Radhuset präglas av rumsvolym, yta och mycket charm!

Kålltorp, Göteborg

Spelmansplatsen 5

Exklusiv
Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
10 500 000 kr
Antal rum
11
Tomtarea
453 kvm
Typ
Radhus
Boarea / Biarea
315 kvm / 130 kvm

Visning

 • tisdag 27/10, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Radhuset präglas av rumsvolym, yta och mycket charm!

Bjurfors Exklusiv presenterar 445 kvm och 11 rum i ett hus från 1927 – mitt på charmiga Spelmansplatsen i Kålltorp.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ett grönskande och härligt kvarter. Spelmansplatsen 5 - Bjurfors
Ett grönskande och härligt kvarter
. Spelmansplatsen 5 - Bjurfors
Vacker vy över Spelmansplatsen. Spelmansplatsen 5 - Bjurfors
Vacker vy över Spelmansplatsen
Välkomnande entréplan. Spelmansplatsen 5 - Bjurfors
Välkomnande entréplan
Lägenhet, kontor ja du bestämmer!. Spelmansplatsen 5 - Bjurfors
Lägenhet, kontor ja du bestämmer!
Kaffe smakar alltid gott. Spelmansplatsen 5 - Bjurfors
Kaffe smakar alltid gott

Planskiss

Planlösning
Entreplan
Planlösning
Övreplan
Planlösning
Vindsplan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Kålltorp är en fridfull villastad i staden, där prydliga trädgårdar omfamnar hus och villor från olika epoker. En av kvarterens ursprungliga mötesplatser var butikerna runt charmiga Spelmansplatsen som nu är en grönskande liten park med lekplats. Sekelskiftes- och 20-talshus i sammanhållen stil ramar in det lilla torget. I bottenvåningen av detta stora hus från 1927, i hörnet av en huslänga, fanns det Skånska Wienerbageriet, känt för sina danska wienerbröd. I en strålande ljus interiör, tack vare det fria läget och stora fönster, öppnar sig här 445 kvadratmeter över tre etage och stort källarplan. Radhuset rymmer 11 rum och möjligheterna till ett helt unikt boende är mycket stora; allt från kombinerat boende och företagande till uthyrning eller generationsboende. 20-talets eleganta salonger och detaljer återfinns främst i villans andra plan som länge användes som bostad. Här finns fantastisk takhöjd, spegeldörrar med råglas, de tidstrogna 20-talsvalven samt periodens snickerier och sparsmakade detaljer. I vindsplanet finns en modern takvåning med pentry och badrum samt härligt ljus via tre stora takfönster. Källarplanet rymmer enorma förrådsytor samt inredda kontorsytor. Den som vill få plats med spa, gym, vinkällare, gästvåning med mera saknar verkligen inte ytor. Trots lugnet och närheten till vild natur rullar du med cykeln ner till Korsvägen på bara några minuter.
Ett underbart hus med stora möjligheter. Planen tillåter flera bostäder om man önskar det!

Interiör

Välj den främre av husets två entréer på första plan. En trappa leder upp till dörren i fastighetens vinkel. Det gamla butiksfönstret är bevarat och du kommer rätt in i en stor och ljus hall. Känslan av fria ytor och härlig rumsvolym är omedelbar, planet har genomgående rena och ljusa arkitekturlinjer.

In till vänster öppnar sig nu ett enormt rum i vinkel. Ljuset faller in från tre väderstreck via fyra stora fönsterpartier. Här inne fanns ursprungligen det legendariska Skånska Wienerbageriet, där folk i kvarteret köade för barkisar och danska wienerbröd. Sedan dess har de öppna ytorna med butiksfönster rymt olika verksamheter men är såklart rena drömmen som ljusa sällskapsytor. Utsikten över den charmiga Spelmansplatsens grönska är helt fri. I hallen finns ett vitt, helkaklat gäst-wc med skeppsgolv. Här finns handfatskommod, handdukstork och wc.

In till höger ligger nu en inre hall där det stora husets många charmfulla vinklar och vrår öppnar sig åt alla håll. Till vänster ligger ett långsmalt rum med spröjsat fönster och in till höger ett litet bås. I planets bortersta del överraskar huset med ytterligare ett stort rum med två stora fönsterpartier. Interiören får en spännande karaktär av de två diagonala långväggarna.

Tillbaka i den inre hallen, bakom ytterligare vinklar samt trappa ner till källarplan, öppnar sig tidsperiodens klassiska dörrvalv ut till den bakre entrén och trappan upp till övre plan. I den ljusa trapphallen är bröstpanelen bevarad och en gammal spegeldörr leder in till ett lite privat placerat rum med spröjsat fönster. Från hallen kommer du ut på en trappa ner till uppfarten bort till trädgården.

