Kålltorp - Örgryte, Göteborg

Wingårdsgatan 9E

Såld, 2017-11-25
Slutpris
3 510 000 kr
Avgift
3 981 kr
Antal rum
3
Boarea
70 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

  • Ansvarig mäklare

    Linnea Karlén

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-761 79 08

Bilder

Området

Att bo i Kålltorp

Kålltorp är ett lugnt och naturnära område som ligger i stadsdelen Örgryte-Härlanda. Här finner man en blandad bebyggelse från moderna fastigheter till äldre hus som uppfördes kring förra sekelskiftet. Det är ett populärt område tack vare sitt centrala, men ändå naturnära läge.

I stadsdelen Örgryte-Härlanda finns flera kommunala och enskilda förskolor. Utöver detta finns ett antal dagbarnvårdare. Det finns även flera kommunala och fristående grundskolor samt möjlighet för barnen att gå på fritidshem. Det finns även en öppen förskola i Kulturhuset Bagaregården som inte ligger långt ifrån Kålltorp. Den direkta närheten till barnomsorg, kombinerat med många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar gör att detta är ett mycket populärt område.

Vid Kålltorp finns underbara naturområden för alla åldrar. Kring Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn finns flera belysta leder. Vid Delsjön finns både sandstrand, klippor och stora gräsytor med lekplatser, bryggor, grillplatser och kaféer. Delsjö Golfklubb är en av de äldsta golfklubbarna i Göteborgsregionen. På Skatås motionscenter finns motionsspår, dusch och bastu.

Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som från år 1496. Ursprunget till namnet är egendomen med samma namn.

I området finns service som bankomat, livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral och systembolag. Från området är det täta kommunikationer med buss och spårvagn.

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Örgryte & Östra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.