Pricksäker tvåa med öppen planlösning och flödande ljus!
På förhand
Avgift
4 558 kr
Antal rum
2
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 15
Hiss
Ja

Pricksäker tvåa med öppen planlösning och flödande ljus!

Välkomna till Klippan och en enastående tvåa om 66 kvadratmeter med stor balkong, öppen planlösning och flödande ljus!

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna härliga tvåa som fullkomligt badar i ljus. Klippan 1 E - Bjurfors
Välkommen till denna härliga tvåa som fullkomligt badar i ljus
Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Klippan 1 E - Bjurfors
Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Praktiskt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Klippan 1 E - Bjurfors
Praktiskt kök med gott om arbetsyta och förvaring
Stor balkong att njuta av havsluften ifrån. Klippan 1 E - Bjurfors
Stor balkong att njuta av havsluften ifrån
Fräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare. Klippan 1 E - Bjurfors
Fräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare
Välkommen till unika klippan och brf Silon. Klippan 1 E - Bjurfors
Välkommen till unika klippan och brf Silon

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Klippan och denna enastående tvårummare! Hela bostaden är mycket ljus och rymlig tack vare sina 66 väldisponerade kvadratmeter och stora fönsterpartier vilket ger en inbjudande och trivsam känsla. Här ges gott om plats för social gemenskap tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som bryts av genom en praktisk köksö. Exklusiva, stilrena materialval präglar denna lägenhet och ger känslan av det lilla extra! Den väl tilltagna balkongen nås från allrummet och blir som ett extra rum under sommardagarna och ger plats för både utemöbler och odlingar. Bostadens sovrum har ett stort fönster med utsikt till balkongen, goda förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng med sängbord. Lägenhetens badrum går i modern stil och är smakfullt renoverat med vitt kakel och bruna klinkers som snyggt bryter av mot varandra. Här bjuds tvättmaskin och torktumlare för extra bekvämlighet. Ett tröskelfritt ljust ekparkettgolv löper genom lägenheten och ger ett genomtänkt helhetsuttryck. Välkomna att trivas!

Interiör

Ta hissen upp till våning 6 och denna enastående lägenhet! Här möts du av en ljus och luftig hall med plats för att hänga av ytterkläder och skor samt en inbyggd garderob för extra förvaring. På golvet ligger en vacker ljus ekparkett som löper tröskelfritt genom hela lägenheten.

Vidare in till bostadens sociala delar där kök och vardagsrummet ligger i en öppen planlösning och skapar en naturlig plats för umgänge. Köket är stilrent och modernt med vita skåpsluckor och spotlight som lyser upp arbetsytan som är en bänkskiva i trä. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn, kyl och frys samt en lyxig vinkyl. En köksö bryter av köket mot allrummet och skapar en extra arbetsyta samt erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

Allrummets rymliga ytor i kombination med det flödande dagsljuset erbjuder ett hem att verkligen trivas i. Här ges utrymme för soffmöblemang med tv-möbel samt middagsbord för trevliga kvällar i goda vänners sällskap. Från allrummet nås bostadens stora balkong som ger chans till många härliga soltimmar och bjuder på gott om plats för både sittgrupp och odlingar.

Ett stort golv-till-tak fönster som vetter ut mot balkongen ger ett fantastiskt ljus även till bostadens sovrum. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och era kläder förvarar ni enkelt i de smakfullt platsbyggda garderoberna. Här finns alla förutsättningar för en god natts sömn.

Badrummet är stort och erbjuder både tvättmaskin och torktumlare för extra komfort. I övrigt finns dusch med glasvägg, väggfast wc, handfat, förvaringsskåp och handdukstork. Brunt klinkergolv bryter av snyggt mot de vitkaklade väggarna. Ett toppmodernt badrum med högsta komfort!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 140:15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Silon
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Silon upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler (en restauran och ett kontor) med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 2006-2008 och består av ett flerbostadshus i 15 våningar samt källare.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum.

För mer information besök föreningens hemsida på www.brfsilon.com

Föreningens ekonomi

Föreningens soliditet, med vilket menas det egna kapitalet i förhållande till balansomslutningen, är god.
Den 1 jan 2014 höjdes avgifterna med 3% i enlighet med budgeten för året. Under 2013 omsattes två lån på tillsammans 10,5 mkr. 0,5 mkr amorterades och resterande 10 mkr har bundits i tre år med en räntesats på 2,95%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
- Översyn och funktionsprovning av brandspjäll och brandgasfläktar för trapphus och hisschakt 2016
- Översyn och reparation av luftrenare i soprum 2016
- Översyn av ventilationssystemet i lokalerna 2016
- Översyn av värmeanläggning och reparation av värmepump 2016- 2017
- Uppgradering av nyckelsystem i markplan och i källaren 2016

Under 2013 genomfördes en godkänd OVK, obligatorisk ventilationskontroll, med godkänt resultat.
Gamlestadens rör genomförde under februari månad 2014, en övergripande injustering av värmestystemet. De ansvarar därefter för en årlig översyn av systemet.