Trappan vrider sig upp till andra plan. Bröstpanelen och ett klassiskt, vitt räcke följer med upp. Här faller ljuset in från ett stort, tidstroget spröjsat fönster med råglas. Planet tar emot med pampig spegeldörr med råglas i gammal stil och där bakom en stor hall med bröstpanel och ekparkett. Tidsperiodens snickerier på dörrkarmar och fotlister är bevarade. In till höger i hallen ligger ett ljust sovrum med ekparkett och spröjsat fönster in över baksidan. Även denna spegeldörr har råglas.

I planets högra kortsida öppnar sig nu två ljusa 20-talssalonger i fil och öppen planlösning. Ekparketten löper fritt mellan rummen och fyra stora, spröjsade fönsterpartier ger ett massivt ljus från tre väderstreck. Här är utsikten öppen över det lilla villakvarteret och den grönskande parken.

Det ena rummet har vit bröstpanel och båda har originalsnickerierna bevarade. Här finns tidsperiodens sparsmakade och ljusa elegans, symboliserad av de små stiliserade takrosetterna som var en stilfull markering mot tidigare perioders överdådiga stuckatur. Rummen känns givna som ljusa sällskapsytor där ett par levande ljus räcker för att skapa atmosfär.

Tillbaka i hallen öppnar sig det stora köket med klinker och två fönsterpartier med utsikt ner över Spelmansplatsen. Köket är ljust och öppet och får extra rumsvolym av den ena väggens diagonala sträckning som får ytorna att öppna sig ut mot parken.

Tillbaka i hallen reser sig ytterligare ett av tidsperiodens typiska dörrvalv i skarp diagonal sträckning. Två spegeldörrar med råglas finns på varsin sida om valvet. Bakom den ena väntar ett badrum med dusch, handfataskommod och. Den andra dörren döljer planets stora tvättstuga med arbetsyta, förvaring, torkskåp mm. Här finns även wc samt tvättställ.

Från en mindre, inre hall fördelar sig nu tre stora rum i en mer privat sovrumsavdelning. Alla har ärligt ljusa ekparkettytor, ett har fönster i två väderstreck och ytterligare ett är avsevärt mycket större med klädkammare i original.

Från trapphallen leder en trappa upp till den separata vindsvåningen. Trappan slutar i en öppen planlösning där ett golv i körsbär försvinner ut under det fria sadeltaket med takbjälkar och inslag av vitputsade ytor. Tre stora takfönster ger ett härligt ljus och fri utsikt över de grönskande kvarteren. Här finns ett komplett pentry samt badrum med dusch, wc och handfat. En dörr leder ut till råvinden med plats för mycket rymlig förvaring. Planet är perfekt som gästvåning eller för uthyrning, om inte familjens student vill flytta lagom långt bort.

Tillbaka nere i entréplanets inre hall leder en trappa ner till källarplanet med omfattande ytor och stora möjligheter att skapa allt från spa, gästvåning, vinkällare, gym med mera. Idag landar trappan i en hall där glasväggar ramar in två rum med vardera två fönster som släpper in ljus från två väderstreck. Hallen och det ena rummet har dämpande filtmatta och de andra parkett. Kanske är det här nere familjens barn huserar med sina tevespel eller instrument. Planet har ytterligare en trappa som leder upp till den bakre entrén. Resten av det enorma källarplanet består av wc, flera stora förråd samt pannrum mm.

Sammantaget är detta ett mycket stort hus i tre etage på ett fridfullt och grönskande läge – bara några minuter från centrala Göteborg.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 16:18

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Utfartsväg(2 st)
Avtalsservitut Värmecentral

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 599 000 kr
Byggnadsvärde
1 853 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare o delvis inredd vind
Byggår
1927
Fasad
Trä
Stomme
Trä/betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2-glas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
65
Energideklarationsdatum
2020-10-01

Övriga byggnader/utrymmen

En parkeringsplats i carporten tillhör fastigheten

Planbestämmelser

Ändring Av Dp Tomtindelning Stadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Utfartsväg, 14-IM1-74/603.1
Last: Avtalsservitut: Utfartsväg, 14-IM1-74/604.1
Last: Avtalsservitut: Värmecentral, 14-IM1-74/602.1

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 500 000 kr
Rum
11
Boarea
315 kvm*
Tomtarea
453 kvm
Biarea
130 kvm

* Areauppgifter enligt mätbevis

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
39 173 kr
Försäkring
17 995 kr
Renhållning
3 200 kr
Vatten/Avlopp
6 696 kr
Summa
67 064 kr

Förbrukningen är 21 804 kWh/år
Observera att ett företag drivit verksamhet i fastigheten

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 400 000 kr

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, caféer, restauranger, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kålltorps 3 bästa

3
 • Café Oizo
 • Lillasur Hantverksbageri
 • Kvarterskrogen Intill

Karta

Spelmansplatsen 5

Spelmansplatsen 5,
416 52 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15