Charmig tvårummare med radhuskänsla & uteplats

Kålltorp, Göteborg

Munkebäcksgatan 33C

På förhand
Avgift
2 835 kr
Antal rum
2
Boarea
46,4 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmig tvårummare med radhuskänsla & uteplats

I populära Kålltorp finner man denna charmiga tvåa omgiven av grönska samt egen uteplats.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Charmigt kök och ljusa färgval. Munkebäcksgatan 33C - Bjurfors
Charmigt kök och ljusa färgval
Härlig öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Munkebäcksgatan 33C - Bjurfors
Härlig öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum
Vardagsrummet har ett stort fönsterparti. Här ges utrymme för flera olika möbleringsalternativ.. Munkebäcksgatan 33C - Bjurfors
Vardagsrummet har ett stort fönsterparti. Här ges utrymme för flera olika möbleringsalternativ.
Väggarna är genomgående renoverade med bredspacklade ytskikt. Munkebäcksgatan 33C - Bjurfors
Väggarna är genomgående renoverade med bredspacklade ytskikt
Renoverat badrum. Munkebäcksgatan 33C - Bjurfors
Renoverat badrum
Välkomna till denna charmiga lägenhet med en egen uteplats i västerläge. Munkebäcksgatan 33C - Bjurfors
Välkomna till denna charmiga lägenhet med en egen uteplats i västerläge

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På den radhusliknande längan på Munkebäcksgatan finner man denna charmiga tvåa med alldeles egen uteplats. Man välkomnas av en hall med plats för avhängning. Vidare in i bostaden finner man det stora och luftiga vardagsrummet där ljuset strömmar fritt. Köket har delvis öppen planlösning mot bostadens naturligt avsatta matplats för fyra till sex personer. Sovrummet vetter lugnt mot uteplatsen och rymmer med lätthet en stor dubbelsäng. Fräscht och helkaklat badrum. Gillar man tanken av att bo i ett radhusliknande område med egen uteplats med chans till mängder av soltimmar och sena grillkvällar är detta bostadens precis för dig.

Mycket bra kommunikationer, både via buss och spårvagn in till Göteborgs innerstad med bara ca 10-15 minuters resväg! Området började byggas ut på 1930-talet och har en gemytlig småstadskänsla. I närområdet finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Vid närliggande Munkebäckstorg finns vårdmottagningar, apotek, och bibliotek. Delsjöreservatet är en stor tillgång. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. I området kring Skatås motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Kålltorp erbjuder ett lugnt och behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.

Interiör

På populära Munkebäcksgatan hittar man denna charmiga lägenhet med radhuskänsla. Via bostadens egna uteplats nås entrédörren. Här välkomnas man av en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Från hallen går man naturligt vidare in i bostadens vardagsrum. Här strömmar ljuset fritt och bidrar till rummets luftiga känsla. I vardagsrummet kan man enkelt möblera med en större soffgrupp, soffbord, tv-möbel och vidare förvaringsmöbel vid behov. Även här är väggarna ljusa och på golvet ligger en smakfull ekparkett.

Bostadens sovrum nås via hallen och vetter lugnt mot uteplatsen. Här ryms med lätthet en dubbelsäng och den stora klädkammaren tar hand om all tänkbart förvaringsbehov. Från sovrumsfönstret flödar behagligt ljus och skapar en harmonisk känsla. Även här är väggarna ljusa och samma fina ekparkett beklär golven.

Bostadens kök har en delvis öppen planlösning och erbjuder mängder av arbetsytor. Inredningen i köket är ljus. Utrustningen består av spis, spisfläkt, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin. Intill köket finns en naturligt avsatt plats för ett matbord för fyra till sex personer. I övrigt är väggarna vita och på golvet ligger en praktisk klinker.

Bostadens badrum totalrenoverades under 2014. Här är väggarna kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker vilket skapar en snygg kontrast mot de annars ljusa väggarna. Utrustningen består av wc, handfat och dusch. I taket sitter dimbara spotlights.

Bostadens absoluta höjdpunkt är den egna uteplatsen som under sommarmånaderna erbjuder gott om soltimmar. Här kan man möblera med ett större möblemang och njuta av sena grillkvällar i goda vänners lag.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 13:7

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd, två stycken tvättstugor med torkrum där man får tvätta alla dagar i veckan. Övernattningsrum för 4 personer att hyra till en kostnad om 100 kr/natt samt en samlingslokal. Två stycken cykelförråd samt några fristående cykelförråd på gården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår.

Bredband. Leverantör: Com Hem alt Telia. Valfritt. Ingår ej i avgiften.

Parkering

På många kringliggande gator råder fri parkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 835 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9589%
Andel av årsavgiften är
0,9589%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
51
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
46,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
170 kr
Försäkring
120 kr
Summa
290 kr

Notera att driftskostnaderna kan variera med avtal, vanor och antal i hushållet.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
159
Energideklarationsdatum
2009-12-21

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Munkebäcksgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
98
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Munkebäcksgatan bildades 1933 och består av 98 st bostadsrätter fördelade på 80 st 2 rok och 18 st 3 rok. Husen som består av 5 st huskroppar stod färdiga 1933 och är ritade av arkitekt Erik Friberger.
Alla lägenheterna har egen entré och uteplats.
Marken ägs av föreningen, man betalar med andra ord ingen tomträttsavgäld.

Gjorda renoveringar:
Plåtfasad: 1986
Stamrenoveringar och badrum: 1986
Renovering av tvättstugor: 1991
Torktumlarna är från år 1991 och maskinerna är från år 2003, 2005, 2006 samt 2012.
Dränering: 2001
Takomläggning: 2005
Nya entrédörrar: 2007
Radonmätning: 2007
OVK besiktning: 2014
Fönsterbyte: 2018

Kommande åtgärder (enligt senaste underhållsplanen)
2031 Stamrenovering
2045 Takomläggning
2051 Omdränering

Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen har en hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/munkebacksgatan

Föreningen tillåter samägande mellan barn och förälder. Den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.

Parkering

Det är fri parkering på gatorna i området.

TV/bredband

TV: I avgiften ingår basutbudet av kanaler från Com Hem.

Bredband: Alla lägenheter i föreningen är förberedda för bredband från både Com Hem och Telia.

Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum - med fyra sängplatser finns att hyra. Belägen på ovanvåningen av den norra tvättstugan. Toalett finns att gå till i anslutning till tvättstugan.

Utegrill - Vid block 1 finns en utegrill som är bokningsbar för alla medlemmar.

Samlingslokal - Föreningens samlingslokal finns i anslutning till den norra tvättstugan. Lokalen är utrustad med bord, stolar och viss köksutrustning.

Föreningens medlemmar delar även på två tvättstugor, två cykelrum och flera små cykelförråd.

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, caféer, restauranger, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kålltorps 3 bästa

3
 • Café Oizo
 • Lillasur Hantverksbageri
 • Kvarterskrogen Intill

Karta

Munkebäcksgatan 33C

Munkebäcksgatan 33C,
416 53 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Utåkersgatan 8B
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virginsgatan 11 C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  2 849 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Björcksgatan 66B
  Månadsavgift
  3 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Björcksgatan 66B
  Månadsavgift
  2 513 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Björcksgatan 68B
  Månadsavgift
  2 316 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  37,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lagmansgatan 4B
  Månadsavgift
  2 991 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!