Ljus och gemytlig tvårummare med eftertraktat läge!

Kaverös, Göteborg

Tenorgatan 10

På förhand
Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 382 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
61 kvm

Ljus och gemytlig tvårummare med eftertraktat läge!

Inom kort kommer denna smakfulla tvåa att erbjudas på våning 1/3 i populära Kaverös. Ljus, renoverad, låg avgift och med naturskönt läge!

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna att bekanta er med härliga Tenorgatan 10.... Tenorgatan 10 - Bjurfors
Varmt välkomna att bekanta er med härliga Tenorgatan 10...
...och väl ansedda HSB brf Sörgården!. Tenorgatan 10 - Bjurfors
...och väl ansedda HSB brf Sörgården!
Inom kort kommer denna smakfulla tvårummare att erbjudas på våning 1/3 i hjärtat av Kaverös. Tenorgatan 10 - Bjurfors
Inom kort kommer denna smakfulla tvårummare att erbjudas på våning 1/3 i hjärtat av Kaverös
En renoverad bostad med eftertraktade detaljer såsom fiskbensparkett i original.... Tenorgatan 10 - Bjurfors
En renoverad bostad med eftertraktade detaljer såsom fiskbensparkett i original...
...och underbart balkongläge inramat av natur och grönska. Tenorgatan 10 - Bjurfors
...och underbart balkongläge inramat av natur och grönska
. Tenorgatan 10 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Snart kommer denna moderna lägenhet att erbjudas i attraktiva Kaverös. Här bor och trivs du ett stenkast bort från mataffärer, restaurang och motionsområden. En bostad som andas hög standard och komfort med låg avgift i en väl ansedd bostadsrättsförening. Lägenheten disponeras enligt följande; En stor hall med gedigen skjutdörrsgarderob, fullutrustat badrum, en praktisk klädkammare, ett smakfullt renoverat kök, ljust och generöst vardagsrum samt ett väl tilltaget sovrum. Sist men inte minst finner ni en generös balkong belagd med trätrall i ett alldeles utsökt västerläge, helt fritt från insyn och naturskön utsikt. En otroligt charmig bostad som passar såväl gammal som ung där det bara är att flytta in, välkomna!

HSB Sörgården är en stabil och socialt omtyckt förening i hjärtat av Kaverös. På Tenorgatan bor du med det perfekta läget nära hav och natur samt Göteborgs citykärna. Omgivningarna kring fastigheten är välskötta och den trivsamma innergården har allt man kan önska för medlemmarnas sociala samvaro. Lugnt och tryggt, med gott om barnfamiljer. Här bor man på bekvämt avstånd till praktiska kommunikationer och med gångavstånd till bland annat dagis, skolor samt allmän service. Mataffären Willys ligger alldeles intill. På nära avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du finner allt från matbutiken Ica Högsbo, restauranger och inte minst träningscenter. På promenadvänligt avstånd nås Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker, Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska trädgården och inte minst Linnéplatsen som lockar med sitt sprudlande nöjesutbud och nås efter endast en kort cykeltur. I närheten finns också Positivparken med sin stora, fina lekplats och fotbollsplaner och skrinnarbana i Ruddalen. Här bor man med ett grönskande naturområde alldeles intill husknuten och cykelavstånd till havet.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Sörgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
216
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Sörgården består av 3 stycken trevåningsbyggnader om totalt 216 lägenheter anno 1966. Kaverös har fått sitt namn från berget Kavåsen, vars antydan härör sig till det blåsiga väderförhållandet på platsen. Däremot är det verkliga Kave Rös ett stort bronsåldersröse uppe på toppen. Stigen kring Kave Rös var nämligen omstridd gränsmark mellan Danmark och Sverige på medeltiden och började egentligen inte att bebyggas förrän i början av 1960-talet. Byggnation i olika former växte fram men med ett samtidigt fokus på den uppskattade naturen och dess historiska betydelse.