Planerat underhåll:
- Reparation av taket 2018

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2042.

Parkering

Det finns garageplatser att hyra för 1000kr/ mån samt parkeringsplatser att hyra för 400kr/ mån av Klippans Kulturfastigheter.

TV/bredband

Bredband: Bredbandsbolaget

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett avtal med hotell Novotell där man får hyra ett rum för 750 kr/natt.
Gemensamma utrymmen är cykel- och barnvagnsförråd.

Uteplats/balkong

Stor och härligt balkong med plats för både sittgrupp och odlingar.

Ombyggnad, Renoveringar

Under 2013 genomfördes en godkänd OVK, obligatorisk ventilationskontroll, med godkänt resultat.

Gamlestadens rör genomförde under februari månad 2014, en övergripande injustering av värmestystemet. De ansvarar därefter för en årlig översyn av systemet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 558 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv. Inklusive ett obligatoriskt tillägg för bredband på 230 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0151%
Andel av årsavgiften är
0,015479%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1023
Våningsplan
6 av 15
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
66 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
125 kr
Försäkring
184 kr
Summa
309 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2006-2008
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
131

Området

Mäklaren om Klippan

På kulturhistorisk mark bland bryggor och kullerstenar, gamla sockerbruk och smedjor – ja där kan man faktiskt bo. I Klippan finns utrymme för en helt unik livsstil med sina historiskt intressanta byggnader, bubblande kultur- och idrottsaktiviteter och en härlig, avkopplande miljö vid havet.

ÅNGBÅTAR OCH GRÄDDGLASS
Att vakna varje morgon och se vattnet gör något med humöret. I kombination med att dessutom ha ett kulturreservat runt knuten är alldeles unikt. Här bor du på historisk mark, med livskvalitetshöjande möjligheter som att ta en promenad förbi Ångbåtsbryggan, Röda sten och längs vattnet bort till Nya Varvet. Fortsätter du ännu längre kan du ta dig nästan till Långedrag. Att se solen gå ner över de stora kranarna på Hisingen är helt magiskt.

Klippan är ett omtyckt utflyktsmål för såväl Göteborgare som turister. Här kan man promenera på bryggorna längs kajen, njuta av en glass eller öl i eftermiddagssolen, eller lära sig något nytt om något gammalt – exempelvis Gamla Älvsborgs fästning, vars ruiner ligger inbäddad mellan husen. En skarp kontrast mot de moderna bostadshusen intill, som är uppförda i början av 2000-talet.

HELGON OCH SJÖBUSAR
Det var på 1850-talet som skotten David Carnegie etablerade ett porterbryggeri och sockerbruk i Klippan. För att få arbetare till sitt bruk lät han bygga bostäder, skolor, sjukhus och en kyrka i området. Den söta lilla kyrkan som fick namnet Sankta Birgittas Kapell (efter det skotska helgonet Saint Bridget) uppfördes i engelsk gotisk stil och är idag en av Sveriges mest populära kyrkor att gifta sig i.

Många av de gamla husen i kulturreservatet byggdes som bostäder till arbetarna på Carnegies sockerbruk och porterbryggeri. På senare år har de fått sällskap av nybyggda hus i olika våningar. Flera av dem har en fin utsikt mot hamninloppet och Vinga. Här bor du betydligt närmare stan än vad det faktiskt känns som, i ett område som har karaktären av gammal hamnstad. Det var här Göteborgs första hamn låg, när älven var för grund längre in. Många byggnader har anor ända från 1700-talet, däribland Sjömagasinet och Ankarsmedjan.

AFFÄRSRESENÄRER OCH GRAFFITIMÅLARE
Blandningen av gammal och modern bebyggelse skapar en levande atmosfär som lockar besökare året runt. Konstintresserade samsas med hotellgäster, joggare, konsertbesökare och skejtare. Både i de äldre och nyare byggnaderna finns ett stort antal företag, vilket bidrar till att det ofta är folk i rörelse. När man är i Klippan är det lätt att glömma bort hur nära stan man faktiskt är. Men spårvagnarna går i parti och minut och skulle du hellre vilja ta dig över till Hisingen, tar det bara tio minuter att nå Eriksberg med Älvsnabben från Klippans färjeläge. Den saltstänkta havsbrisen får du på köpet.

Köpa eller sälja bostad i Klippan? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Klippans 3 bästa

4
 • :
 • Sjömagasinet - fisk- och skaldjursrestaurang
 • Fika i solen på Klippans konstcafé
 • Sockerbruket

Karta

Klippan 1 E

Klippan 1 E,
414 51 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder