Kålltorp, Göteborg

Sanatoriegatan 64

Såld, 2019-10-26
Slutpris
3 450 000 kr
Avgift
2 693 kr
Antal rum
2
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Sanatoriegatan 64 och denna underbara sällskapslägenhet!. Sanatoriegatan 64 - Bjurfors
Vardagsrummet ger plats åt både en stor soffgrupp och ett middagsbord för 6-8 personer.. Sanatoriegatan 64 - Bjurfors
Ett rikligt ljusinsläpp i kombination med en gedigen takhöjd skapar ett luftigt och levande hem.. Sanatoriegatan 64 - Bjurfors
Helt perfekt för båda mysiga hemmakvällar och sociala sammankomster.. Sanatoriegatan 64 - Bjurfors
. Sanatoriegatan 64 - Bjurfors

Vardagsrummets inbyggda vitrinskåp bidrar till extra charm.

. Sanatoriegatan 64 - Bjurfors

Vackra fönsternischer med gedigna fönsterskivor i sten.

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, caféer, restauranger, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kålltorps 3 bästa

3
 • Café Oizo
 • Lillasur Hantverksbageri
 • Kvarterskrogen Intill

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Virginsgatan 28A
  Fast pris
  4 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 245 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2019-11-19 16.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Intagsgatan 6A
  Utgångspris
  2 090 000 kr
  Månadsavgift
  3 318 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stenströmsgatan 14B
  Pris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 490 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!