Radhuskänsla med nyrenoverat HTH-kök

Kallebäck, Göteborg

Smörgatan 82

På förhand
Avgift
8 073 kr
Antal rum
4
Boarea
129 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Radhuskänsla med nyrenoverat HTH-kök

Unik bostadsrätt på två plan med både uteplats och balkong i västerläge, två badrum och nyrenoverat kök från HTH.

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

SÄLJSTART FEBRUARI 2020!

Välkomna till denna unika lägenhet med radhuskänsla om två plan med egen ingång. Lägenhetens kvadratmeter är välplanerade med öppen planlösning mellan köket och det väl tilltagna vardagsrummet. Den stora balkongen i västerläge om cirka 12 kvm ger möjlighet för loungegrupp och matbord. Vidare bjuder bostaden på tre bra sovrum, två badrum, bastu samt en stor uteplats mot lummig grönska på cirka 22 kvm. Det nyrenoverade köket är från HTH.
Här bor ni i en stabil föreningen med god ekonomi i en fastighet som byggdes 2002. Busshållplatsen som trafikeras tätt ligger endast någon minut från lägenheten och tar er in till centrum på ca 10 minuter.

Från Smörgatan har ni även närhet till Delsjöområdet och promenadavstånd till Delsjö golfklubb. I Kallebäck finns matvarubutik och mindre serviceutbud. Längs Mölndalsvägen finner ni bland annat spårvagnshållplats, ICA Maxi, gym och butiker. Kommunalt dagis i närområdet samt promenadavstånd till Skårskolan med låg- och mellanstadium.

Interiör

Det första du möts av i lägenheten är den ljusa välkomnande hallen. Vita målade väggar med sandfärgat klinkers i toppskick. Det finns gott om plats för förvaring i hallen då det både finns en integrerad garderob samt plats för byrå och hatthylla. Från hallen på övre plan når man kök, vardagsrum, sovrum och badrum.

I köket finns gott om plats att båda laga och äta mat. Köksluckor i ljust trä med vitt kakel i bakgrunden. Till detta bänkskivor i laminat. Den maskinella utrustningen är komplett. Hel kyl samt frys. Både ugn och mikro i ståhöjd. Utöver detta inbyggd spishäll, diskmaskin och fläkt.
Runt bordet i köket finns det plats för 4-6 personer. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en fin ekparkett. Från köket nås även vardagsrummet via delvis öppen planlösning.

Vardagsrummet är det som lyfter denna lägenhet. Stort, mycket ljusinsläpp med utgång till den underbara terassen i västerläge med utsikt över Kallebäck. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målad i vitt. Den stora ytan kan exempelvis nyttjas till både soffgrupp och ett stort matsalbord.

Sovrummet på entreplan fungerar som gästrum eller varför inte tonåringen som behöver vill vara ifred? Väggar i vitt och parkett på golvet.

Badrummet har vitt kakel med blå bård på väggarna. På golvet ligger ett ljusblått klinker. Utrustat med duschhörna, toalett, kommod samt hylla med speglar ovanför.

Från hallen når man även via trappan det nedre planet. Här finns ytterligare två sovrum, badrum samt ett större förråd.

Det större sovrummet rymmer en dubbelsäng. Gott om undangömd förvaring via en skjutdörrsgarderob. Ekparkett och vitmålade väggar. Från sovrummet når du den fina uteplatsen.

Det andra sovrummet rymmer säng och skrivbord, även här ekparkett och vita väggar.

Det stora badrummet på nedre plan har likadana väggar och golv som det på övre. Vitt kakel med blå bård och ljusblått klinker på golvet. Badrummet fungerar även som tvättstuga med både tvättmaskin, torktumlare och grovtvätt. Såklart finns här även toalett, dusch och badrumsskåp med speglar. Från badrummet nås även bastun där fyra personer gott får rum.

Uteplatsen som nåddes via det stora sovrummet ligger också i västerläge. Grönskan precis utanför bidrar till en riktigt mysig känsla här. Gott om plats för en loungegrupp på den stenbelagda marken.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Foldern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Kallebäck 10:2 förvärvades 2001 med adressen Smörgatan 82. Fastigheten innehas med tomträtt och består av 1 st flerbostadshus i två plan med loftgång och sutterängplan. Fastigheten är ansluten till fjärrvärme.

Föreningen upplåter 14 st lägenheten med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 4 st 2 rok, 5 st 3 rok och 5 st 4 rok.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten är byggd 2002 och är i bra skick. Inga större renoveringar är planerade.
Underhållsplan finns som är upprättad 2019.

TV/bredband

TV: Telia, basutbud ingår i avgiften
Internet:Telia, fiber Hastighet upp till 100 Mbit/s. Ingår i avgiften

Gemensamma utrymmen

Ett gemensamt cykelförråd finns

Övrigt

Brf foldern är en mindre förening där varje bostadsrättsinnehavare hjälps åt vid städdagar och har gemensamt ansvar för trädgården

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
122

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten upplåtes ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 073 kr

I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1003
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
129 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
519 kr
Försäkring
300 kr
Summa
819 kr

Byggnadssätt

Byggår
2002

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Kallebäck

Kallebäck är en liten undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med Delsjö-området som närmaste granne och Mölndal på andra sidan leden. Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och ut i vida världen. De närmaste åren kan Kallebäcksborna även räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.

PENDLARLÄGE OCH GRÄDDHYLLA
Kallebäcks läge är ovanligt strategiskt: nära både centrala Göteborg, E6/E20 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal.

Tidigare var Kallebäck en stadsdel med landshövdingehus, 60-talsbostäder och några större företag och industrier. Bland annat hade Arla ett av sina mejerier här, vilket gett upphov till gatunamn som Smörgatan, Gräddgatan och Ostgatan men sedan produktionen flyttades har en stor omvandling av området påbörjats. Här planeras nu för ett bostadsområde med småstadskänsla, nya bostäder som blandas upp med mindre företag och små butiker. Det kommer också innebära att service och kommunikationer förbättras och Kallebäck blir ett än mer attraktivt område, där både små och stora trivs.

EXPERIMENTHUS OCH STENÅLDERSBY
Av den befintliga bebyggelsen dominerar 1960-talshus i 3 våningar respektive punkthus i upp till 12 våningar. En av de mer uppseendeväckande byggnaderna är det så kallade Däckshuset, som ritades av stadsplanarkitekten Erik Friberger. Det hela var ett funktionalistiskt experiment där 18 småhustaplades på olika hyllplan, nästan som i ett parkeringshus. Den ursprungliga idén gick ut på att varje bostad skulle kunna byggas ut efter behov. Med ett enkelt handgrepp skulle exempelvis en vägg kunna flyttas. Intresset blev oväntat stort och alla köpare valde den maximala storleken redan från start, så experimentet blev inte riktigt som man tänkt. Det är dock ett exempel på hur rationellt och flexibelt funktionalismens förespråkare tänkte. Även övriga bostäder i området från samma tid är välplanerade och byggda för livskvalitet, vilket märks i bland annat ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar.

Kallebäck har en lång historia och den äldsta lämningen är en hällkista från slutet av stenåldern. Namnet Kallebäck kommer från den källa som ligger i området. Därifrån gick den första vattenledningen in till Göteborg under 1700-talet. Där tog även Pripps bryggerier sitt vatten tills verksamheten lades ned 2002.

Runtom Kallebäck finns fina skogsområden, bergssluttningar och inte minst hela Delsjöområdet med fantastiska möjligheter till träning, bad eller skidåkning. Delsjöns golfbana som ligger runt hörnet tillhör en av Göteborgs äldsta och är även det ett vackert promenadområde, till och med för den som inte ens spelar golf.

Köpa eller sälja bostad i Kallebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kallebäcks 3 bästa

3
 • Delsjöns Golfbana
 • Kallebäcks källa
 • Hällekistan - Kung Rings grav

Karta

Smörgatan 82

Smörgatan 82,
412 76 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kallebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Smörgatan 25
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  6 368 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  114 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!