis en vägg kunna flyttas. Intresset blev oväntat stort och alla köpare valde den maximala storleken redan från start, så experimentet blev inte riktigt som man tänkt. Det är dock ett exempel på hur rationellt och flexibelt funktionalismens förespråkare tänkte. Även övriga bostäder i området från samma tid är välplanerade och byggda för livskvalitet, vilket märks i bland annat ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar.

Kallebäck har en lång historia och den äldsta lämningen är en hällkista från slutet av stenåldern. Namnet Kallebäck kommer från den källa som ligger i området. Därifrån gick den första vattenledningen in till Göteborg under 1700-talet. Där tog även Pripps bryggerier sitt vatten tills verksamheten lades ned 2002.

Runtom Kallebäck finns fina skogsområden, bergssluttningar och inte minst hela Delsjöområdet med fantastiska möjligheter till träning, bad eller skidåkning. Delsjöns golfbana som ligger runt hörnet tillhör en av Göteborgs äldsta och är även det ett vackert promenadområde, till och med för den som inte ens spelar golf.

Köpa eller sälja bostad i Kallebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kallebäcks 3 bästa

3
 • Delsjöns Golfbana
 • Kallebäcks källa
 • Hällekistan - Kung Rings grav

Karta

Smörgatan 14

Smörgatan 14,
412 76 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  Adress
  Gräddgatan 7, vån 14/14
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 937 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,5 kvm