HSB Brf Sörgården är en socialt omtyckt förening med ett gott renommé. Avseende stora renoveringsåtgärder så är de flesta sådana redan gjorda av föreningen. Bland annat renoverades och slutfördes renoveringen av föreningens stammar under 2005. I samtid med detta passade man även på att byta ut fastighetens elledningar. Husens trappuppgångar renoverades så sent som 2009 då också nya porttelefoner och säkerhetsdörrar installerades. Även tvättstugorna renoverades 2009 och utrustades med 6 st tvättrum med 2-3 tvättmaskiner i varje samt en 18-kilos maskin och mangel.

För mer information besök föreningens egen hemsida på följande adress; http://www.hsb.se/goteborg/sorgarden
Föreningen vill träffa den nya medlemmen, kontakt ska tas från köparen för att stämma in möte.

Byggnadssätt

Byggår
1966

Övriga byggnader/utrymmen

I varje hus finns allmänna tvättstugor. Tvättstugorna består av tvättmaskiner, separata centrifuger, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra, gym, bastu, fritidslokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum.
Det finns även ett tillhörande förråd som finnes i källaren.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Föreningen har avtal med ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband. Leverantör: Telia. Föreningen har installerat bredband i samtliga lägenheter, så kallat FiberLan. Uttag sitter i de flesta fall i hallen. Det finns även möjlighet att koppla in ComHem lösningar via antenn-uttaget, så kallad 'tre hål i väggen' lösning.

Parkering

Det är för närvarande kö till garageplats men parkeringsplatser finns på däck ovanför 2 garagelängor. Även gästparkering finns, dessa platser är avgiftsbelagda.

Nytt från 2017 är att du måste ha nyckel och fjärrkontroll för att komma in med bilen på P-däcken, du behöver nyckel både för att komma in och ut från P-däcken.

Månadsavgift

Avgift
3 382 kr

inkl. värme, VA och kabel-TV

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
61 kvm

* En trappa upp

Området

Att bo i Högsbo

Högsbo är ett litet grönt område med närhet till det mesta. Det gränsar i norr till Majorna, i nordost till Linnéstaden, i söder till Mölndal och i väster till Västra Frölunda. Högsbo består av fem områden; Flatås, Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Högsbo Industriområde.

Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergssluttningar. Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning. I direkt närhet finns även Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.

Många av stadsdelens bostäder uppfördes under 1950- och 1960-talet. De flesta bostäderna finns i flerfamiljshus. Mer än var tredje lägenhet är bostadsrätt. Många barnfamiljer bor i Högsbohöjd tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön.

Axel Dahlströms Torg är det största servicecentrat. Här finns Axel-Huset som inrymmer bibliotek, fritids- och konferenslokaler och café. Vid torget finns också bank, apotek, kyrka och ett stort antal butiker.

Förskolan i Högsbo, som tillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, omfattar flera förskolor i kommunal regi och några familjedaghem. Det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Det finns även flertalet grundskolor utspridda i stadsdelen.

Högsbo finns nämnt från 1550-talet. Trångbodda innerstadsfamiljer byggde egna torp i Högsbo på 1920-talet, det var Göteborgs stad som upplät mark till detta och erbjöd förmånliga lån. Området var främst avsett för arbetare och lägre tjänstemän med familjer. Det skulle nu bli möjligt för dem att odla grönsaker och hålla husdjur. Högsbo blev en oas under knappa 40 år, sen kom grävskoporna. Nu var det dags att bygga högt och stort. Endast två av torpen finns kvar idag.

Genom området går spårvagnslinjerna 1, 7, 8 och 13. Stombuss nr 16 passerar hållplats Marklandsgatan och fortsätter in mot stan och vidare ut till Norra Älvstranden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tenorgatan 10

Tenorgatan 10,
421 38 VÄSTRA FRÖLUNDA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kaverös, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Konsertgatan 13
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!