Kaverös, Göteborg

Orkestergatan 11

På förhand
Avgift
3 240 kr
Antal rum
3
Boarea
78,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Varmt välkommen till en mycket ljus och trevlig genomgångslägenhet i Kaverös. Charmigt kök, renoverat badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till en mycket ljus och trevlig genomgångslägenhet i Kaverös! Denna välplanerade 3 rok erbjuder ett bekvämt boende med låg månadsavgift för familjen. Charmigt kök med uppskattad utsikt över innergården och lekplatsen. Två rymliga sovrum med gott om förvaring i garderober och klädkammare/kontor samt renoverat badrum med toalett och tvättstuga. Stor inglasad balkong som förlänger årstiderna. Mycket solid förening som är obelånad. Till lägenheten hör både ett vanligt förråd och en matkällare.

På Orkestergatan bor du lugnt och med naturen som närmsta granne. Strosa i natursköna Ruddalens motionsområde eller ta cykeln till havet via de välhållna cykellederna. Från spårvagnshållplatserna Nymilsgatan eller Lantmilsgatan tar du dig enkelt in till stan via knutpunkten Marklandsgatan, som erbjuder goda kommunikationer till både salta bad och de flesta delar av staden. Linnéplatsen nås på endast 8 minuter. Allmän service finns inom gångavstånd och 100-tals butiker erbjuds på Frölunda Torg. I närheten finns också den vackra naturen på Änggårdsbergen, i Botaniska Trädgården och inte minst i promenadvänliga Slottsskogen.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i västerläge.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem. I avgiften ingår Bredband och telefoni bas. Bredband har uppgraderats till 50-100mbit/s

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 240 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
78,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
150
Energideklarationsdatum
2010-06-18

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenhet hör ett källarförråd och en matkällare. I föreningen finns barnvagnsrum, cykelrum, gym/bastu, bibiliotek, biljard/bordtennis, samlingslokal samt 3 tvättstugor. Föreningen har även odlingslotter till föreningens medlemmar.

Parkering

P-plats för personbil på övre däck: 125:- kronor/månad.
P-plats för personbil på mellan- eller nedre däck: 200:- kronor/månad

I nuläget finns lediga platser (2018-12)

För att hyra p-plats kontakta: Kurt Svensson: telefon 031-493392 eller 0705-493392.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1966

Området

Att bo i Högsbo

Högsbo är ett litet grönt område med närhet till det mesta. Det gränsar i norr till Majorna, i nordost till Linnéstaden, i söder till Mölndal och i väster till Västra Frölunda. Högsbo består av fem områden; Flatås, Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Högsbo Industriområde.

Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergssluttningar. Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning. I direkt närhet finns även Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.

Många av stadsdelens bostäder uppfördes under 1950- och 1960-talet. De flesta bostäderna finns i flerfamiljshus. Mer än var tredje lägenhet är bostadsrätt. Många barnfamiljer bor i Högsbohöjd tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön.

Axel Dahlströms Torg är det största servicecentrat. Här finns Axel-Huset som inrymmer bibliotek, fritids- och konferenslokaler och café. Vid torget finns också bank, apotek, kyrka och ett stort antal butiker.

Förskolan i Högsbo, som tillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, omfattar flera förskolor i kommunal regi och några familjedaghem. Det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Det finns även flertalet grundskolor utspridda i stadsdelen.

Högsbo finns nämnt från 1550-talet. Trångbodda innerstadsfamiljer byggde egna torp i Högsbo på 1920-talet, det var Göteborgs stad som upplät mark till detta och erbjöd förmånliga lån. Området var främst avsett för arbetare och lägre tjänstemän med familjer. Det skulle nu bli möjligt för dem att odla grönsaker och hålla husdjur. Högsbo blev en oas under knappa 40 år, sen kom grävskoporna. Nu var det dags att bygga högt och stort. Endast två av torpen finns kvar idag.

Genom området går spårvagnslinjerna 1, 7, 8 och 13. Stombuss nr 16 passerar hållplats Marklandsgatan och fortsätter in mot stan och vidare ut till Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Orkestergatan 11

Orkestergatan 11,
421 39 VÄSTRA FRÖLUNDA

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonathan Schagerlind

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 75