Fantastisk genomgångstvåa med balkong i västerläge!

Kålltorp, Göteborg

Wingårdsgatan 1C

På förhand
Utgångspris
2 890 000 kr
Avgift
3 216 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
55 kvm

Fantastisk genomgångstvåa med balkong i västerläge!

Väldisponerad bostad med balkong, bevarade originaldetaljer och fönster i två väderstreck!

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Wingårdsgatan 1C - Bjurfors
Rofyllt läge med närhet till vacker natur och badsjöar. Wingårdsgatan 1C - Bjurfors
Rofyllt läge med närhet till vacker natur och badsjöar
. Wingårdsgatan 1C - Bjurfors
Mysiga Café Lyckan finner ni intill delsjö badplats. Wingårdsgatan 1C - Bjurfors
Mysiga Café Lyckan finner ni intill delsjö badplats
Mysiga Delsjön. Wingårdsgatan 1C - Bjurfors
Mysiga Delsjön
Skatås motionsanläggning för den aktive. Wingårdsgatan 1C - Bjurfors
Skatås motionsanläggning för den aktive

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till en ljuvlig tvåa på populära Wingårdsgatan i natursköna Kålltorp. Bostaden präglas av välbevarade detaljer som möter nytt och modernt. Renoverat stilrent kök, helkaklat badrum, vackra golv och ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till den härliga balkongen som vetter åt väster. Genomgående fina ytskikt och materialval. Likväl som ni bor med direkt närhet till Delsjöområdet och Härlanda tjärn, har ni också närheten till stadens puls. Föreningen upplåter 11 stycken parkeringsplatser.

Området kring Kålltorp erbjuder en uppsjö av bagerier, caféer och kvarterskrogar. Fortsätter ni bort mot Munkebäckstorget finner ni även mataffärer, bensinmack, träningsanläggning samt Systembolaget. Kollektivtrafiken når ni med någon minuts gångväg och spårvagnen tar er till Avenyn på ca nio minuter. En promenad bort hittar du Delsjöområdet och Skatås motionscenter där bad och annat friluftsliv lockar. Här finns flertalet trevliga motionsslingor, även fotbolls- och volleybollplaner erbjuds. Likaså är Brudarebacken - Göteborgs närmsta fjäll lättillgängligt. På 10 minuters promenad från bostaden finns också GLTK tennisklubb, Nordic Wellness gym och Göteborgs Fältrittklubb.

Interiör

Välkomna två trappor upp och kliv in genom säkerhetsdörren. Ni välkomnas av en öppen och ljus hall med plats för avhängning. Ytterligare förvaring finns tack vare klädkammare. Slitstark klinkerimitation pryder golvet precis vid ingången. Vidare in mot resten av lägenheten sträcker sig en 2-stavs mattlackad ekparkett från 2013.

Till höger om hallen ligger bostadens rymliga badrum som renoverades under 2013. Vitt kakel på väggarna, sandfärgad klinker på golvet och spotlights i taket. Inredningen består av tvättställ med kommod, väggskåp, handdukstork (vattenburen) och tvättmaskin. Ytterligare komfort tack vare golvvärme.

Vägg i vägg med badrummet finner ni bostadens smakfullt helrenoverade kök från 2013. Mattvita skåpsluckor med infrästa handtag, vit högglansig bänkskiva och ljusgrått kakel. Vita väggar, spotlights i taket och även här ligger den mattlackade ekparketten på golvet. Den maskinella utrustningen i köket består av kolfilterfläkt, kyl/frys, diskmaskin, ugn samt induktionshäll. I köket får ni enkelt plats med matbord och tillhörande stolar invid fönstret.

Vidare in i lägenheten förbi hallen finner ni bostadens stora och lättmöblerbara vardagsrum med utgång till den härliga balkongen med perfekt västerläge. Ljuset flödar in tack vare stort fönsterparti. Väggarna är vita och ekparketten pryder golvet även här och inne i sovrummet.

Bredvid vardagsrummet ligger det stora rofyllda sovrummet med gott om förvaring via inbyggda garderober längs med ena väggen. Spotlights i taket samt stort fönster även här som skänker rikligt med ljus och är fritt från insyn.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Kålltorp 119:1

Ombyggnad, Renoveringar

OVK och radonkontroll har genomförts under 2017. Bostaden ligger under gränsvärdet för radon.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör två förråd, ett placerat på vinden och ett i källaren.

TV/bredband

Digital-tv via Bredbandsbolaget.

Fiber via Bredbandsbolaget (100/100).

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 216 kr

Värme, vatten, bredband - fiber 100/100 och digital-tv med grundpaket ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg för fiber om 206 kr/månad. Grundavgift: 3010 kr + fiber 206 kr/mån = total avgift: 3 216 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,64595%
Andel av årsavgiften är
3,64595%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 890 000 kr
Lägenhetsnummer
1012
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
55 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
1949

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Uteplats/balkong

Balkong med västerläge.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Wingårdsgatan 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Wingårdsgatan 1 äger byggnaden Kålltorp 119:1 i Göteborg kommun som är upplåten med tomträtt som omförhandlas 2019-04-11.
Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt, 2 lokaler, 1 förråd, 3 garageplatser samt 14 parkeringsplatser med hyresrätt.

Lägenhetsfördelningen i föreningen är följande:
1 rok; 2 st.
2 rok; 19 st.
3 rok; 4 st.
4 rok; 2 st.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2012 renoverades alla badrum samt stambyte gjordes. I samband med detta byttes all el ut.
2013 gjordes fasadrenovering samt byte av alla köksfönster. Alla lägenhetsdörrar byttes ut till säkerhetsdörrar och det installerades även postfack.
2014 byttes porttelefonin ut samt att fiber från Bredbandsbolaget installerades i fastigheten.
2016 renoverades alla trapphus.
2017 gjordes följande:
-Byte av dörr till källarförråd.
-Rörbyten - samtliga avloppsstammar, dränering av fastigheten, brunnar och serviser för dagvatten är utbytta.
-Totalrenovering av tvättstuga/torkrum.
-Renovering av utomhusmiljön, där det tillskapats fler parkeringsplatser, nytt sopsorteringssystem m.m.
-OVK och radonkontroll har genomförts.

Parkering

Föreningen har 11 stycken parkeringsplatser för de boende. Fri parkering på gatorna i området.

TV/bredband

Digital-tv från Bredbandsbolaget samt fiber (100/100) från Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Hela innergården har gjorts om (under 2017) från grunden med en inramad uteplats för de boende, nya gångar med stenläggning samt nya gräsytor m.m.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugans placering ligger en halvtrappa ner från markplan. Totalt nyrenoverad under hösten/vintern 2017. Utrustningen består av torkrum, toalett, två tvättmaskiner, en torktumlare och grovtvätt.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, caféer, restauranger, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kålltorps 3 bästa

3
 • Café Oizo
 • Lillasur Hantverksbageri
 • Kvarterskrogen Intill

Karta

Wingårdsgatan 1C

Wingårdsgatan 1C,
41654 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Adress
  Björcksgatan 36B
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 929 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-08-10 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virginsgatan 10
  Utgångspris
  2 400 000 kr
  Månadsavgift
  2 762 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Adress
  Munkebäcksgatan 27D
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  2 976 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Råstensgatan 6
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 675 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Adress
  Björcksgatan 66B
  Utgångspris
  2 225 000 kr
  Månadsavgift
  2 488 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40,6 kvm

  Visning: 2020-08-10 17.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virginsgatan 11 C
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 891 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stenströmsgatan 14B
  Pris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 490 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!