Funkischarm med balkong i västerläge

Kålltorp, Göteborg

Wingårdsgatan 9B

På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
3 183 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
50 kvm

Funkischarm med balkong i västerläge

Ett välplanerat boende med funkischarm och Delsjöterrängen som granne. Bra ljusinsläpp från både öster och väster.

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen. Wingårdsgatan 9B - Bjurfors
Väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen
. Wingårdsgatan 9B - Bjurfors
. Wingårdsgatan 9B - Bjurfors
Balkong i västerläge. Wingårdsgatan 9B - Bjurfors
Balkong i västerläge
. Wingårdsgatan 9B - Bjurfors
Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och matsalsbord. Wingårdsgatan 9B - Bjurfors
Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och matsalsbord

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett välplanerat boende med Delsjöområdet som granne. Ljusinsläpp från både öster och väster skapar ett behagligt ljus och en underbar känsla av rymd. Mysig balkong i västerläge som nås från det lättmöblerade vardagsrummet. Vackra välbevarade funkisdetaljer såsom fönsterbänkar av sten och gjutjärnsradiatorer.

Promenadavstånd till bland annat Skatås motionsanläggning och för den lille golfaren finns det en minigolfbana vid Lisebergs camping. Med cykel når du snabbt Göteborgs Tennisklubb som även har ett gym i form av Nordic Wellness. Där finns även Bö centrum med bl.a restaurang och blomsteraffär. På Wingårdsgatan hittar ni även Tempo och Skatås Bar och Kök. Gångavstånd till spårvagnen som tar dig till Avenyn på mindre än 10 minuter.

Interiör

Ett underbart boende med välplanerade kvadratmetrar. Ypperlig förvaring erbjuds i klädkammaren. Ljus färgsättning, vackra originaldetaljer och välbevarad ekparkett i hall och vardagsrum.


Välkomnande entréparti med parkettgolv och ljus färgsättning. Parkettgolvet löper tröskelfritt och elegant vidare in i vardagsrummet. I hallen finns plats för förvaringsmöbel och hatthylla om så önskas. Förvaring även i en charmig snedställd garderob. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Köket är genomtänkt och uppfräschat. Här har den äldre stommen bevarats och målats vit. Detta för att bevara 50-tals charmen. Bänkskiva av ek som erbjuder gott om arbetsyta och vitt liggande kakel över arbetsbänken. Ett kallskafferi och städskåp är också placerat i köket. Plats för matbord vid rummets fönster där morgonsolen strålar in. Kökets maskinpark består av spis från Gorenje, kolfilterfläkt från Cylinda och kombinerad kyl/frys från Bosch 2018 samt en diskmaskin från 2017, även där Bosch.

Vardagsrummet har en vacker fiskbensparkett samt ljusmålade väggar. Ljust och hemtrevligt med bra ljusflöde från flertalet fönster. Utgång till balkongen i skönt västerläge. I vardagsrummet ryms med lätthet både soffhörna och matsalsmöbel.

Badrummet är helkaklat i vitt med mörkgrå klinker på golv. Inrett med fristående badkar, WC, handfat och badrumsskåp med spegel samt bra belysning. Fönster för optimal vädringsmöjlighet och spotlights i tak för trevlig belysning. Badrummet renoverades mellan åren 2007 och 2008 i föreningens regi. Detta i samband med föreningens stamrenovering.

Sovrummet är väl tilltaget och är idag inrett med dubbelsäng, tillhörande sängbord samt en byrå. Enkelt att skapa en arbetshörna om så skulle önskas. Från sovrummet nås klädkammaren som erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Brunnsborraren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen består av 38 st lägenheter och 2 st lokaler. 36 st lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 st lägenheter är upprättade med hyresrätt. Lokalerna är upplåtna med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrevs om år 2017 och löper i 10 år framåt.

Bostadsrättsföreningen registrerades 2006 och förvärvade fastigheten samma år. Fastigheten består av 1 flerbostadshus i 3 våningar och vind. På vinden är lägenheter byggda.

Trappstädning utförs av lägenhetsinnehavarna för att hålla kostnaderna nere.

Föreningens hemsida www.brunnsborraren.se

Utförda renoveringar:
1999: Omläggning av tak.
2007 - 2008: Rör- och elstambyte samt dränering av fastigheten. Samtliga dörrar byttes till Daloc säkerhetsdörrar.
2008: Fasadrenovering och fönsterbyte på den östra samt den södra sidan.
2009: Målning av källare, takplåtar, takfönster, garageportar och installation av ny tvättmaskin.
2010: Ny torktumlare.
2011: Nytt porttelefonsystem, nytt torkaggregat i torkrummet .
2013: Nya fönster & balkongdörrar på den västra sidan och på den norra gaveln.
2014: Ny cykelrum i källaren.
2016: Fasadtvätt
2018 - Delvis underhållsspolning av avloppsstammar.
2019 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019 - Energideklaration.
2019 - Nya balkonger.
2019 - Underhåll och nymålning av fasad på ena gaveln och balkongsidan.
2019 - 2019 Nya hängrännor och nya stuprör på balkongsidan.
2019 - 2019 Renovering och målning av vindskivor/takfot.

Mindre underhåll sker även löpande.

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan, upprättad 2008 som sträcker sig till 2037.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning.

Vid frågor till styrelsen maila: brf@brunnsborraren.se.

Ovanstående information kommer från bostadsrättsföreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med styrelsen.

Parkering

Föreningen har idag 11 st parkeringsplatser för 300kr/mån och 2 st garage för 900kr/mån. Till dem är det i dagsläget kö. Önskar du ställa dig i kö till parkeringsplats/garage kontaktar ni styrelsen.

Det är även fri parkering längst med flera gator i området.

TV/bredband

Kabel-TV. Leverantör: ComHem.
Basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: ComHem.
Tecknas och betalas separat.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats med utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga - två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Tidsbokning sker via tvättlåsschema som finns utanför tvättstugan.

Cykelförråd/barnvagnsrum - finns i källaren.

Parkering

Föreningen har idag 11 st parkeringsplatser för 300kr/mån och 2 st garage för 900kr/mån. Till dem är det i dagsläget kö.
Önskar du ställa dig i kö till parkeringsplats/garage kontaktar ni styrelsen.

Det är även fri parkering längst med flera gator i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 183 kr

Inklusive värme, vatten & Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg på 100 kr/mån tillkommer tillsvidare för avbetalning av säkerhetsdörr.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,68241%
Andel av årsavgiften är
2,68241%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2019-04-02

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, caféer, restauranger, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kålltorps 3 bästa

3
 • Café Oizo
 • Lillasur Hantverksbageri
 • Kvarterskrogen Intill

Karta

Wingårdsgatan 9B

Wingårdsgatan 9B,
416 54 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Virginsgatan 9B
  Utgångspris
  2 090 000 kr
  Månadsavgift
  3 075 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  Adress
  Intagsgatan 6B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 073 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virginsgatan 20A
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 858 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-06-15 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virginsgatan 10
  Utgångspris
  2 400 000 kr
  Månadsavgift
  2 762 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Råstensgatan 6
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 675 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virginsgatan 11 C
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 891 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stenströmsgatan 14B
  Pris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 490 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!